1 091 16

Делян Добрев: Не става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, знаем кое е юридическото лице

КЕВР е като БНБ в енергетиката

Венцислав Михайлов

„Не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото знаем кое е юридическото лице”, каза депутатът Делян Добрев по повод скандалите с продажбата на енергодружеството.

Той коментира и думите на енергийния експерт Еленко Божков, според който зад сделката стои сянката на премиера Бойко Борисов.

„Абсурдно звучи това, видяхте реакцията на премиера. Еленко Божков не може просто така да хвърля обвинения в общественото пространство. Много е лесно да подхвърлиш две фрази по телевизията, без да носиш отговорност за тях.

Утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма „Инерком” е купувачът на ЧЕЗ.

„На този етап имаме малко информация. Според това, което излиза в медиите в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре”, допълни Добрев.

По думите му след изслушването управляващите ще направят преглед на законодателството, за да установят дали КЕВР, подобно на БНБ, има правомощия да се произнася по такъв тип сделки, подобна на продажбата на банки у нас.

Някой иска да повтори сценария с февруарските протести отпреди 5 години, заяви премиерът

„Ще я попитаме дали наистина има осигурено финансиране, защото има писма за намерение, но те не са ангажиращи и ще я попитам какъв ще бъде размерът на акционерния капитал и кой ще го предостави”, поясни Добрев.

На въпрос дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, Добрев каза, че не може да отговори на този въпрос, защото решението ще бъде взето след изслушванията в комисията следващата седмица.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:13  28.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лъжеца
  Отговор
  2 09:14  28.02.18
  Знаете но него казвате.Всички разбраха, че е тиквата само вие криете.Мошеници.
 • бесният язовец на оня с коня
  Отговор
  3 09:17  28.02.18
  Делянчо, ти бетер джендър се държиш, бе братче- ха насам, ха натам, нестабилен отвсякъде!!! Ти законен депутат ли си, че съвсем се объркахме вече??? Какво правиш още в парлемента!!!
 • Марио Ангелов
  Отговор
  4 09:22  28.02.18
  Не е депутат ,а е корумпе .

 • Vola
  Отговор
  5 09:27  28.02.18
  Първо - не е наш проблем дали има осигурено финансиране. Това е проблем на ЧЕЗ. Второ - дали е допустимо националната ни сигурност да е зависима от офшорки? (въпросът е риторичен) Трето - очевидно ЧЕЗ искат бързо да се отърват от дейността си в Бг, ама защо очевидно ще разберем по-късно. Четвърто, но не и по значение - яростната защита на тази сделка от представителите на ГЕРБ нещо не ми навява много, много доверие... И пето - до кога този голобрад човечец ще присъства в управлението на нашата родина и до кога ще ми се появява по разните медии, за да раздава мнения и акъли? Доста средно интелигентни хора го намират за дразнещ...
 • 124
  Отговор
  6 09:31  28.02.18
  Лигльо изкараха го ной-безценният експерт в РБългария
 • Калинка от Герб
  Отговор
  7 09:33  28.02.18
  Делянчо много си неадекватен като председател на енергийната комисия. Отричахте че банката за развитие не участва в сделката а какво каза премиера на Чехия че има гаранция от нейна страна за 60 и няколко милиона. Кой лъже....
 • 8 09:44  28.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Учудване
  Отговор
  9 09:52  28.02.18
  Самият той се беше изненадал, че такова ючидическо лице го купува. Със същия успех можеше да е някоя месарница. Важно е откъде идват парите за тази покупка. Не са на юридическото лице, гаранциите идват от друго място, не е ясно срещу какво? Има твърде много неясноти. И няма какво да питате Чехия, т.к. те се отървават и взимат едни пари. България е пецаканата.

  Коментиран от #14

 • Валери
  Отговор
  10 09:56  28.02.18
  Абе тоя шуробаджанак-крадец хем щяха да го махат хем взе да лае, като куче пазач. Като ги играят тия театри поне вярва ли им някой? Ааа чакай, вярват им май, има доста тъпоглави герберасти все още, които си мислят, че Боко работи за благото на народа :) и е събрал само експерти около него. Нищо, че голяма част са с фалшиви или измислени дипломи и без реален трудов стаж- Цецкеее, Цвъчкооо.
 • Grip
  Отговор
  11 10:02  28.02.18
  Избеснявам вече като ги видя тия!
 • Русенец
  Отговор
  12 10:26  28.02.18
  Интересно Кой и Кога ще купи ЕВН и ЕОН !? Делянчо, да не проспиш и тези продажби ! Скоро България ще стане Пустиня за чужди инвестиции с ГРОБарите на власт !
 • Дедо
  Отговор
  13 11:02  28.02.18
  Делянчо!Гледай си далаверите по тихо и не се показвай,че на хората им писна!Единственият ефект от твоята намеса е че хората са все по убедени в обратното!Писна ни от теб и твоята фамилия!
 • Илиян
  Отговор
  14 11:53  28.02.18

  До коментар #9 от "Учудване":

  Без да искам ти "чукнах" минус!!!!!!!
 • Гого
  Отговор
  15 09:38  01.03.18
  ООООоооо нали сте експерти в Банковият сектор и тихомълком 5 милиарда изчезнаха към Сърбия. Ферб са нищо повече от шайка крадци.
 • kawasaki
  Отговор
  16 10:48  01.03.18
  ЛЪЖЕЦЪТ НА ТИКВАТА-ВСИЧКИ РАЗБРАХА ЧЕ БОЙКО ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСА НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ

Напиши коментар:


Публикувай