500 7

Борисов: България запазва финансова стабилност

Мартин Христов

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният директор на Световната търговска организация Роберто Азеведо обсъдиха партньорството на България в рамките на Световната търговска организация на среща в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът посочи, че един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС е да работи за укрепването на доверието в Световната търговска организация и утвърждаването на многостранната търговска система. В рамките на председателството България ще инициира дискусия в Съвета за перспективите пред търговската система и начините за по-ефективно функциониране на механизмите за уреждане на спорове.

Борисов изрази очакване, че на днешното неформално заседание на търговските министри от ЕС в София ще бъде обсъден конструктивен подход за продължаване на диалога с останалите страни-членки на СТО, за да се намери начин за излизане от кризата, в която се намира организацията.

По време на срещата премиерът Борисов подчерта, че България продължава да запазва икономическа и финансова стабилност и да предприема активни мерки за постигане на висок икономически растеж. Той запозна госта си с резултатите от административната реформа, която правителството в момента провежда и с мерките за подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, както и осигуряване на прозрачност на публичните дейности и превенция на корупцията, чрез ускорено въвеждане на електронно управление.

На срещата беше отбелязан и ръстът в българския износ. В периода януари - ноември 2017 г. той се е увеличил с 11.8% спрямо същия период на 2016 г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Браво
  Отговор
  1 13:39  27.02.18
  Стабилно бедни сме, на опашката!
 • ТАСС
  Отговор
  2 13:57  27.02.18
  Знаем на кой се запазва финансовата стабилтост - на тоя от снимката.
 • чичо
  Отговор
  3 14:43  27.02.18
  винету винету ти си много ру ту ту......
 • Санкция
  Отговор
  4 14:52  27.02.18
  Българските финанси са стабилно закотвени на дъното. 😉
 • Русенец
  Отговор
  5 15:43  27.02.18
  Ако вземе още 18 милиарда, не само стабилност, но и просперитет ще покаже, а после неродените да му плащат дълговите. Тато Джуниър се готви да заеме мястото на Чаушеско, ДО СТЕНАТА !
 • 6 17:07  27.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Юбряяяяя
  Отговор
  7 00:18  02.03.18
  Вдигнаха цените на алкохола... Вдигнаха цените на цигарите... Вдигнаха цените на винетките... Вдигнаха цените на парното и тока... Но пък цената на вазелина не е мръднала от много години! Това не Ви ли говори нещо във връзка със Инстанбулската конвенция и европейското законодателство!?

Напиши коментар:


Публикувай