4 137 15

Спешно правят магистрала София-Видин

Мартин Христов

Изграждат магистрала от Видин до София до 2020-2021 година. Процедурите за това се ускоряват, съобщи Новини.бг.

Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с протестиращите, които искат магистрала до Видин.

Срещата се провежда в Министерски съвет.

"Изграждането на два стратегически проекта - „Коридор 4 от Ботевград до Видин и тунел под Петерохан е приоритет за правителството. Инициативата на премиера беше навременна. Колегите искат гаранции за тези два проекта, тъй като обещанията до сега са били повече. Ще дадем времеви рамки за приключване на проекта до 2020-2021 г. За нас пътят е приоритет, както и за региона. В Петрохан се извършват предпроектни проучвания. Той ще бъде изцяло с публично-частно пратньорство“, заяви регионалният министър.

Още в сряда исканията на местните ще бъдат изпълнени на заседание на Министерския съвет, когато ще бъде прието решение за изграждането на пътя и тунел под Петрохан. Тук коментираме за изцяло ново трасе, за изцяло нови габарити, в някои от участъците ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити, заяви Николай Нанков.

Нанков коментира, че след изграждането на Дунав мост 2 пътят е отеснял и във възможно най-кратки срокове правителството ще приеме решение.

В резултат на срещата и резултатите от нея протест утре - 3 март, няма да има. Това обяви Росица Кирова от гражданската инициатива.

От седмици протестиращи от Северозападна България настояват да бъдат изградени магистрала от Видин до София и тунел под Петрохан. Хората настояха да се подпише решение на Министерски съвет за строеж на магистрала и тунел. По думите им това ще е израз на воля да се изпълнят обещанията към региона. Протестиращите са категорични, че блокадите ще станат безсрочни, ако трябва и може да издигнат и палатков лагер на Е-79.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 15:36  02.03.18
  Браво! Мед ми капе на душичката! ДАНО !
 • мммммммммммммм
  Отговор
  2 15:37  02.03.18
  Минути за реклама.
 • Радев
  Отговор
  3 15:43  02.03.18
  Е сега като ви налазат зелените рекетьори
 • гост
  Отговор
  4 15:50  02.03.18
  Не знам дали някой чете какво пише , ама ако е пропуснал : Публикувано във факти.бг: В Петрохан се извършват предпроектни проучвания. Той ще бъде изцяло с публично-частно пратньорство“, заяви регионалният министър. Демек , концесия и ПЛАТЕН път !!!! Ако някой иска да си плаща отделно от винетката , честито !!!! Останалите могат спокойно да забравят за тия простотии и да си карат по Ботевград-Видин с някакви си 50-60 км повече !

 • Я изкарай Гано
  Отговор
  5 16:26  02.03.18
  Новина ще е ако започне ремонт/строеж от страната на Видин. Всичко друго е чиста проба ИЗМАМА. Та малко ли лъже Винету... Нарича се "париране на напрежението", като "бонус" се усвочват едни пари. Лиляна като министър всеки петък плачеше в парламента колко много е загрижена, предпроектни, следпроектни, ОВОС, на баба и ГОЛЕМИЯ гАз и накрая за региона - голям, сух, миризлив, чепат...
 • До 4
  Отговор
  6 16:28  02.03.18
  Демек на какъв Език е
 • ШОП
  Отговор
  7 16:28  02.03.18
  До сега не съм го чул като признание от тези протестиращи, но съм убеден, че заветната им цел е да стигат до София лесно и бързо /като тези от Кюстендил, Дупница, Радомир, Перник, Самоков, Ихтиман, Божурище, Сливница, Драгоман, Нови Искър, Мездра, Ботевград .../ за да работят и подбиват пазара на труда. Защото ако се запази настоящото положение, ще продължават да живеят по четирима-петима в панелка и да карат на консерви и сланина.

  Коментиран от #8, #12

 • видин
  Отговор
  8 16:41  02.03.18

  До коментар #7 от "ШОП":

  притебвала ми е твоята шопия,стои си там с парите,дишай мизерия,патувай сутрин по 3ч и вечер пак по толкова,и си мисли че водиш качестен живот....
 • Коментар
  Отговор
  9 17:19  02.03.18
  Дано Този път Да не е Подигравка. Да се Потулят Нещата докато мине 3 МАРТ. ДАНО . МЕЖДУ ДРУГОТО КАКВО СТАНА СЪС ЗЕЛЕНИЯТ БИЛЕТ ДНЕС В СОФИЯ БЕШЕ Замърсен ВЪЗДУХА А ПАТУВАХ ПАК С ДНЕВНА КАРТА ОТ 4ЛВ. А после ВЕРВАЙТЕ.НО ДАНО ТАМ ПОНЕ СЕ СЛУЧАТ ОБЕЩАНИЯТА
 • Дедо Поп
  Отговор
  10 18:23  02.03.18
  ...късно е чадо,мандалото удари......
 • Шаран БГ
  Отговор
  11 07:07  03.03.18
  Автомагистрала Видин-София през Петрохан или от Видин до Ботевград с връзка към части от АМ "Хемус" безспорно ще облекчи пътуването за Гърция и от София към АМ "Марица". ЗАЩО Е НУЖНО ВСИЧКИ ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ СОФИЯ? От една страна столичани плачат, че не им стига въздуха, за да дишат, от друга -прекарват целия авомобилен поток по жълтите павета !? В момента румънците изграждат прекрасна автомагистрала покрай река Дунав ! Т.е. от Арад няма да е нужно да се преминава през Сибиу, Себеш, Дева, Ръмнику Вълча. Много удобно и бързо ще се стига до Гюргево. А ние какво правим на юг от Русе до границата с Турция, където е най-големия автопоток за Близкия Изток ??? Даже ни се обещава,че АМ "Черно море" няма да се прави, а АМ "Хемус" ще бъде завършена някъде към 2100 година !? Ха да ни е честита !!
 • Кккккк
  Отговор
  12 08:28  03.03.18

  До коментар #7 от "ШОП":

  Шопе хора няма в този регион в цял блок има 20%от от собствениците и наследствениците по селата още по зле Хората са в чужбина и никакъв пазар не подбиват
 • Северозапад
  Отговор
  13 16:38  03.03.18
  Алооо, коментиращия от пост 7, би ми се искало живота да те прекара малко на хала на тези хора от изи регион.Само за да се побориш за оцеляване. И тогава пак да коментираш а? Сит на гладния не вярва
 • Slavic Vibes
  Отговор
  14 16:28  04.03.18
  А къде е магистралата Варна-София бе, думпели? Град с половин милион човека е изолиран от света.
 • незнайко
  Отговор
  15 17:30  04.03.18
  Още като се строеше Дунав мост 2, трябваше да се строи и магистралата . В БЪЛГАРИЯ винаги сме назад с мисленето !!!

Напиши коментар:


Публикувай