1 607 4

Израел представи открития, променили света

Венцислав Михайлов

Посланикът на Израел у нас Ирит Лилиан представи в Карлово изложбата "Израелски открития и разработки, променили света". Тя бе посрещната от кмета на града Емил Кабаиванов, който я придружи в обиколката й по забележителните места в града. Ирит Лилиан разгледа Бухаловия хан - една от емблематичните възрожденски къщи в туристическия комплекс "Старинно Карлово". Аниматор на комплекса представи пред дипломата красотата и неповторимостта на българските традиции и обичаи.

В кратко експозе Кабаиванов запозна посланичката с историята на Карлово, част от която е българската маслодайна роза, с живота и делото на Левски.

От своя страна Ирит Лилиан благодари за гостоприемството и сподели: "Винаги ми е приятно, посещавайки различни места в България, да открия такова бижу като Карлово". Тя представи пътуващата израелска изложба, посветена на 70 години от създаването на държавата Израел, която показва редица израелски открития от различни области на науката, технологиите, медицината, намерили широко приложение в съвременния свят изделия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Адолф
  Отговор
  1 22:03  28.02.18
  Сапун?
 • БАРОН
  Отговор
  2 22:07  28.02.18
  ЛЪЖИ ? МАНИПУЛАЦИЯ ? ОКУПАЦИЯ ? КРАЖБИ ?
 • Брат ми
  Отговор
  3 22:14  28.02.18
  От къде идва думата ( мошеник ) ??? Разбира се от това толкова ” красиво” име Моше. А то е еврейско,така че нищо хубаво не може да се очаква от тези елементи.
 • Паток
  Отговор
  4 00:41  01.03.18
  Явно ще е машина за лъжене и крадене! Сори, вече е изобретена: Борисов-3.

Напиши коментар:


Публикувай