28 Февруари, 2018 13:18 3 114 14

Политолог: Борисов е в опасен капан

  • чез-
  • георги киряков-
  • бойко борисов-
  • политика

Много странности се случват около тази продажба

В момента Бойко Борисов е в опасен капан около сделката с ЧЕЗ и капанът може да щракне, каза по БНР политологът Георги Киряков.

От една страна, ако сделката се осъществи, премиерът ще има проблем с обществото, защото обществената реакция беше много силна и продължава да е силна, изтъква Киряков.

Докато не се отговори на въпросите, които са зададени в публичното пространство (не от някакви отговорни фактори, а от обществени фигури, не само, а и от цялото общество), то дотогава няма да има спокойствие в самото общество, добави политологът.

Другата страна на капана е, че ако сделката не се осъществи, тогава хората, които по някакъв начин стоят зад нея - ако вярваме на думите на Гинка Върбакова, въпреки че те са противоречиви - може да поискат, след като не е станало тяхното, да бутнат правителството. Един от най - важните въпроси, разбира се, е “кои са тези гадове“, ако мога да цитирам премиера - кои са тези гадове, които за пореден път се опитват да разклатят не само неговата стабилност - психическа и политическа, но и стабилността на държавата, продължи коментара си Киряков.

Защо не ги посочи, вече толкова време не ги посочва? Какво точно целят? Каква е целта на комплота, който му организират от време на време? Тези въпроси открои той.

Киряков разсъждава върху неяснотите по сделката: "Все пак се беше разбрал с всички. Нали е компромисният премиер, премиер на стабилността. Какви са причините от време на време да му подливат вода? И в това студено време тази вода става на лед. Задължение на премиера е като е казал „А“ да каже и „Б“, тоест освен “кои са тези гадове“ да каже и откъде са".

Много странности се случват около тази продажба. Има посещение на чешкия премиер (Андрей Бабиш) в България с неясна цел и неясен разговор, никой не разбра точно какво са си говорили двамата премиери. Но е възможно и конспиративните теории вече развиват тези тези, че това посещение е било част от договарянето на сделката, с неясен за тогава все още купувач, отбеляза Киряков.

Цялата ситуация в момента хвърля сериозна сянка на съмнение върху това дали България е нормална държава и дали управляващите в тази държава могат да се справят с предизвикателствата - не само вътрешнополитически, но и общоевропейски.

Вниманието наистина се отклонява в посока, която не е желана не само от България, но и от Европа, особено ако имаме предвид, че в тази сделка с ЧЕЗ има намесени някакви руски и грузински интереси, както се твърди. Този частноправен икономически проблем се превърна в политически, довел почти до разклащане на държавата и на държавността, обобщи Киряков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    37 0 Отговор
    Няма, ама никакви съмнения по това "дали България е нормална държава"!
  • 2 ПЕЕВ

    8 42 Отговор
    КАКВОТО И ДА СТАНЕ ,КАКВИТО И КАПАНИ ДА СЛАГАТ БСП АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗАД ПРЕМИЕРА БОРИСОВ.

    Коментиран от #10

  • 3 Гост

    23 5 Отговор
    Кой му ака в килотите,а? Как може сам да правиш гафове и да питаш другите "защо"?
  • 4 ООН

    23 4 Отговор
    За сетен път другаря Борисов а той е такъв или някой все още се съмнява??? Допусна колосална грешка с тази сделка. Този път може народа изцяло да ги изрита. ОБАЧЕ - КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ??????
    Пак стигаме на въпроса КОЙ????

    Коментиран от #11

  • 5 беев

    15 2 Отговор
    нека да каже ,ама не му стиска заштото от всякаде мирише......
  • 6 Русенец

    10 4 Отговор
    Господарите на Борисов - САЩ със съдействието на Цветанов и мафиозната структура ГРОБ, всичко ще заметат под килима в Герберистан ! Нима не разбрахте, че на САЩ им трябва латиноамериканска държава на Балканите и ние вече сме влезли в тази роля под вещото ръководство на Тато Джуниър !
  • 7 гларус кръстоносец

    12 2 Отговор
    Толкова ли изглеждаме глупави българите, г-н премиер?! На всички ни е ясно, че схемата със закупуването на ЧЕЗ чрез Гинка от Цеко, Цветелинка , Левон и Вас е измислена преди завеждането на иска на ЧЕЗ срещу България. Трябваше и нещо за Доган, чрез Пеевски, за да си трае и да не вдига пашпалига. Като министър председател сте наясно, че България е с висящо дело и ще бъде осъдена от ЧЕЗ за стотици милиони евро , а защитата и по тези международни дела зависи от действията или бездействията на вашия кабинет и вашето министерство на правосъдието . Елементарно е, че новия собственик на ЕРП- то унаследява претенциите на стария срещу България. И вижте как лъсва простата схема, с която недооценихте интелекта на българите. Чрез Цеко ,Ивайло ,Левон и подчинената ви държавна банка купувате ЧЕЗ с достатъчно висока оферта, за да спечели Гинка от Пазарджик. После Гинка осъжда България, вече като собственик, и държавата България (данъкоплатците) и изплащат присъдената претенция в размер на стотици милиони евро според пресата.
    http://www.mediapool.bg/isk-za-stotitsi-milioni-evro-zavede-chez-sreshtu-bulgaria-news251563.html
    Така цялата заплатена от Вас цена, чрез Гинка, за покупка на ЕРП -то ще е 320 млн. минус многомилионното обезщетение, присъдено на Гинкиния ЧЕЗ, сиреч на ВАС- схемаджиите. Ако обобщим: Искате с чужда пита да правите майчин помен или по- достоверно казано с парите на данъкоплатците да си купите ЕРП. Та нека сделката за покупката един пъ
  • 8 гларус кръстоносец

    17 2 Отговор
    Та нека сделката за покупката един път мине през регулаторните органи, назначени от Вас, пък тогава предполагам ще „уредите“ и изгубването на делото пред международния арбитраж, ако не е „пробито“ още с предизвикалите го некомпетентни действия на изпълнителната власт и същите тези органи -ДКЕВР. Това е простата истина. А тази далавера как пасва на Цеко Минев и Левон Харпанцумян , направо им лепне като ръкавица. После Гинка пропуска плащанията и банките изкарват ЕРП- то за продан и го чакате с парите Ви от офшорките. Дали ще се случи, обаче зависи от нас гласоподавателите и ако го допуснем значи професор Иво Христов е мнооооого прав с неговите 80% дебилно население.
  • 9 Казахго

    10 1 Отговор
    То пък на правителството колко му пука от общественото мнение
  • 10 сори

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Ти си твърдо за психо отделението
  • 11 НФСБ

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "ООН":

    Патриотите как кой !!!!!!!!! Те са единствената алтернатива за България !!!
  • 12 ловец

    3 0 Отговор
    Хитрата сврака с двата крака
  • 13 аве фюрер

    2 1 Отговор
    Той капана щтракна отдавна , само Боко не разбра , ах този гений на политическия сюрреализъм ...
  • 14 Гого

    2 1 Отговор
    Ако сега не го свалят този диктатор България си отива тотално в прекият смисъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове