Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 10:35 64 398 86

КАТ готви страховити промени за шофьорите

  • кат-
  • промени-
  • камери

Нови технически попълнения в редиците на КАТ ще има и с т.нар. "стационарни дрегери"

Пътна полиция" ще закупи нови 20 стационарни радара за скорост, които ще бъдат монтирани по шосетата в страната. Така броят им ще нарасне почти двойно - на 43, съобщава "Монитор". В момента действащите радари са 23 и техните места постоянно се сменят. С новите бройки ще бъдат обхванати всички основни артерии в България. Това става ясно от последното заседание на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. На провелата се в понеделник среща е обсъдено закупуването на 20 броя стационарни камери за контрол на скоростните режими.

Цената на едното устройство ще е 120 хил. лева. Общата ориентировъчна стойност на обществената поръчка ще е в размер на 2,4 млн. лева. Освен това е гласувано и вземането на 28 преносими камери, всяка от които ще струва по 65 хил. лева. Общата цена за тях ще е 1,820 млн. лева. "Пътна полиция" ще се оборудва и с газхромотографи, чиято обща стойност ще е 1 236 млн. лева. С тях ще се измерва количеството изгорели газове, които изхвърлят автомобилите. При завишаване на стойностите колите, които бълват пушилки, ще бъдат спирани от движение.

Нови технически попълнения в редиците на КАТ ще има и с т.нар. "стационарни дрегери" или "доказателствени анализатори". Те ще показват много по-точно употребеното количество алкохол или наркотици от водачите. Освен това данните от уредите ще важат и пред съда. Според последните промени, ако водач откаже проверка с дрегер или полеви тест, не приема показанията от уреда, извършената проба от полицаите е некачествена или невалидна или физическото състояние на проверявания не позволява извършването й, тогава проверката за алкохол в кръвта ще се прави с доказателствен анализатор или с химическо изследване.

За наркотични вещества или техни аналози ще се проверява с химико-токсикологично изследване. Едва когато при проверката на пътя техническото средство отчете над 1,2 промила, за което законът предвижда затвор, или при отказ от проверка с дрегер, катаджията трябва да съпроводи водача до медицинското заведение за изследване. Редът е същият и при установено наличие на наркотици или техни аналози. В случаите, когато пътни полицаи задължително посещават пътно-транспортно произшествие, те ще бъдат длъжни да тестват водачите за алкохол.

Останалите участници в произшествието също могат да бъдат проверявани, ако има такава необходимост. Тестовете за наркотици ще стават по преценка на катаджиите. Тоест, както и досега - униформените ще преценяват на око. Както вече стана ясно, новата наредба узаконява използването на т.нар. доказателствен анализатор. Закупуването на новите 100 уреди ще струва на МВР 2 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MasterBoy

    128 9 Отговор
    Хем катаджияти си седи на топло, хем влизат повече пари в бюджета и после по-големи заплати = и вълка сит и агнето цяло

    Коментиран от #8, #26

  • 2 123

    52 91 Отговор
    Браво! Дано скоро да почнат да ползват хроматографите. Движението по централните софийски улици рязко ще намалее. По освободените пътни летни ще могат да се изградят нови велоалеи.
  • 3 НЯМА

    50 71 Отговор
    да пуснат камерите на апи в режим контрол и да мерят средна скорост и да глобяват на поразия !

    ПО ефективен начин от това НЯМА !

    Коментиран от #14, #31

  • 4 Хихихи

    57 8 Отговор
    Дали ще им стигне бензина за да изкарат патрулките извън града???
  • 5 Иван

    151 10 Отговор
    Аз съм съгласен ! Нека има контрол, в цяла Европа е така ! Но в този случай господата полицаи ще имат повече свободно време, тъй като камерите ще вършат основната работа. Нека почнат всеки ден физзарядка, за да влезнат малко във форма, че ми е необяснимо как един 100кг полицай ще гони някой бандит... така де те не ги и гонят ! Нека влизат повече патрулки по кварталите, за да не ми се налага на мен или на други хора с чувство за отговорност и справедливост, да се разправяме с черната сган започнала да си мисли,че има водеща роля в тая държава! Нека си получават накрая заплатите, аз съм за, но да са работили наистина през всичките тези години и да са си ги заслужили тези пари! Нямам съмнения че има такива хора в полицията, но те са прекалено малък процент!

    Коментиран от #27, #51

  • 6 Митьо

    124 5 Отговор
    И пак ще падне голямо крадене на народни пари....!
    А вие вярвате ли че струват толкова...?!
  • 7 мамо аз съм пилот

    93 2 Отговор
    още може, този народ още може да тегли. Нека ме проверяват. Вчера на пресечката на Никола Жеков и Рожен една жена буквално пропадна с колата си в шахта без капак. Влизането през Обеля си е цяло приключение, а дупките са дълбоки над 30см. Северната тангента се е нагънала, изхода през Требич няма кой да го пипне ще ти изпаднат пломбите, а какво ли остава за колата. Пътя през дефилето след Нови искър посока Своге си е цяло приключение, като за два участъка може да залагаме кога ще умре някой- На правото преди Ромча пътя пропада, а на Бов пък асфалта на моста се е нагънал до толкова че ако уцелиш бабуните спокойно може да паднеш в реката.

    Коментиран от #57

  • 8 Гоуст

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Агнето ще бъде яко остригано
  • 9 681

    121 8 Отговор
    Прост народ, слаба държава. Накрая ще ви сложат по една камера в спалнята, данък секс да плащате. А вие се радвате.... В системата е проблема, ама само със сеирджии не става. Богатите стават по- богати, бедните по-бедни.
  • 10 ИВАН

    109 4 Отговор
    Алоо, не на МВР, а на народа, данъкоплатеца ще струват тия 2 милиона - последното изречение от статията.
  • 11 mediator37

    119 11 Отговор
    Много сте примерни и порядъчни, само че ако спазвате всички ограничения от Каварна до Бургас ще пътувате 18 часа, а от Русе до Кърджели 9 часа. Сме една плюмка държава, а от Русе до Кърджели минавам през 31 населени места с обща дължина 62 километра. Ако спазвам 40 или 50 км. в час, знаеш ли кога ще стигна. В Хаинбоаз село Пчелиново коментирайта- 10 километра дълго с пет къщи. В ляво-гора, в дясно гора, обаче ограничение- 50 км. Има толкова безумни ограничения!

    Коментиран от #15, #44

  • 12 Вуте

    80 8 Отговор
    Направо им раздайте по един калашников и да стрелят "на око" ако преценят че нещо не е в ред!А по стълбовете наслагайте бесилки!

    Коментиран от #13

  • 13 тито

    63 3 Отговор

    До коментар #12 от "Вуте":

    И да намалят пенсиите и заплатите,какво е това прахосване на пари
  • 14 Morgoth

    25 4 Отговор

    До коментар #3 от "НЯМА":

    За това трябва доста по-сложна и по-прецизна централизирана система. Спор няма, че ще бъде ефективна за намаляване на скоростта, но дали това ще доведе до драстично намаляване на жертвите, тук вече може много да се спори.
  • 15 Morgoth

    45 6 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Всъщност съм пробвал каране със спазване на всички знаци. При моя начин на каране резултата е 20% по-бавно. Това не е драстична разлика. Обаче забелязах, че карам доста по-разсеяно и вероятността от заспиване се увеличава, а и двете са по-опасни от скоростта.
  • 16 Ооооо

    59 1 Отговор
    И с тези газанализатори малко ме претеснява, защото първо горивата са с лошо качество как тогава ще мерят вредните газове? Вчера смених маслото и филтри ими казаха ,че в горивният филтър има наличие на вода и парафин. Автомобила е нов още в гаранция.

    Коментиран от #37

  • 17 ЙЙЙ

    20 1 Отговор
    С тези промени ще се събират повече пари и от НАП, и така ще се отложи пускането в експлатация на ТЕЛЕПОРТИТЕ!
  • 18 Крум

    13 40 Отговор
    Добре ве умници, нищо ли да не се прави, маса народ измря по пътищата. Млади, здрави хора, деца. От бюджета били парите...майко мила!

    Коментиран от #21, #23, #46

  • 19 АМАН от КАТ

    23 7 Отговор
    КАТ работят за две три фамилии в БЪлгаряи турско говорящи
    Терористите ползват КАТ за полицейски рекет с цел продажба на милиони тежко терористични холограмни оръжия/забранени от законите
  • 20 гост

    71 2 Отговор
    Един преносим радар на стойност 68х.лв?!? Тези да не ги инкрустират с брилианти? Един радар струва няколко хиляди лева, хайде да не е 2х.лв, а 6х.лв да е, пак може да се закупят 10 класни радара на цената на един от общественната поръчка. За толкова глупави ли ни смятат? Както с патрулките: всеки знае колко струва колата в представителството, а те плащат по 100х.лв за кола струваща не повече от 30х.лв с оборудването, добави и обслужване за още няколко хиляди, но далеч от 100х.лв. Затова все няма пари, с подобни поръчки...
  • 21 MasterBoy

    41 3 Отговор

    До коментар #18 от "Крум":

    Добре бе умнико... загиналите основно са при челни сблъсъци. Според теб дали причината за челен сблъсък е превишена скорост? Не мислиш че ползването на тел., алкохола, непознаването на правилата за движение, манталитета на българина има нещо общо?
  • 22 Бай Тошо

    43 1 Отговор
    Само с глоби няма да се оправи държавата. Рибата се вмирисва от към главата, има една такава приказка
  • 23 Morgoth

    58 0 Отговор

    До коментар #18 от "Крум":

    Действията на КАТ са доказано неефективни и това не произхожда от малкото на брой камери, а от цялостно сбъркана концепция. КАТ залагат почти всичко на камерите за скорост. Съвсем наскоро обаче имаше повече от половин година в която тези камери бяха спряни и всички го знаеха - за периода имаше минимално увеличаване на жертвите, а след този период увеличаването продължи със същите темпове - т.е. файда от камерите йок!
    В замяна на това, ако проследиш статистиката на КАТ по години драстичното намаляване на жертвите от 1000 до 700 съвпада със завършването на магистрала Тракия. Така че сам си прави изводите дали ниската скорост и камерите спасяват животи или това го правят високата скорост, допълнителната лента за изпреварване и мантинелата по средата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Осемдесе процентник

    35 1 Отговор
    Все по-масово се отказват проби за алкохол и наркотици. Адвокати съветват пияниците, че е по-добре с глоба 2500 лв, лишаване от книжка за 2 години, отколкото с присъда от съд. Явно административните наказания - глоба и лишаване не плаши пияниците, защото те се качват и карат. Справка - Катя Лерца, дето утрепа полицай - кара си колата, нищо че е лишена от право, а шефа на КАТ казва, че са й написали АКТ, и само това могат да направят по закон.
  • 26 Милиционера

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "MasterBoy":

    Бобитата да излязат на улицата и светофарите. Да спомагат да няма задръстване и паркиране в градинки и по тротоари. И глоби на нагли велосипедисти минаващи на ход по пешеходни пътеки и площади !
  • 27 ГОЧ

    33 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    До Иван. Е щом камерите ще вършат повечето работа на КАТ полицаите па КАТ да ги намалят тогава поне на половина - така е правилно. Техниката замества труда на хората.
  • 28 Нервен

    25 4 Отговор
    Пътища, няма хубави пътища. Каквито и камери да сложите при тия пробити пътища няма резултати.
  • 29 Иван

    53 0 Отговор
    Каква е тази камера бе та 120 000лв? То на оркестър Канарите цялата музика не струва толкова много!

    Коментиран от #32

  • 30 гост

    33 0 Отговор
    Каква е логиката бул.Ботевградско шосе и бул.Владимир Вазов да са с ограничение от 50 км,а бул. Цариградско шосе 80км и бул. България 70км ???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 брата на сестрите

    44 0 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    камерите ще бъдат доставени от фирма ЕТ- МИНКА ръководена еднолично от минка брезичкова сестра на гинка върбакова!
  • 33 Иван Станев

    44 2 Отговор
    Един много наболял въпрос - добре - решиха да ни снимат с камери и после - глоби, но... какво ще се прави с чуждестранните шофьори - като например от южната ни съседка , които не признават никакви правила за движение - карат без винетки, с превишена скорост , в насрещното , изпреварват рисково, засичат - абе - направо ми се ще да карам танк , а не автомобил заради тях , а и не са само те - съгражданите на прехвалената Кьовеши са същите, северните им съседи - молдовци , че и украинци - също. Нека се помисли - да не цакат само нас , а да се вземат ефективни мерки и срещу масовите нарушения от страна на упоменатите шофьори , които всъщност предизвикват изключително тежки ПТП , а и впоследствие изчезват зад граница - и - нищо... Защо не се взема пример от една Гърция - там всеки , който влезе с автомобил става смирен и кротък като агне... такива са им правилата , че не смееш и да помислиш да ги нарушаваш... така че - хората са го измислили... Не само на нас да ни дерат кожите , а тия да се измъкват даже и без стотинка да са платили, а в същото време в техните държави наши съграждани оставят маса пари като глоби...Ай стига...
  • 34 smeh

    37 2 Отговор
    Хората се дразнят, щото не карат бързо, а просто има много хранилки и човек не знае кога ще му излезе късмета. Под бързо каране разбирай поддържане на висока СРЕДНА скорост, а не, че за момент си решил да изцедиш някоя предавка и да прескочиш ограничението.
    И причината отново е - финансова. По магистралите се знае къде са камерите, но ако тръгнеш София-Бургас и държиш 170-80, вместо 120-30 ще ти излезе с 20-30лв отгоре, и ще пристигнеш 40мин по-рано. Затова масово хората си спазват ограничението, заради икономия.

    И понеже това много добре се знае нагоре, какво да направим срещу такива хора? Ами много просто, ще им наслагаме безумни ограничения, които дори нормално-каращ шофьор за икономия няма да спазва, защото са нелепи...но все пак важат, И ЩЕ САНКЦИОНИРАМЕ. БРАВО, БРАВО !!!
  • 35 дупка

    24 0 Отговор
    ДА бяха дали парите за ремонт на пьтищата
  • 36 Калинка от Герб

    20 1 Отговор
    Да си кажем истината по големия процент от пътищата в страната са от 80 те. години и то доста разбити при положение че тогава е имало 1 000 000 автомобила а сега 3 500 000.Отделно има толкова неадекватни знаци поставени от някого и забравени дали е било за някакво заведение от което са останали само основите или за нещо друго. Няма как да стане от единия край до другия край на страната средно около 350 км. да го изминаваш за 8 часа като спазваш правилата. А в германия за същото време да изминаваш 1000 км. И колкото повече коли на кат и камери на пътя хората карат под ограничението и стават колони след като ги задминат сами се сещате какво следва. Но какво да се прави за сега това е най доходното перо в държавата и трябва да ти вземат двойно и тройно тия пари който ги дадоха в началото на годината
  • 37 qwerty

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ооооо":

    Миналата седмица и аз обслужих колата - при мен положението е на 180 градуса, нафтата беше чиста като олио, но зареждам само екто, който е само с 50ст по-скъп от нафтата на аптекаря.
  • 38 яадеффф

    25 0 Отговор
    Цената на едното устройство ще е 120 хил. лева - коооооооооо
  • 39 Винкелофф

    21 0 Отговор
    Вие обърнахте ли внимание на ЦЕНАТА на камерите?
    120000лв. и 2.4млн. отпуснати са точно 20 камери ))
    като събереш всичките милиони лева от "закупуването" и то става към 7+ млн. лв.
    Тва не намирисва ли?
  • 40 Читател

    10 1 Отговор
    "1 236 млн. лева. " - сериозно ли?
  • 41 Bingo

    27 0 Отговор
    Не вярвам една такава камера да струва реално повече от 30 000 лв. Кви са тези 120 000. Ама като сме овце ще ни стрижат както си искат Гробарите.
  • 42 охлюв

    23 0 Отговор
    Що противоречите,вие не разбрахте ли,че камерите са скъпи,понеже ги внася кака Гинка Върбакова от Пазарджик.Тя купи ЧЕЗ,та камери ли няма да купи!
  • 43 ъъъъъъх

    16 1 Отговор
    А ефекта от похарчените пари ще е нулев,защото проблема не е в техниката,а в това,че полицаите не си вършат работата.Това ще е поредната хранилка за тях и нищо няма да се промени!
  • 44 Тодор

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Ей всички сте безсмъртни и все на вас "не може да се случи", а после ви четем по новините. колко станаха случаите на прегазени хора в населени места и на пешеходни пътеки? Сигурно и тогава някой си е мислил "какво толкова като карам с 20-30 км отгоре над разрешеното - на мен няма да се случи" Разберете накрая, че ние сме подвластни на законите на физиката, а не те на нас. Спрете да се държите като "шотландски бойци", че накрая все в някоя катастрофа оставате я без глава, я без крак. А най лошото е, че затривате някой друг който дори няма вина, че ви е срещнал. Крайно време е в тази държава да започнат да се събират глобите, тогава ще се спре с това безхаберие и чувство за безнаказаност.

    Коментиран от #48

  • 45 Лост

    22 1 Отговор
    Като си платите данъците, ще купим камери, като купим камери, ще ви вземем и останалите пари!
  • 46 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Крум":

    Круме Круме тиква си зелена.
  • 47 eti.pw

    4 8 Отговор
    махнете камерите и полицаите, та да си карам с 200
  • 48 Morgoth

    8 0 Отговор

    До коментар #44 от "Тодор":

    Скоростта трябва да бъде съобразена с всички фактори влиящи на времето за реакция и на резултата от реакцията - пътна настилка със или без дупки; мокро, сухо, занежено или заледено; видимост от гледна точка на времето - ден или нощ, слънце, мъгла, дъжд или снеговалеж; видимост от гледна точка на близки обекти - храсти, спрели автомобили или автобуси на спирка зад които може да излезе някой; посока и скорост на всички останали участници в движението - автомобили, мотори, велосипеди, пешеходци, щуращи се деца, животни в близост до пътя; техническото състояние на колата; уменията на водача и много други.
    Това обаче по никакъв начин не изключва минаването с 20-30 над ограничението през пешеходна пътека, когато имаш ясна видимост към захода към пътеката и там няма човек, времето позволява бърза реакция и настилката позволява бързо спиране.
  • 49 eti.pw

    16 0 Отговор
    протестираме удобно задклавиатурно културно, но навън не ни се ще да ревем срещу властимащите :) 'що?
  • 50 The TRAPPER

    25 2 Отговор
    С две думи - ще купят камери с наши пари , за да ни глобяват за да вземат още -повече пари , тоест- ЩЕ НИ БЕСЯТ - С НАШЕТО ВЪЖЕ !!!! Яко А ??????????????????
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 686

    16 1 Отговор
    Ако имаше истински магистрали, нормални пътища и няколко автомобилни писти, смъртността по пътищата ще намалее поне на половина, дали някой в МВР някога си го е помислял това...???
    Най-лесно е със страховитите им промени...
    Накрая в тази държава, като останат само циганите и полицаите ще видим кой ще оцелее!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Лост

    8 0 Отговор
    Глупости и глупости! Що не сложите със всеки катаджия- лекар, мед. сестра, прокурор, съдия, служител на НАП, ЧСИ и нотариус да се изповядате и служител от обреден дом, да ви вземе мерките.

    Коментиран от #55

  • 55 ончо

    5 2 Отговор

    До коментар #54 от "Лост":

    Нищо няма да стане само ще взимат повече на джоб!
  • 56 Хирургче

    7 1 Отговор
    Камери... Да опрашчт пътищата. Сега при ПТП си шинаги карал с несъобразена с пътните услошич скорост - БЕЗУМИЕ!!!
    На Ихтиман магистралата, като става мъгла от боклуците - има ограничение в пъти под скоростта за магистрала. Проблема при ПТП-тата е предимно заради лошите пътища, а не заради високите скорости. Същото е и за неправилно паркираните автомобили, масово се спира и паркира преди и след пешаходна пътека, но мястото е обозначено и с линиите за зона (синя или зелена) БЕЗУМНА РАБОТА
  • 57 Русев

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "мамо аз съм пилот":

    Май по-лесно щеше да напишеш къде е добре за каране.
  • 58 Georgi

    6 0 Отговор
    Вместо само да се чудят кво да глобяват,да си изчистят пътищата ..... боклуци...
  • 59 Niki

    16 0 Отговор
    120 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ЕДНА КАМЕРА!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 60 ДАРАБАРА

    12 1 Отговор
    абе ма кви са тия пари за некви камери тия са луди няма как една камера да струва колкото 2 апартамента това е невъзможно някой лопва ама много сериозни парички и вс е нарочно геноцид да си оправят знаците първо как може извън населено място ограничение 60км. ходих на кукерите в гр.Перник и кагато слезнеш от магистралата има знак за ограничение 80 и после 60 на един и същ път това е с цел не мислите ли и то не само там на много места е така и от парите за глоби половината отиват в джоба на боко ласкавата глава..........
  • 61 vasik atanasova

    9 2 Отговор
    айде да си ходи вече това правителство
    сега прочетох че и ЧЕЗ са поискали нови цени на тока от КЕВР
  • 62 2112

    18 3 Отговор
    Ако камерите ще вършат цялата работа сами, защо пазачите им трябва да са полицаи? Тази раота спокойно може да се върши от жени - няма никакво натоварване, просто си седят на топло в колицата и си чоплят семки. Това да пазиш някакви камери, не е рискова работа, защо ченгетата трябва да са 1-ва категория труд и да се пенсионират рано, рано. Никъде по света пазачите не са 1-ва категория и не ползват една камара привилегии. Да, факт е, че ченгетата са едва завършили средношколци и поради липса на умения не могат да се реализират никъде на пазара на труда, освен в МВР, но това означава ли, че МВР е приют за некадърници?

    Коментиран от #77

  • 63 гнида

    13 0 Отговор
    А катаджиите пак ли ще са толкова като бройка ? Щото според мене това е нова хранилка ! Един катаджия не е само ограничител на скоростта ! Той би трябвало да служи и да спомага за правилното движение !
  • 64 Шматката

    9 0 Отговор
    Наще начетени и компетентни управляващи бива да спрат да харчат милиони за глупости а вместо това да помислят за хората които имат нужда от лечение за хората които няма какво да ядат и къде да се приберат. Да помислят за вдигане на доходите и за отваряне на нови работни места. Да спрат с тънките далаверки за милиони на гърба на данакоплатеца. То не сменяне на номера на дукоменти на чудеса. Ся някой ще продаде новите чудеса които ще извършат чудеса и всичко по пътищата ще тръгне по мед и масло . Браво !
    Българино събуди се вече !
  • 65 Uflaf

    16 1 Отговор
    Верно бе , тези КАТ що са още с 1 -ва категория труд ? За оператори в Биг брадър ли ? Администратори пазещи интересите на частници застрахователи и пазачи на камери . Администратор писател на актове. Ми това за 1-ва категория ли е? Къде му е риска и вредното и опасното и въобще какво общо имат с работата на МВР. Писатели рекетьори.
  • 66 Лапачкаааа

    4 2 Отговор
    На суджука вече камери ли му викат ?
  • 67 КАТ готви страховити промени за шофьорит

    3 1 Отговор
    Да не би да почнат да работят?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Расулюлах

    3 3 Отговор
    Пиян мога ли да яздя магаре?или пак ше съм глобен?щото карането на кола се превръща в нещо невъзможно сякаш карам самолетоносач даге
  • 70 Име

    3 0 Отговор
    Голем страх, чиче. На мен ми е през жаргона, че те е страх от дрегера.

    Евала на КАТ! Какво са няколко милиона държавни пари за 20 камери?
  • 71 ВАсил аспарухов

    2 2 Отговор
    на по новите автомобили когато включиш от габарити на къси светлини осветлението на таблото силно намалява особено ако е слънчево инищо несе вижда как да следя километража като трябва да карам на къси ако неса включени глоба ако надвисиш скороста глоба предложение да се разреши карането само на габарити!
  • 72 ВАсил аспарухов

    0 2 Отговор
    на по новите автомобили когато включиш от габарити на къси светлини осветлението на таблото силно намалява особено ако е слънчево инищо несе вижда как да следя километража като трябва да карам на къси ако неса включени глоба ако надвисиш скороста глоба предложение да се разреши карането само на габарити!
  • 73 шовинист

    5 0 Отговор
    В стоУицата ни се подвизава т.нар. самообявил се "елит на нацията", съставен от открити национални предатели. За тези "хора" всичко западно, ако ще и екст. ременти да е все е хубаво и ухае на шанель ;) . Този елит мрази България и българите и отдавна ни е погребал като народ и държава. За същия елит най-голяма гордост е да купи къща на децата в амеУика и да краде като разпран от останките на България, защото така и така не ни брои за хора. Това е и основна причина за състоянието на иначе прекрасната ни родина.
  • 74 Радев

    5 0 Отговор
    Тъй като контрола се автоматизира, да се съкрати персонала на кат с 50%!!!
  • 75 4eotka4im

    0 1 Отговор
    Някой да знае случайно кога ще започнат да глобяват за ниска скорост - много по опасна от високата ,господа милиционери нали знаете че и двете скорости са .......НЕСЪОБРАЗЕНИ ще настроите ли новите снимачки под .....20 км/ч че такъв като ти излезе е като стълб на средата на платното помислете .
  • 76 Да го... Кат

    1 0 Отговор
    Да вземат да си оправят системата, че постоянно им блокира. Никаква работа не вършат. Стоят некакви лелки и доволно се усмихват зад стъклото, че нямали система. Да не вземем ние шофьорите да ги блокираме някоя сутрин с колите пред КАТ. Няма да плащам данъци и глоби вече, сори.
  • 77 уфцъ

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "2112":

    За съжеление е самата истина,но затова сме си виновни само ние,без сапа няма да де оправи,далаверажии всичко е бизнес на нашия гръб.
  • 78 Виниту

    1 1 Отговор
    Откраднатите пари от КТБ влизат за закупуването от ошфорки ЧЕЗ.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Иванов

    1 1 Отговор
    НЕЗНАМ КАМЕРИ БИНОКЛИ ФОТОАПАРСТИ ДРЕГЕРИ ТРЕГЕРИ ДУХЛКИ НО НО ТУК ПО ПЛЕВЕНСКО ОСОБЕНО КЪМ ЧЕРВЕН БРЯГ И СЕЛАТА Е ПЪЛЕН МАЙТАП. ШЙОФИОРИТЕ ВЕЧЕР ПИЯТ ПО КРЪЧМИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ СЛЕТ ТОВА СЕ КАЧВАТ ВЕСЕЛИ НА КОЛИТЕ СИ И КАРАТ НАНЯКАДЕ И ТО НЕ Е ОТ СЕГА ДЪЛГИ ГОДИНИ. ТИЯ ОТ КАТ ТАМ НЕРАБОТЯТ ИНАЧЕ СИ ВЗИМАТ ЗАПЛАТИТЕ РЕДОВНО. КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА ТИЯ КАТАДЖИИ НИКОЙ. ДЕН ДА МИНЕ АВАНС ЗАПЛАТА ДА ДОЙДЕ. ТАМ ПИЯНИ ШЙОФИОРИ ВЕЧЕР БОЛ. И СМЪРТНИ СЛУЧЕИ МНОГО.
  • 84 NLO

    1 0 Отговор
    Май радарите ще ги копуват на търг 65 бона за 1 бр ?
  • 85 Didid

    1 2 Отговор
    Защо си мислите че на катаджиите работата е лесна незнам? За един скандал или кражба викат кат а защо не викат патрул? За всичко са виновни катаджиите да не би те ще ги купуват тези камери. Заплатите им са по 800 лева няма. А пита ли се някой как спи тоз сатаджия през нощща след като е посетил птп с умрели хора всеки ден. Как му е психиката след това. Хора те са едни работници парите от глобите не ги прибират те а отиват горе в някой джоб. Не пишете глупости а се замислете малко и те са хора. Едвали някой с такава заплата ще отиде да изкарва умрели от изпотрошени коли от кеф.
  • 86 Някой си

    0 0 Отговор
    То КАТ все подготвя все заплахи в България видя ли полицай ме обземат тръпки 45м.щателна проверка и то за нищо все едно сме концлагер.А всичко започва от инструкторите и системите около тях.В Казанлък например 80 на100 не могат да карат и кои е виновен ..,..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове