3 834 0

Обявено е бедствено положение за четири силистренски селища

Добрич, Силистра и Русе са най-критичните зони

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Обявено е бедствено положение за четири селища на Главинишката община на Силистренска област, тъй като няма достъп до тях, съобщи БНТ.

Затворени са пътищата от Силистра за съседните области и междуселски пътища, показва справка от Областното пътно управление в Силистра. От автогарата не са отпътували автобуси. Днес е неучебен ден в седемте общини на областта.

Няма бедстващи хора и пострадали, обяви председателят на агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов по-рано днес на брифинг във връзка с усложнената зимна обстановка.

Продължават снеговалежите в почти цялата страна, температурите варират между минус 5 и минус 15 градуса. С денонощните усилия на междуведомствения щаб и пътнопочистващите фирми нещата започват постепенно да се нормализират, коментира Атанасов.

Продължава големия снеговалеж в областите Смолян и Кърджали - там остават ограниченията за вериги, допълни той. Остават много тежки условията в Добрич - пет ротора в момента пробиват към Кардам, към Дуранкулак, за да може тези главни направления в Добричка област да бъдат отворени.

От 7 часа магистрала "Тракия" в участъка Карнобат - Бургас вече е в нормална експлоатация. Магистралите "Хемус, "Тракия", "Струма", "Марица" няма ограничения за тежкотоварно движение и започва нормален трафик на камионите.

27 са тежките пътни инциденти за денонощието с 34 ранени, беше обявено още на брифинга.

До няколко часа пътят за София ще бъде отворен и за останалия транспорт, тъй като засега е отворен само за леки коли, каза директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" към община Русе Спасимир Димитров, цитиран от БНТ.

Малките улици в града са трудни за почистване, всички останали са проходими при зимни условия. Отменени са учебните занятия във всички училища.

Затворен е пропусквателният пункт през Дунав мост.

Голяма част от тежката техника е по улиците на града. Имало е блокирани пътници през нощта заради отменени автобуси, а влаковете са се движели с 3 часа закъснение. Сутрешните са тръгнали по разписание.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай