Last news in Fakti

4 Март, 2018 10:30 3 975 32

Над 200 души на протест в защита на лекаря, убил Жоро Плъха

  • жоро плъха-
  • убийство-
  • пловдив

Близо 200 души се събраха пред сградата на Второ районно управление тази сутрин, за да се обявят в защита на пловдивския лекар д-р Иван Димитров, предаде TrafficNews.bg.

Граждаската реакция дойде часове, след като прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря за убийството на Жоро Джевизов – Плъха.

В възглас "Свобода за доктора", хората категорично поискаха медикът да бъде освободен от ареста. Те единодушно застъпиха тезата, че Димитров е невинен, а убийството е извършено от самозащита. Те изтъкнаха мамсимата "моят дом - моята крепост" и настояха за промени в Наказателния кодекс.

Част от присъстващите са съседи, приятели и колеги на доктора, но има и много хора, които имат принципна позиция и подкрепят Димитров заради лични убеждения и гражданска позиция.

Протестът бе организиран спонтанно във фейсбук мрежата вчера, след като стотици души изразиха подкрепата си и застанаха зад него чрез гневни постове и недоумение как е възможно човек, зачитил себе си, дома си и семейството си, трябва да бъде съден като убиец наравно с всички останали престъпници.

"Надявам се да има сили да премине през този ад, защото това е огромно изпитание", сподели д-р Нели Сомова, една застаналите в подкрепа на Димитров. Редица от присъстващите зададоха риторичния въпрос как би постъпил всеки друг, ако е опрян до стената от обстоятелствата на взлом в дома си и заплаха за семейството.

"Това е само началото, след 10 години ромите ще влизат в домовете ни и това ще бъде ежедневие. Полицията е безпомощна, ако днес не вземе мерски, утре ще бъде късно", притеснено сподели Тодор Стайков, здравен иснепкттор и съсед на д-р Димитров. На мястото, обявено като сборен пункт на протестиращите, продължават да се стичат хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    66 1 Отговор
    Браво, защитете човека. Подписка ако трябва да се направи да бъде оправдан. Тоя човек е за награда. Пример как се защитава семейство и дом. Браво. И аз бих го затрил мръсника долен, предполагам, че 99% от населението на БГ би направило това, за затвора ли сме всички? ЧОВЕКА Е НЕВИНЕН
  • 3 Гост

    23 0 Отговор
    Ще се захванат за оръжието, че не е законно и ще го осъдят.
  • 4 007

    47 1 Отговор
    Ало депутатите, за какво сме ви сложили там? Промяна в условията при самозащита в собствен имот или жилище!!!
  • 5 Варна

    47 0 Отговор
    Пуснете незабавно подписка за освобождаване на лекаря в Интернет!
    Егати държавата егати Тиквеното управление!
    Със сигурност във Варна ще се съберат поне 100 хил.подписа!
  • 6 Густо Майна

    39 1 Отговор
    Ако не следим случая и не излезем масово в защита на д-р Димитров, както, и директно НАРЕЖДАНЕ от страна на суверена за поправка на НПК в тази му част, значи не само не сме българи, но чисто, и просто хора не сме! И си заслужаваме всяка една секунда от отминалата и настояща мизерна съдба!
  • 7 Гост

    26 1 Отговор
    Доктора - депутат!
    Нека пловдовчани започнат подписка!

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    38 0 Отговор
    Сега е момента да видим къде са Патриотите и ВМРО,не само когато се задават избори!
  • 9 Све

    29 0 Отговор
    Браво на пловдивчани
    Протести са решението
    Защо само Пловдив ?
    Проблемът е навсякъде
  • 10 Гацо

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Да! Докторчето да бъде оправдан и после ДЕПУТАТ.
  • 11 Нужник

    24 0 Отговор
    Докато не се приеме закон за абсолютна неприкосновенност на частния имот и задължително: свободна продажба на оръжие,ще има да чакаме правосъдие!Дерзайте,30 години минаха още 20 като минат така,плюя аз на тоя живот!НЕБИВАЛО ОВЧЕДУШИЕ!!!
  • 12 Марио

    18 0 Отговор
    Много хубаво е направил.В тия държава си цижаните и крадците си мислят,че са недосегаеми.И е така.Държавата нищо не прави.Пуска ги нищо че са ограбили и набили някой.А аз ако го направя ще ме заключат някъде и ще изхвърлят ключа.За мен трябва да има закон Хванеш ли някшй да красе от дома ти или колата ти да имаш право да го убиеш и да не лежиш.
  • 13 ШмъркАн

    25 0 Отговор
    Значи имало 200 будни българи в страната.НИЕ дет само драскаме в нета СМЕ мишоци.
  • 14 той

    16 1 Отговор
    Време е за законови промени
  • 15 ФФЮ

    12 1 Отговор
    БРАВО ПЛОВДИВЧАНИ щом е живо гражданското съзнание и общество има надежда. Днес 200 утре много повече. Когато нема държава и полиция която да се справи с крадците и мутрите се получава так По тоз Плъх защо полицията не си е свършила работата . Във всеки град и градче освен мутри има и плъхове, но полицията нинак е нема освен за проверки на пътя на обикновеният гражданин.
  • 16 Чичо Гечо

    9 0 Отговор
    Призовавам хората в Пловдив или тези който познават куките и прокура а бе всички пръчове тикнали доктора в ареста ,ДАЙТЕ ИМ ИМЕНАТА ДА ГИ НАМЕРИМ ВЪВ ФЕИСА И ДА ИМ СТЪЖНИМ МИЗЕРНИЯ ОБЪРКАН ЖИВОТЕЦ НА ТИЯ Л.....А
  • 17 стадо офце

    1 17 Отговор
    Тъпанари,докторите трябва да се лин.уват а не да ги защитавате,те са по големи крадци и от циганите,затвор за доктора.ХАХАХАХАХА

    Коментиран от #19

  • 18 _ЛЪВЧЕ_

    13 1 Отговор
    Свободата е най-правилната присъда за този лекар. Той е защитил семейството и дома си! Не може само ние да страдаме, като ей такива о,трепки от малцинствата като Жоро плъха решили да ни застрашят живота и постоянно нас да съдят.... Проваляте живота на един български лекар, заради някаква о,трепка....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 888

    6 1 Отговор
    ДА ПОДКРЕПИМ Д-Р ДИМИТРОВ!ДЕЙСТВАЛ Е ПРИ САМОЗАЩИТА И ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА С КРАДЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ,НАХЛУВАЩИ В ДОМОВЕТЕ НИ.ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ И ДА ЗАЩИТАВАТ ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ,С ЦИГАНИТЕ И ВСИЧКИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ БЕЗКОМПРОМИСНА.
  • 21 патриот

    4 1 Отговор
    "Факти" да не мълчи,а да започва подписка за освобождаването на д-р Иван Димитров!!!
  • 22 Slavic Vibes

    7 0 Отговор
    Така ни разгневи този факт покрай Плъха и ареста на човечеца, че мислим да си направим втори Ютуб канал и да говорим за страданията в БГ. Досега такъв канал няма мисля. Дайте плюс ако смятате да ни подкрепите , да гледате, да шервате и дали ще се абонирате към евентуално ако направим Ютуб, и дайте минус ако не ви се занимава. И може и тия дни да се появи нещо. Някой трябва да говорим за тия неща, освен платените медийни корпорацийки и разни вестничета, дето нищо не правят.
  • 23 сталин

    4 0 Отговор
    закона за носене и употлеба на огнестрелно връжие от 2000г. е най правилен.след това под натиска на прокуратурата и полицията бе променен в ъв ущърб на гражданите .
  • 24 pompev

    3 1 Отговор
    Смъртта не е настъпила мигновено,плъха е избягъл И умрял на друго място.Нямаме убийство,а предизвикване смъртта на друг човек
  • 25 pompev

    4 1 Отговор
    Единственото обвинение е нерегистрираното оръжие ,което не би трябвало да има отношение към случая
  • 26 pompev

    3 0 Отговор
    Единственото обвинение е нерегистрираното оръжие ,което не би трябвало да има отношение към случая
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СЕВАР

    4 0 Отговор
    Всичко идва от антибългарският закон , който не позволява да защитим дома и семейството си . Докато не се надигнем за промени все ще си е така . Те няма да го променят доброволно , защото той е част от плана за унищожението ни .
  • 29 гост

    3 0 Отговор
    само 200 човека ле бре, аз очаквах 2млн. то тва е бг

    Коментиран от #31

  • 30 Цар Вул

    0 8 Отговор
    АЛО.О.О.О.МИТИНГАДЖИИТЕ И ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ДОКТОРА УБИЕЦ!!ДА
    СТЕЧУВАЛИ НЯКОГА ЗА Х И П О К Р А Т О В А Т А КЛЕТВА?В НЕЯ ЛЕКАРИТЕ СЕ КЪЛНАТ ДА ЗАЩИТАВА, ПАЗЯТ И ЛЕКУВАТ ЧОВЕКА И НЕГОВИЯ ЖИВОТ,А НЕ ДА ГО ОТНЕМАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!ДРУГИ КОМЕНТАРИ СА И З Л И Ш Н И!!!!!!!!ВИНОВЕН-ОТВСЯКЪДЕ И ОТ ДНЕС ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СЪД И ЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Майната

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Ми то има-няма толкова останахме хората във Филибето, другите са тъмносини, полицаи, адвокати, общинари, мутри, "бизнесмени" и други подобни...
  • 32 Slavic Vibes

    2 0 Отговор
    Нека подкрепим заедно човечеца! На канала си имам клип за случката с доктора и крадеца-килър. Елате и да коментираме, и надявам се с малко късмет да помогнем на човечеца и на семейството!! Който е българин/българка – моля, нека дойде! Останалите – не е задължително. Шервайте, коментирайте, лайквайте, гледайте, защото социалните мрежи са сила. Това е първата крачка! Видео : https://youtu.be/l19KU_BZKXQ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове