28 Февруари, 2018 14:59 2 439 23

Симеонов: Знае ли Гинка какво е трафопост?

  • чез-
  • сделка-
  • валери симеонов

Скандално е това, че лицето, което е представено за купувач на ЧЕЗ, няма никаква сериозна история и опит, това е свързано с рискове, посочи Валери Симеонов.

Вицепремиерът коментира в кулоарите на парламента и сделката с Гинка Върбакова за продажбата на активите на ЧЕЗ.

"Как ще прецени Гинка дали един трафопост трябва да бъде подменен, след като тя не знае дори какво значи трафопост", попита Валери Симеонов. Той е категоричен, че е нормално да има сделки в една пазарна икономика, но е скандално, че лицето, което се представя за купувач, няма сериозна история.

"Българската енергетика е доста добре работеща система, както държавната част, така и частният капитал“, изтъкна Валери Симеонов, цитиран от Дир.бг.

"Опозицията има интерес от сваляне на правителството, включително и извънпарламентарната", заяви вицепремиерът и поясни, че вижда логика в казаното от Бойко Борисов, че някой клати кабинета, но посъветва да се пита премиера кого визира.

Вчера Борисов заяви, че някой иска да повтори февруарските събития от преди 5 години, по друг сценарий, но със същите изпълнители - ЧЕЗ. Целта била да излезе, че той участва в задкулисна сделка, но този път няма да подаде оставка.

Мнозинството в парламента отхвърли днес предложението на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сделката за ЧЕЗ.

Вече имаме ограда на границата с Турция, бежански наплив няма. Никой не е преминал през последния месец, каза още вицепремиерът Валери Симеонов в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    29 9 Отговор
    Валерката вместо да коментира, просто да свали ГЕРБ от власт.
    Това ще е мъжка постъпка.
    Другото е файдасизъм и лична изгода, за да прикрие далаверите с оградата. На Патриотите им подхвърлиха 100 милиона за оградата, а ГЕРБ ще откраднад 1 милиард през ЧЕЗ.
  • 2 гост

    22 5 Отговор
    Валерката вместо да пита да вземе първо той да научи разликата между трафопост и тоалетна.

    Коментиран от #6

  • 3 Петър

    12 1 Отговор
    Е ако я пита някой Гинка-Какво е трафопост? Тя би отговорила като 80% от българите или като някоя Златка-това съм/сме го учили много отдавна и съм/сме го забравили,а определението е че трафопостът е за преобразуване и разпределяне на електрическата енергия от разпределителната мрежа към крайните консуматори
  • 4 pompev

    7 0 Отговор
    Браво е русенец,отде знаеш сумите?в игрите ли си
  • 5 Приятел

    17 2 Отговор
    Валери Симеонов къде беше когато се сключваше сделката ? Нали е вицепремиер ? Защо трябва медиите ,опозицията и президента да се намесят и чак тогава Валери да сети да пита дали Гинка знае кое е фаза и кое нула...? Ами ако не беше повдигнат въпроса ,както досега е ставало с много други сделки ...?
  • 6 Петър

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да не забравяме че Валери Симеонов е електроинжинер по образование и доста е работил по тази специалност
  • 7 klav

    4 4 Отговор
    а знаеш ли ти какво е трафопост?!?!?
    то ясно още от първата приказка, че тая е нищо кво го дъвчат още!?!?
    да кажат кой е зад нея. реално сделката е легална. накрая ще ни съди тая за морално нанесени щети и на нея да плащаме... на мен не ми дреме на кого е фирмата стига да си плаща данъци и заплати... да не бяхте нагло да преди години да продавате държавни дружества... продажници пу

    Коментиран от #9

  • 8 Роман дизел

    9 0 Отговор
    Гинка знае и две и двеста,ама сега и Българина ще разбере тати рода ли ни е.
  • 9 Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "klav":

    Стига де,легална е сделката,това е като да кажа на някой че е МЕКА КИТКА-и няма как да ме съди за обида,а всеки знае какво съм искал да му кажа,и си е съвсем легално
  • 10 Кълвач

    12 1 Отговор
    То и Цвета Караянчева не знае къде е Пекин, ама я виж до къде стигна!
  • 11 охлюв

    11 0 Отговор
    Всичките "СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА"!И кво стана сега?Симеонов нищо не знае,ББ нищо не знае,никой нищо не знае за сделка във важен за отбраната ни сектор в икономиката!Ами защо са ни тогава правителство,премиер,вице премиер и всичко останало що ни управлява,след като нищо не могат,а!!!
  • 12 ДДДДДД

    4 6 Отговор
    На Гинка не и трябва да знае какво е трафопост. Има си наети хора, които трябва да знаят какво е и ако трябва да се смени защо трябва да се смени. Този се прави на остроумен, но и той няма да е наясно с нещата.
  • 13 Петко

    1 9 Отговор
    Дала ли е оферта Гинка - дала е. Спечелила ли е нейната - спечелила. Какъв е проблемът?
  • 14 eлекроинженера

    3 1 Отговор
    трафопост не се сменя! географска точка, местоположение...
    изграден е от технически средства които се сменят.
    най често ТРАНСФОРМАТОРА!

    Коментиран от #15

  • 15 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "eлекроинженера":

    Сменя си трафопост и ти знаеш много добре как и защо
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Bahti

    4 0 Отговор
    Драга валерия. ТрЪфУпост е светештуто тело на WC. За по кратко Парламент, де.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гого

    1 0 Отговор
    Знае ли Валерката какво е патриот? Човека си живее за сметка на данъкоплатеца който едвам крета с 510 лева месечно това ли се нарича патриотизъм?
  • 20 той

    0 0 Отговор
    Той знае ,че Гинка не знае.
    Всички бяхме марсольоковци ,ама сега сме
    министри.
  • 21 kawasaki

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ТОЙ НЕ ЗНАЕ ЗА СИТУАЦИЯТА ИЛИ СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА-ГИНКА ЗНАЕ КАКВОТО И Р НУЖНО
  • 22 Юбряяяяя

    0 0 Отговор
    Тая е толкова тъпа и грозна че и вибратор какво е не знае... Дано не и попадна в ръце да го мушне на 220 че ще и запуши задника!
  • 23 Stefan

    0 0 Отговор
    Мисля, че е от 10кв на трифазен - 380в
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове