632 9

Над 150 надзиратели протестираха пред Ловешкия затвор (СНИМКИ)

От синдиката настояха и за писмен отговор на въпроса получавал ли е и в какви размери допълнителни бонуси политическия кабинет на Министерство на правосъдието

Венцислав Михайлов

Отново над 150 служители се събраха в петък пред вратите на Ловешкия затвор, за да протестират за по високи заплати, по добри условия на труд и с настояване да се реши проблема с липсата на кадри в системата на затворите и следствените арести.

Протестиращите определиха случващото се „като игра на нерви“. „Тези, които си стоят в удобните кресла си мислят:Ще се уморят и ще спрат. Но този път няма да отстъпим до изпълнение на исканията“, заканиха се недоволни надзиратели.

Мероприятието е прелюдия към втория национален протест на Синдикат на служителите в затворите в България, който ще се проведе на 10 март, от 13.00 ч. Той ще е под надслов „Европа и за нас“ и ще протече като митинг – шествие, което ще премине от площада пред Министерство на правосъдието през Министерство на финансите до сградата на Министерския съвет.

Преди два дни с надежда, че ще „пробудят съвестта“ на Цецка Цачева в писмо до министъра на правосъдието от Синдикат на служителите в затворите изпратиха „Приказка за стълбата на“ Смирненски . От синдиката настояха и за писмен отговор на въпроса получавал ли е и в какви размери допълнителни бонуси политическия кабинет на Министерство на правосъдието за 2017 г.

Протестите на надзиратели и съдебна охрана продължават в цялата страна втори месец.

В следващите дни до 10 март митинги ще има пред затворите във Варна и Пазарджик, а на 7 март демонстрации на недоволство ще бъдат проведени на връх професионалния празник на ГД „Охрана“ пред всички сгради на съдилищата в цялата страна.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПЕЕВ
  Отговор
  1 09:55  02.03.18
  СТИГА ВЕЧЕ ИЗНУДВАТЕ ДЪРЖАВАТА БЕ ХРАНТУТНИЦИ.
 • иноватор
  Отговор
  2 09:56  02.03.18
  предлагам престъпниците да се разтрелват, така няма да има нужда нито от затвори, нито от надзиратели. Теглиш му куршума и край - да не е нарушавал закона.

  Коментиран от #9

 • Валя
  Отговор
  3 09:59  02.03.18
  Я идете да си намерите по-морална работа,не стига че една камара придобивки имате,ааай да ви се не види и ченгетата разни
 • Валя
  Отговор
  4 10:02  02.03.18
  Докато тия са с 8 часов работен ден за същите пари без придобивки аз работя по 13 часа,нагли мърлювци

 • ЖПеец
  Отговор
  5 10:11  02.03.18
  КАТО са ви малко парите намерете си друга РАБОТА,като всеки нормален човек.
 • Гост
  Отговор
  6 11:14  02.03.18
  Ако бяха съвестни служители да ги подкрепи човек, ама те лафкаджии и контрабандисти. Първо спрете схемите после повече пари.
 • Селянин
  Отговор
  7 12:58  02.03.18
  Много пък ги разбирате работите всички. Затвор, освен на картинка и на филм виждалили сте? Като нямате идея, за какво става въпрос, по-добре не се излагайте. Хрантутниците са други и ги търпим не знам колко години вече. Не са 8, а са 24 часа и няма толкова придобивки, колкото си мислите, било е това едно време. Иначе, да, във всяко стадо си има мърша, но ако това беше само проблем при надзирателите щяхме да сме цъфнали и вързали. Лекарите не се превърнаха в търговци ли, няма учители, които водят цели класове фантоми ли, доволни сте от работата на съда ли, или сте доволни, че т.нар. бизнес си карат колите за по 200 хил., а си експлоатират работниците за смешни пари....Разделяй и владей, успешен метод на управление вече 30г. Лошото е че не му се вижда края, протести на парче и никаква идея за обединение, а после се сърдите за "матряла"...
 • Slavic Vibes
  Отговор
  8 01:14  03.03.18
  Кви заплати ве ей, клекачи. Не стига че въртите безкрайните далаверки в пандизите, че и пари ми искат още. Наглост до шия!
 • Slavic Vibes
  Отговор
  9 01:15  03.03.18

  До коментар #2 от "иноватор":

  Много си умен. Има хора попаднали в затвора за пакетче 1 грам марихуана, има хора натопени и невинни. Един ден ще е много смешно някой мутра, на който ти му се пречкаш, да те тикне в Белене, и после да гледаме как ти слагат куршума.

Напиши коментар:


Публикувай