1 Март, 2018 17:16 3 949 17

Патриотите убедили Борисов да разкара Гинка от ЧЕЗ

  • чез-
  • сделка-
  • гинка върбакова-
  • бойко борисов

Лидерите на „Обединени патриоти“ са убедили премиера Бойко Борисов спешно да се намеси в сделката на Гинка Върбакова за ЧЕЗ. Волен Сидеров, Красимир Карачаканов и Валери Симеонов стоят в основата на решението на министър-председателя държавата да се включи в покупката на ЕРП-ето, твърдят източници на Епицентър.бг от управляващата коалиция.

От края на миналата седмица, когато стана ясно, че никому неизвестната Гинка от Пазарджик е избрана за бъдещ собственик на най-голямото електроразпределително дружество в България, Волен Сидеров лансира тезата, че държавата трябва да има блокираща квота, или т. нар. “златна акция“ не само в ЧЕЗ, но и в останалите две ЕРП-та – EVN и Енерго-Про. Миналата неделя Борисов се възпротиви на идеята, заявявайки в Сандански, че „държавата е лош стопанин“.

Според запознати, премиерът е смятал, че с оставката на енергийната министърка Теменужка Петкова темата за продажбата на ЧЕЗ ще приключи. Очакванията му обаче не се сбъднаха, тъй като скандалът стана европейски най-вече заради острата позиция на чешкия премиер в оставка Андрей Бабиш, който се оказа „шокиран“ от случващото се в България.

По време на коалиционните съвети, лидерите на „Обединени патриоти“ са припомнили на Бойко Борисов, че при създаването на кабинета са се споразумели за изкарат пълен 4-годишен мандат и че нито един от партньорите поотделно няма да има право да предизвика предсрочни избори.

Притиснат от обстоятелствата и все по-силните съмнения в обществото, че ГЕРБ купува ЧЕЗ чрез подставеното лице Гинка Върбакова, Бойко Борисов изведнъж се съгласил, че предложението на Сидеров за участие на държавата в сделката за ЧЕЗ е учестно, разказват още от „Обединени патриоти“. Поради тази причина премиерът прикивал бизнесдамата рано сутринта в четвъртък в Министерски съвет, като на срещата й заявил ултимативно Според неофициално информацията, тя е декларирала готовност да се оттегли от сделката, тъй като не е имала намерение да провокира подобен скандал, нито да участва в заговор за свалянето на управляващите.

На разговора в Министерски съвет са присъствали още вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Пред тях Върбакова разказала подробности от участието ѝ в процедурата за продажбата на ЧЕЗ в България и е декларирала, че от кабинета познава единствено енергийния министър в оставка Теменужка Петкова, която обаче не била виждала отдавна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    38 5 Отговор
    Те паднаха!Искра,Цецка,Теменужка а сега и Гинка!Свидни жертви в борбата за софрата!
  • 2 Дон Тони

    23 0 Отговор
    Не пишете "да разкара" щото преговори не се водят така ! Ще бъдем доволни и благодарни ако държавата вземе голямо участие, разбира се ако журналята не го скапете .

    Коментиран от #10

  • 3 El comandante

    16 3 Отговор
    ЧЕЗ излезе голяма хапка за теП селския тарикат а?
  • 4 родолюбец

    18 1 Отговор
    Бе патрЕотЕто каквито да са, халал им, че спряха ИК, сега и тука заеха добра позиция... Най-важното, че махнаха депесари, достове и деформатори. С Пръмова вместо Валери, ИК ни беше в кърпа вързана. Щяхме да разберем, чак като почнеха да оджедъряват децата в училище и да ги отнемат от родителите, които не са съгласни. Като в Канада и Германия.

    Коментиран от #15

  • 5 учено тв

    25 4 Отговор
    Гледали ли сте някога по образователите канали, как октопод се опитва да се измъкне от прозрачна пластмасова кутия ? Е това е Бойко Борисов, ще опита хиляди варианти и трикове и пр. но накрая, ще успее да се измъкне през някоя цепка....
    Проблемът е в зрителите, че само гледат !

    Коментиран от #6

  • 6 Модев

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "учено тв":

    Аз по-скоро бих го сравнил с порно филм от ранните, дето се чудиш - ще има ли ч..ане или не и накрая завършва с анал, такъв е Бойко - като го раздразнят ..... :)))
  • 7 Той ще я разкара

    12 4 Отговор
    Само той ли? След като са двамата с Гинка и разкара Гинка кой остава? Тези патреоте са голема работа. Сега да го обедят да върне и Булгартабак, суджука, бирата, опрасканите каки, НДК, Западните Балкани, Калинките. Може да помоли Пеевски да купи ЧЕЗ, той ще помоли хидролога Доган да му помага :)
  • 8 МММ

    25 4 Отговор
    Нов театрален бранш, постановка на ГЕРБ, режисьор ЦЦ, сценарист Теменужка, в главните роли Банкяпитека и кака Гинка.Сюжет: придобиване на ЕРП от партия.
  • 9 Русенец

    15 5 Отговор
    Патриотите за пореден път доказват, че са Супер Тоталитарни партии, за които Соца и Живковизма не са свършили !
    Герб са благоприятна почва за техните Семена, така се получава ГЕРБЕРИСТАН !
  • 10 Анонимен

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дон Тони":

    Какви преговори, не виждаш ли, че на кукловода Бойко ръката е навряна до лакътя в Гинка?!
    Да си беше намерил свястно подставено лице, а не тази Гинка Made In China...
  • 11 факт

    4 5 Отговор
    ПОСЛЕ ДА РАЗКАРА И ПАТРИОТИТЕ
  • 12 Дедо

    14 1 Отговор
    Вземайте си Гинката и дим да ви няма!
  • 13 елин

    15 1 Отговор
    Стоящият зад Гинка много късно я облече като бизнес дама и късно и написа прочетеното изявлението.
  • 14 Реалист

    9 1 Отговор
    Или ни играят предварително инсцениран театър с продължение или са честни:) ама надали:)
  • 15 Калинка от Герб

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "родолюбец":

    Къде бяха патриотите когато герб прие резолюцията с един глас в комисията липсвахаааааааа
  • 16 Хахаха

    7 1 Отговор
    След като пожарникар (не гасил пожар) е премиер, ЗАЩО ГИНКА БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ДА НЕ КУПИ ЧЕЗ ЗА 320млн€
    Хахаха
    Да беше отишъл някой със средно образование и 500млн щяха да дадат
    Хахаха
  • 17 радев

    1 0 Отговор
    ДА БЕ ДА АФЕРА СВЪРШИ ЦЯЛАТА РАБОТА, БРИЛЯНТЕН ИЗТОЧНИК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове