5 648 0

Аварирал самолет все пак отлетя за Будапеща

Има анулирани полети от и за Рим и Париж, и от Варна

Венцислав Михайлов

Самолет, излетял от летище София, е поискал да се върне и да кацне аварийно заради техническа неизправност. По-късно машината отлетяла към Будапеща.

Пилот на самолет, излетял от София за италианският град Бергамо, е поискал аварийно връщане на летището, а после е решил да продължи до унгарската столица Будапеща и да кацне там. Причината е технически проблем в машината.

От МВР съобщават, че заради сигнала към аеропорта в столицата са били изпратени екипи на пожарната. Полетът се изпълнява от нискотарифна авиокомпания.

На летище София има анулирани полети от и за Рим и Париж, и от Варна. Полетите на летище София се изпълняват с известно отклонение от разписанието.

Закъсняват полетите от летище София за Франкфурт, Виена и Ларнака.

Пистата за излитане и кацане, пътеките за рулиране и перонът се почистват от снега. Извършват се антиобледенителни процедури на въздухоплавателните средства.

От летището призовават гражданите да се съобразят със зимната обстановка и да предвидят достатъчно време за придвижване. Заминаващите пътници да се явяват минимум два часа преди полета си.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай