1 441 7

За висулките и нашата кочина

Венцислав Михайлов

Висулките днес. Като съвестен гражданин, притеснен за живота и здравето на хората, които преминават на това оживено място, бях посъветвана да се обадя в Инспектората на Столична община. Така и направих.

Това пише в профила си във Фейсбук Ивет Добромирова.

Разказах за ситуацията. Нервно ми бе отговорено, че те няма какво да направят. Работа на живущите било те да си отстраняват висулките. Аз обясних, че много лесно мога да ги бутна и те да убият някого отдолу. Че мястото и ситуацията предполагат да се отцепи района, защото минават хора денонощно и аз ще им съдействам с махането.

Още по-нервно ми се обясни, че те ще издадат предписание на домоуправителя живущите да отстранят висулките. Аз обясних, че аз съм живущата и много искам да ги отстраня, но няма как без да се отцепи района, което е от правомощията вероятно на полицията и понеже мястото е специфично, очевидно те ще трябва да се занимаят.

Отново ми обясниха, че те нямат такива правомощия и това не е тяхна работа, но ще сигнализират на районните. Леко изнервено на свой ред напомних, че предстоят честванията на 3-ти март, които се случват на това именно място и ситуацията става още по-усложнена! Отново ми казаха, че нищо не зависи от тях, но все пак единственото, което могат да направят е да сигнализират на районните...

Ами това е, уважаеми. Институциите - общински и държавни, които са мащеха за гражданите. След цялото това изживяване, ми се искаше хич да не се бях обаждала на никого. И така си живуркаме в кочината.

Айде, хубав ден и на вас. Аз утре хващам гората, за да се спася от честванията и как ще се оправят службите за сигурност, които следят дали прозорците са отворени в този момент с висулките, не знам... Дано само не създадат проблеми на домоуправителя...

*Заглавието е на редакцията

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 13:21  01.03.18
  Толкова е права Ивета ! Всички държавни институции гледат само да си получават заплатите, да врътнат някоя далаверка и така да устискат до пенсия ! Това важи и за полицията и за прокуратурата и за съда, както и за общинските и държавните служби. Ако ги закрием, най-вероятно ще заживеем много по-честно и спокойно !
 • цирк
  Отговор
  2 13:22  01.03.18
  Зимата е комунист и иска да бутне правителството на ГЕРБ, затова се появяват тези висулки. Това е саботаж и провокация. В общината са партизани и затова не помагат да се реши проблема. Ако не беше Народния съд нямаше да се стигне до тук.
 • смок
  Отговор
  3 13:25  01.03.18
  А не може ли просто да ги бутнеш, когато няма никой долу, вместо да се правиш на интереснО ?

  Коментиран от #4

 • цирк
  Отговор
  4 13:26  01.03.18

  До коментар #3 от "смок":

  не може разбира се, тогава какво ще качи в Клюкарника? Представяш ли си какво ще стане ако за всяка висулка се отцепва района.
 • Реститутка
  Отговор
  5 13:37  01.03.18
  Ох тези Иветка... какво се прави на луда! Един от апартаментите ми е на пешеходната зона на Витошка, там не живея в момента, та седи празен. Вчера минах от там, видях висулките от улука (на предпоследния етаж съм) Качих се, погледнах дали не минават долу хора (пак повтарям пешеходната част на Витошка). Докато няма хора хванах висулките с ръка, счупих ги от улука и без да ги хвърлям долу просто ги сложих в кухненския умивалник да се стопят. И дори не написах фейбук пост.
 • Анонимен
  Отговор
  6 14:58  01.03.18
  Да дойде да хване мойта висулка, пък аз ще и отцепя района.
 • Друг съвестен гражданин
  Отговор
  7 17:25  01.03.18
  Днес и аз се опитах да направя същото. Намерих телефона на столична община и звъннах, а отсреща ме посрещнаха с "Телефон за НЕ спешни сигнали". Уточних, че сигнала ми е спешен, от което започнаха караниците от услужливата операторка, която дори не се представи. След като обясних ситуацията(става въпрос за ъгъла на Гурко и Левски, срещу спирката на тролейте) и това, че става въпрос за много оживено място, за много големи висулки на висока сграда. Грубо ми бе обяснено, че такива сигнали се подават към 112. От там(112) веднага ми приеха обаждането, с услужлив господин, който прилежно записа всичко. Надявам се да има резултат! Само извода, който си направих е, че Столична община не и пука за живущите на нейната територия.

Напиши коментар:


Публикувай