790 1

БАБХ откри огнище на птичи грип в птицеферма в Генерал Тошево

Засилени са клиничните прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища на територията на област Добрич

Венцислав Михайлов

При изпълнението на програмата за надзора на болестта Инфлуенца по птиците е констатирана високопатогенна инфлуенца тип H5N8 в птицеферма за кокошки-носачки в Генерал Тошево, област Добрич.

Това съобщиха от пресслужбата на Българска агенция за безопасност на храните.

Незабавно са предприети всички мерки за ликвидиране на огнището съгласно Европейското законодателство. Започнати са действия по унищожаване на птиците в засегнатия животновъден обект, като поетапно ще бъдат убити и обезвредени 140 хиляди носачки.

Обособена е трикилометрова предпазна зона и 10 км наблюдавана зона около животновъдния обект, като са наложени забрана за търговията и придвижването на домашни, диви и други птици и яйца за разплод, организиране на панаири, пазари, изложби и други струпвания на домашни или други птици. Засилени са клиничните прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища на територията на област Добрич.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Jordan
    Отговор
    1 15:24  05.03.18
    НА снимката диверсанти ползват високо проникващ обемен скенер..подобни открихме в единствената навремето лаблатория в Англия за доказване на този тн грип. Обмения скенер заразяваше пробите проучвани в лаболаторията..

Напиши коментар:


Публикувай