1 885 7

Големите играчи нямаха апетит да купят ЧЕЗ

Енергийният сектор в България е в трудна ситуация, уточни Петр Баран

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор е в трудна ситуация. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” Петр Баран, бивш оперативен директор на ЧЕЗ в България (в периода 2011 – 2015 г.) по повод продажбата на акциите на чешката компания у нас.

Той не вижда нищо притеснително във факта, че Гинка Върбакова, собственик на непознатата доскоро фирма „Инерком България” купува акциите на ЧЕЗ. Баран е убеден, че в Прага добре са проверили фирмата и дари всичко е прозрачно. Предполагам, че колегите от ЧЕЗ са си свършили работа, допълни той.

По думите му всеки, който е следил информацията по сделката е можел да види всички кандидат- купувачи от 2016 г. насам.

Баран обясни, че ЧЕЗ е решила да се изтегли от българския пазар след скандала с т. нар. надписани сметки през 2013 г., когато падна първото правителство на Бойко Борисов. Бившият оперативен директор на ЧЕЗ в България няма информация правителството да е оказвало натиск на компанията за цените на тока.

Петр Баран смята, че сделката между ЧЕЗ в Прага и Гинка Върбакова ще се реализира.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:28  27.02.18
  Когато искаш да се отървеш от нещо го продаваш на първия срещнат, така е и с ЧЕЗ. Отделно Гинка е подставено лице на някой известен политик!
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  2 09:29  27.02.18
  Айде бе нямали апетит големите??? А Енерго Про не са ли голям играч??? Спрягаха се за потенциални купувачи, но ги изпързаляхте заедно с премиерчето!!!!
 • Радев
  Отговор
  3 09:34  27.02.18
  Това да го прочете оная осъдената от варненската афера!!!!
 • ЧЕЗ МЕЗ
  Отговор
  4 09:40  27.02.18
  Скандалът с надписаните сметки беше доста отдавна - през 2013, ако това ги беше притеснило щяха да вземат решение да се махнат скоро след тоя случай. А те чак сега, явно причината е съвсем друга - виждат че България потъва все повече и гледат да се разкарат докато е време, и със сигурност имат някаква уговорка с властта(тиквата) тяхното подставено лице да спечели "конкурса". И понеже не ги интересува кой точно ще им плати(важното е да си вземат парите дето искат)и далаверата е готова.
 • гост
  Отговор
  5 10:04  27.02.18
  Промуши се между капките непознат играч и всички богопомазани от 30 години насам се почустваха прецакани, че не присъстват и този път на софрата с голямата и тлъста баница.
 • Глупак
  Отговор
  6 10:39  27.02.18
  Нормален предприемач не би инвестирал на тази територия . Няма закони, няма правила, няма ред За 30г се върнахме във феодализма Прости главатари управляват аборигените Жалка история
 • ток
  Отговор
  7 16:09  01.03.18
  Пречат бьлгарските играчи

Напиши коментар:


Публикувай