27 Февруари, 2018 09:04 3 899 23

„Райънеър” заряза 130 българи в Румъния

  • райънеър-
  • българи-
  • тимишоара-
  • румъния

От авиокомпанията качили други 60 на "градски" автобуси, които тръгнали по заснежените пътища към страната ни

„Райънеър” заряза 130 българи в Румъния - 1
Снимка: Туитър

Десетки българи са блокирани часове наред без храна и каквато и да е информация на летището в румънския град Тимишоара, след като самолетът им не можа да кацне у нас, а нискотарифният авиопревозвач „Райънеър” им предложи трансграничен транспорт… с автобуси по блокираните от сняг пътища. За това сигнализираха препатилите пътници.

Те излетели в препълнения самолет от Лондон вчера в 15 ч. за Пловдив. Летището под тепетата обаче било затворено и машината била пренасочена първо към София, а после – към Тимишоара.

„Капитанът на „Райънеър” заяви, че ще бъдем настанени в хотел и днес ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 ч. вечерта ние стоим на летището. Нищо не е осигурено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа”, разказа пред bTV една от блокираните – Даниела Стоилова.

По думите й от авиокомпанията предложили автобусен транспорт: „Автобусите приличаха на автобуси на градския транспорт, без тоалетна. 60 човека от групата се качиха на този автобус. Останалите 130 отказахме, защото не виждаме в това време как ще стигнем до България”. Към момента Стоилова и останалите на аерогарата нямат контакт със заминалите.

Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна обстановка, получили по един ваучер за 5 евро – достатъчни за по едно кафе и минерална вода. „Една майка, която е с малко бебе, помоли да й осигурят памперси и храна за бебето, при което й казаха, че всичко е затворено и няма как да й помогнат”, посочи Стоилова.

От „Райънеър” казали, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение на ситуацията. Информация чака и консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов. Той също призна, че няма връзка със заминалите с автобус български граждани.

Почетният консул на страната ни в Тимишоара ще има грижата да осигури най-необходимото на нашите сънародници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолетът

    42 2 Отговор
    "препълнения самолет" - господин автор, в авиацията такъв термин няма. Самолетът не е маршрутка или автобус, че да се препълни. Ама моля, четете като пишете.

    Коментиран от #2

  • 2 pompev

    5 23 Отговор

    До коментар #1 от "Самолетът":

    Няма ли?пътувай нискотарифните да вииш че всички места са заети а в мястото пред седалките е много тясно И стоиш полуседнал

    Коментиран от #4, #17

  • 3 ikem

    22 8 Отговор
    Хората й осигурили автобус до София,ама Стоилова и още много др. отказали, щот разбираш ли автобуса нямал тоалетна.Много си се разглезила,Стоилова.На ръце ли да ви носят хората до Пловдив.Като мрънкаш вадиш,другия път вадиш пачката и с Бритиш Еруес.Аман от селяния.
  • 4 един там

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "pompev":

    Правиш ли разлика между претъпкан и пълен самолет? Мястото пред седалката няма никакво отношение по темата. Самолетите са стандартни и за все още не са почнали да произвеждат специално за ниско бюджетни авиокомпании. В същия самолет със същото място за краката, можеш да се возиш и в някоя скъпа компания. Разликата само ще е в цената на билета и храната и напитките. Като ти е тясно си вземаш билет бизнес/лукс класа и ще можеш да си изпъваш краката.

    Коментиран от #12

  • 5 Ани

    17 2 Отговор
    А ако са с малко дете,какво са виновни хората,че летище Пловдив нямало нафта да почисти пистата,нямало директор и прочие глупости,а заплатите си ги взимат!?
  • 6 Оли-го-френ

    18 2 Отговор
    Автобуси са били осигурени. Това, че на някои не са им харесали и са решили да останат си е техен проблем. А и в това време да успееш да намериш и осигуриш какъвто и да е превоз си е направо подвиг. Аз лично не бих се оплаквал и не бих мрънкал. Наистина нещата не са съвсем ок, но самолетната компания не може да промени времето, нито може да изчисти пистите, за да кацне безпрепятствено. Ами, ако пилота командир на полета буше решил да кацне в Бг въпреки условията и се бяха разбили и всички загинали?! А?! Тогава нямаше да има мрънкащи и оплаквяащи се, а и на майката с бебето нямаше да и се налага да купува памперси. Съжалявам за острия тон, но избеснявам от такива мрънкалници и идиоти, които от мухата правят слон. При такова време и сезон, за да решиш да пътуваш с каквото и да е поемаш някакъв риск. Така се е случило. Точка! Транспорт е осигурен. Който се е качил, качил. Който не е да прави, както вятъра!
  • 7 Този

    4 11 Отговор
    Компанията на съд
  • 8 сноу

    4 3 Отговор
    Ама Даниело, на тебе чавка ли ти е изпила акъла .Не се ли сети поне теЛ,фона си да открехнеш /то и без това и като спите в него се зверите/и да видиш, че е голям риск пътуване в това време, а ти и селянията с тебе се завряхте в най-нискобюджетния.Да не искаш за 150 п на ръце да те носят ,в топла спалня са те сложат ,че и да те почешят.
  • 9 Шишо-бакшишо

    4 3 Отговор
    На който не му харесват автобусите да си поръча такси с тоалетна или да си наеме чартърен полет!
  • 10 един там

    5 3 Отговор
    Стига с тези гръмки заглавия ве джурналя!
    Никой, никого, никъде не е зарязал. Бил е осигурен транспорт нали? Това, че някои не са го харесали и са решили да останат там на място си е лично техен персонален проблем с който не би трябвало да ни занимават. При такива условия, това е положението! И високобюджетна да беше компанията е все тая. Метеорологичните условия са за всички и цената на билета там не важи.
  • 11 Ани

    2 4 Отговор
    Компанията е длъжна да попита къде ще кацне и има ли условия,няма ли не излита,никой не мрънка,гледайте си задълженията ,за които ви плащат не малки заплати,вие сте наглите!

    Коментиран от #20

  • 12 флайчо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "един там":

    Пълни глупости пишеш тарикат, точно по поръчка оформят вътре самолетите на нискотарифните компании!!!! Слагат се повече редове с по-малко пространство м/у тях за да съберат повече пътници ! При райънеър по бива, но при уизеър е ад и човек над 175 е като в средновековен инструмент за мъчение !!! Явно никога ни си се возил на самолети на различни компании или си някакъв дребен под 175 и нети прави впечатление ?
    Разбира се има едни 6 реда по 3 отпред и 3 на крилото, които са с по-широко пространство м/у тях, колкото да се събере човек до 195, но са и доста по-скъпи !
    Относно това, как нискотарифките си зарязват пасажерите и няма обратна връзка то това сие техен специалитет, но за толкоз пари това е !
  • 13 dynamo

    3 0 Отговор
    Ние имахме късмет и нашият полет от Шарлероа кацна след 21 ч в София. ШАПКА СВАЛЯМ НА ПИЛОТИТЕ! На сняг се приземиха без проблем. Важното е да се кацне невредим. Метеорологичната обстановка е форсмажорно обстоятелство. Променя се непрекъснато. Да сте живи и здрави всички.
  • 14 Кольо кварталния

    7 0 Отговор
    Мрънкането на българите започва от времето след качването на самолета за БГ. До като са в прехвърления запад берейки зарзават, чистейки кенефи и работещи в цайт арбайт фирми прехвърляни като парцали всичко е о.к. В Германия например таксата за детска градина е 300 евро,носиш храна за детето си,переш му завивките и след 16 часа плащаш извънредни часове. Някой да е мрънкал по този повод? В БГ плюем по системата без даже да знаем какво имаме,важното е да се плюе
  • 15 анонимен

    3 0 Отговор
    Искам да имам колкото излитания, толкова и кацания. Щом пилотите така са преценили, че така е най-безопасно, това е положението. Все пак те са хората, които отговарят за 130 човека на борда и за собствения си живот.
  • 16 BatkoVi

    2 2 Отговор
    Поредната "гръмка" оплюваща статия по поръчка, която няма да промени мнението на хората, които си пътуват редовно... А подобни заглавия на запад са си направо подсъдни! Компанията е реагирала веднага - приземили са ги на първото възможно най-близко летище. После са имали хотел и автобус, който изнежените дупенца са отказали, иначе си купуват нискотарифни билети. Мрънкачите какво искат?! Да ги метне самолета в преспите в Пловдив ли?! И тая с бебето къде е тръгнала по това време със самолет. Навсякъде положението е еднакво с времето, тия искат лукс в бедствено положение...
  • 17 Самолетът

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "pompev":

    Това не означава, че е претъпкан. като не ти харесва или си плащаш за редовни линии, или караш с кола, влак, или пеша. Никой не те кара да ползваш самолет.
  • 18 pompev

    1 1 Отговор
    На Сас има мноо повече място пред седалките И един път си спомням че спах И на трите до милано,но вече карам с колата бургас-стоцкхолм
  • 19 кирил

    1 1 Отговор
    Какво очаквате от раянер като плащате билетите си 10-40 евро на човек. Тая дето мрънка че чавето няма памперси да си е купила в лондон никой не и е виновен. На времето като е нямало памперси никой не е умрял. Да не говорим пък за тая Даниела, тя какво иска лимузина ли да я кара до Пловдив, не и харесала автобуса освен за нея последен модел автобус да донесът ако може със шампанско и хайвер и песни по желание да си пуска. На такива лигльовци така им се пада, аз ако бях рейса щеше да е чавдар да видят от къде изгрява слънцето. Ня който не му харесва има бртитиш и българия ер.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АРЕ...АРЕ....

    2 1 Отговор
    ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ НА БЪЛГАРИНА....
    МИ НЕ ПЪТУВАЙТЕ БЕ ..ОТВОРКОВЦИ...
    СЕДАЛКИТЕ ВИ ТЯСНИ...САМОЛЕТИТЕ ВИ ЗАКЪСНЯВАЛИ...И НЕ ЗНАМ СИ ОЩЕ КАКВО...
    ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА И СЪДЕТЕ АВИОКОМПАНИИТЕ....
    И АЗ СЪМ ПОПАДАЛ В ПОДОБНИ СИТУАЦИИ НО СЪМ СЕ ОПРАВЯЛ КАКТО МОГА БЕЗ ДА БИЯ ТЪПАН ....
    АМАН ОТ ЛИГЛЬОВЦИ.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Валчо

    0 0 Отговор
    Еми като искате да летите за 10Е ще мръзнете по летищата.
    Я се качете на Луфханза или Туркиш да видим дали ще мрънкате. Даже БГер е по-добре.
    Друг е въпроса за тия пари колко е сигурно да се лети. Добре ,че 737 е здрав и сигурен самолет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове