938 11

НЗОК със 133 млн. лева просрочени задължения

Общите задължения на НЗОК са 271 млн. лв.

Константин Карагьозов

Заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева сподели, че просрочените задължения на НЗОК към чужди здравни фондове са 133 млн. лева. Миналата седмица в здравната каса бе назначена спешна проверка.

Предвижда се 73 млн. лева от тези 133 млн. да бъдат изплатени през тази година. Общите задължения на НЗОК пък са 271 млн. лв.

Начева посочи още, че разминаването в данните, обстоятелствата и фактите, представени преди дни, се дължи на системни нарушения на вътрешно-нормативни документи от поредица от оперативни ръководства.

Възложихме на управителя на НЗОК до 10 март да предложи погасителни схеми към съответните държави, подали искове", заяви председателят на Надзорния съвет на НЗОК.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Коко
  Отговор
  1 16:12  26.02.18
  Отрезахте нашите болници, ама другите могат да ви го турат...Сгган крадлива, паплач, на хората парите за здравето откраднахте....дано ви се наложи да разчитате на здравната каса да ви спасява- ама по клиничната пътека!
 • Танас
  Отговор
  2 16:13  26.02.18
  Значи тази госпожа е излъгала преди няколко дни, когато твърдеше, че задълженията са към 7 млн.
 • Русенец
  Отговор
  3 16:33  26.02.18
  Ще се извинят ли на проф.Плочев, ще му върнат ли здравето и обидите които му нанесоха тази дама, Горанов и Ананиев ! Цветанов и Добре ще оттеглят ли искането си за оставката на Плочев ? Редно е те да си подадат оставките, ама гьонсуратите от ГЕРБ това упражнение не го знаят!
 • Сами ще се свалят от власт
  Отговор
  4 16:37  26.02.18
  Как е възможно заради болните амбиции на една дропла да се сътвори такъв безумно глупав скандал със Здравната каса? И без това касата се командваше от друг, който така и не разбра, че е компрометиран и няма да му се отвори парашута. Просто всичко трябваше да продължи както си беше преди скандала.

 • Аз Варна
  Отговор
  5 17:20  26.02.18
  Ах бедните те-да ги ожали човек,малко са значи парите,които взимат за здравно осигуряване от„ ходещите здравни касички ”.Все се повишава здравната осигуровка,чуват се разни такива,че и таксата при личните и безличните лекари ще се повиши на 5.10 лв. Ето, пример е зам.министъра нз здравеопазването Жени Начева,че е бедна ,горката-парички за едно червилце и ружче няма,за това е тъй безлична и безцветна.Сама си казва,че има разминаване,значи играе двойното счетоводство-за обикновените хора няма лечение,липсват жизнено необходими лекарства,а от друга страна ,палати си построиха- абе беден лекар няма!
 • Гост
  Отговор
  6 18:04  26.02.18
  Моята баба, вечна и памет казваше за времуто преди 09.09.1944 г.: - Беше, баба, да не паднеш в ръчичките на бирник, адвокат и доктор ! Паднеш ли - край на фамилията ! Е , сега същото ! Капитализъм, господа и другари !
 • Варна
  Отговор
  7 18:35  26.02.18
  В крайна сметка стана ясно, че роднините (Ананиев и Горанов) крият истината! - И понеже това ги компрометира поискаха да бъде уволнен човекът, който каза истината! - Как да нямаш желание да ги сурвакаш двамата! -Разбирате ли какви хора управляват държавата уважаеми? Предполагам сте наясно, че това което го има в НЗОК вероятно се мултиплицира във всички сфери на държавното управление. - Още нещо! Дрънкаха за невъобразимите приходи, а забелязахте ли че ще изплатят само 73 млн.?
 • Борис
  Отговор
  8 19:11  26.02.18
  В тая държава който се опита да говори лоши приказки за управлението бива смачкван.Е при комунизма било лошо,еми що го повтарят?Оня дуземяк здравния министър дето искаше оставката на Плочев ,ще подаде ли своята сега след като явно лежеше за задълженията касата?
 • Истината винаги боли
  Отговор
  9 08:02  27.02.18
  Тези примати крадат като невидели,колко човешки живота отнеха със крадливите и ненаситни долни душици??Това са комунистическите отрочета,те са навсякъде и нямат край.Погледнете произхода им и ще се уверите.Те са навързани като свински черва!!!!!
 • 10 08:19  27.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Иво
  Отговор
  11 11:27  29.04.18
  Измамници, кога ще бъдат персонални здравни сметки както в ЕС.

Напиши коментар:


Публикувай