826 2

Перник пак остана без парно

Властите следят ситуацията

Стефанаки Йоанис

Перник пак остана без парно отопление. По заповед на кмета на Перник Вяра Церовска са разпуснати учениците от училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Иван Рилски“, „Христо Смирненски“, „Д-р Петър Берон“ и „Св. Константин Кирил Философ“.

„Лично за мен е голям проблем това, че Топлофикация – Перник не изпълнява задълженията си, не само към абонатите, към които е поела ангажимент, но и към общинските училища, детски градини и здравни заведения, коментира Церовска. По-голяма част от тях още през нощта са започнали да осигуряват отопление и има учебни занятия в квартал „Изток“, с изключение в Езиковата гимназия, където има намаляване на часовете“, обясни градоначалникът.

Проверката от сутринта на двамата заместник-кметове Севделина Ковачева и Владислав Караилиев показва, че температурата в училищата е между 19-22 градуса, в детските заведение температурата е около 22 градуса.

По думите на кмета директорът на Шесто училище Адриана Ольова е заявила, че за нейните ученици утре са осигурени отоплителни уреди и часовете ще протекат нормално. „Ако температурата не се възстанови в училищата и утре няма да бъде учебен ден. Ние следим непрекъснато обстановката“, допълни градоначалникът.

Кметът Вяра Церовска припомни, че от нейно име е изпратено писмо до областния управител на Перник и Комисията за енергийно и водно регулиране за отговорността на Топлофикация-Перник и очаква отговор за поетите ангажименти.

Пътищата в Перник са проходими при зимни условия, коментира зимната обстановка Церовска. „Основните пътни артерии са почистени. При тези зимни условия градският транспорт не е отказал нито един от маршрутите, към които са поети ангажименти, разбира се, почистването на пътища продължава и в съответствие с обстановката и нуждите на определени места, които непрекъснато изникват“, посочи още Церовска.

Заради проблема е пуснат пети котел на ТЕЦ „Република”. При превключването на мощностите от газ на въглища, наложено поради голяма авария, жилищата на перничани отново изстинаха, а това предизвика и поредната вълна от недоволство. Часове след като топлото беше възстановено радиаторите в целия град отново изстинаха. От топлоснабдителната фирма съобщиха, че няма авария. Снощи в централата са били превключени мощностите от газ на въглища и температурата на мрежовата вода, подавана към абонатите е спаднала до 33 градуса.

Основната мощност - пети котел, който е на въглища, вече работи и до часове топлото ще се върне по домовете на абонатите, увериха от дружеството. Резервният трети котел е изключен, а по-голямата част от щетите от двата пожара в началото на миналата седмица са възстановени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:30  26.02.18
  Нищо им няма,те са жеуезни.
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 20:42  26.02.18
  Ами сега е момента да оставят града без топло - лятото всеки може да издаяни !!

Напиши коментар:


Публикувай