Last news in Fakti

5 Март, 2018 15:44 6 007 90

Започна подписка за промяна на националния ни празник

  • трети март-
  • освобождение-
  • българия

Не България, а Черна гора, Сърбия и Румъния, получават независимост по силата на Санстефанския договор, но в нито една от тези страни 3 март не само не е национален, но не е и официален празник

Българи започнаха подписка за промяна на националния ни празник, в знак на възмущение, че той е превърнат ден за преклонение пред чужда държава и разделя нацията вместо да я обединява.

В мотивите към петицията се посочва, че със Санстефанския договор не се създава българска държава, а се постановява руска окупация (в чл. 8).

Народът ни дори е заплатил на Москва 32.5 тона злато като окупационен дълг.

"На 3 март (19 февруари) 1878 год. в селището Свети Стефан се подписва ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им.

На българите, макар и участвали във войната, е отказано не само участие, но и присъствие при подписването на този акт." - подчертават инициаторите на петицията.

Те посочват, че не България, а Черна гора, Сърбия и Румъния, получават независимост по силата на Санстефанския договор, но в нито една от тези страни 3 март не само не е национален, но не е и официален празник.

Чл. 8 от Санстефанския договор, уреждащ окупацията на България.

"Единствено у нас, където резултатът от този договор е заменянето на османската власт с руска окупация, това е национален празник." - констатират авторите на документа.

"Националният празник на една страна трябва да бъде повод за гордост и национално самочувствие. Такива може да има само при отбелязването на важна историческа дата - плод на съвместните усилия и героизъм на народа и неговите управници...

Освен всичко друго, националният празник трябва да обединява нацията, а не да я разединява. Обединява ли ни сегашния празник или дълбае пропаст на разделение в обществото ни?

Нима в 1337-годишната история на България липсват славни дати, достойни да бъдат национален празник на страната ни?! Нима ни липсват звездни исторически мигове, сътворени изцяло от нас, българите?!" - питат авторите на възванието, като посочват, че България е единствената страна в света, която има за национален празник деня на своята окупация от чужда държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бактисъл

    122 48 Отговор
    Соросоидиотски лъжи.

    Коментиран от #83

  • 2 етно граф

    114 35 Отговор
    Колко са "българи" тия, мноооого съмнително. Ако да са български граждани и да говорят български. "Българи" колкото Местан, серГея, Солеймон Паши... и други такива видни "демократи".
  • 3 Българин

    116 35 Отговор
    Какво ме интересуват сърби ,черна гора и тн !Това си е тяхна работа.важното е ние българите как го чувстваме и усещаме!!

    Коментиран от #61

  • 4 Салам Алеко

    119 26 Отговор
    Националния Ни Празник, трябва да е дата, свързана с освобождението от 500 годишното ни робство! За да помнят и не забравят Българите, Батак, Перущица, и Априлското въстание! СМЪРТ на поробителя, върнал дътжавата ни 200 години назад от Европа!

    Коментиран от #15, #56

  • 5 бла бла

    113 29 Отговор
    Най ми хареса 32,5 тона злато ха ха ха Тез хора тоновете за нищо ги нямат :)))) По онова време не е имало толкова много изкопано злато както сега ;) Ако ще сменяме празника ,направо да го направим на 8 март та да са доволни и инстанбулските конференти :)))
  • 6 Bingo

    41 94 Отговор
    Още 10-20 г. да пукнат и последните червени изчадия, и ще си сменим дата с някоя по-достойна. Все още червените боклуци под формата на БСП-та, ГЕРБерета и т.н. са окупирали държавата и ще ни е трудно.

    Коментиран от #7, #17, #19, #79

  • 7 толерантен

    92 24 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Може би под "достойна" имаш предвид хел оуйн или гей парада!?
  • 8 Вуте

    88 17 Отговор
    Псевдо-българите май искат да е на 4-ти юли?Аз пък предлагам парламента да празнува на 2-ри февруари а баш-джендъра / няма да го назовавам / да носи кофата с вазелина на Горна Баня а заместника му - шарения флаг !

    Коментиран от #21

  • 9 ВСВС

    78 19 Отговор
    Венциславчо, колко ти платиха за тази измислена сатийка?!!? Не стига, че ограбиха народа както финансово, така и културно, сега и националния празник - не бил празник....
    След тази не мога да я нарека и статия, единственото което заслужаваш да пишеш по нататък са листове за доставка в някой склад за алкохол!!!
  • 10 Владо

    72 16 Отговор
    Поредната изцепка на разни индивиди получени като не особенно успешна кръстоска между нормален човек и / или просто либерл, почитатели на сорос, платени улични гамени, неуспели нализатори, грантаджии и хора със някави нерешени проблеми, които си мислят че някой друг им е виновен. Пак от хиляда места се изкарвт нефелни аргументи за русофобия и момраза, и малцинството за пореден път се опитва да прокра порената глупост в публиното пространство за обсъждане
  • 11 Един от хората

    60 17 Отговор
    Не си губете времето, господа предатели от групата на Сорос!!По добре си слагайте памперсите, за да сте готови.....
  • 12 Румяна Костова

    50 16 Отговор
    Ако нямат други проблеми русофобите,нека се трудят с тази подписка.То държавата ни трещи от всякъде,тях националния ни празник не ги устройва.
  • 13 Българин

    61 17 Отговор
    А бе Венци колко стотинки взе за този бълвоч бе Венци ! Ще ти стоплят ли ниската душица ? Срам от деди и прадеди нямаш ли ?Или и те са били като теб ?А Венци ?
  • 14 демократ

    66 15 Отговор
    Стотици хиляди, качени на връх Шипка, са достатъчно доказателство кой е празника на българите. Циганите си имат техни. Евреите техни. Турците техни. Айде, да обърнат внимание, че живеят в България. А, България съществува най-малко от 1300г. Най-старата държава в Европа, която не си е сменяла името.
  • 15 ххх

    25 58 Отговор

    До коментар #4 от "Салам Алеко":

    Нямало е робство по смисъла на думата Роб ,виж какво значи Роб?Тази история е пълна измислица и всички знаем защо?
    Имало е богати,образовани с право на земя, бизнес,пътувания без проблем...Историята,която се учи трябва да се пренапише,а не да се пълнят главите на децата с глупости и художествени измислици!

    Коментиран от #26

  • 16 ПЕЮ

    11 22 Отговор
    това злато е било турско
  • 17 Ганьо

    42 11 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    Много повече ще има да чакате :) бабите и дядовците не са по форумите, а като гледам доста тук са прротив простотиите ви :)
  • 18 Моника Писанкънев

    24 53 Отговор
    Две трети от българите ще подкрепят петицията срещу една трета русороби ! Всички медии съобщаваъ новината и дават директен линк към петицията , само Факти - не ! Защо бе, Факти ! Страх ли ви е ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ха ха

    23 57 Отговор
    Браво Венци за статията Самата истина Датата трябва да се промени НЕ е лошо да разкарате руските тролове от сайта защото го ЗАМЪРСЯВАТ
  • 21 Румяна Костова

    42 16 Отговор

    До коментар #8 от "Вуте":

    Втори февруари повече приляга на хора от типа на господин Маринов,а и има по-дълбоко значение.
  • 22 onq s konq

    10 26 Отговор
    Каде ше е тая потписка та и ас да я распиша щото и ас не го аресвам тоя празник ! Ама ако не земем поне 5 лева за подписа си че се направим на ударен и нема нищо да потписвам ! Комшията се ми вика че зарат текива като мене страдала държавата ама тои е прос човечец и не мое да разбере че бес пали се не живее!Те тва е !
  • 23 ай сиктир

    54 14 Отговор
    Тия от американското посолство няма да се откажат, докато не ги натирим ми се струва?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Slavic Vibes

    46 18 Отговор
    Айде пак се почна с русофобските безпричинни говорения. "В мотивите към петицията се посочва, че със Санстефанския договор не се създава българска държава, а се постановява руска окупация (в чл. 8)." По тая логика Гитлер като дойде тука да напада Гърция, той също ни окупира, ама никой не го коментира това.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ххх

    7 14 Отговор

    До коментар #26 от "Фъскаспорт":

    Хайде де отговори ми на въпросите,то за криене всеки може...

    Коментиран от #32, #34

  • 29 аве фюрер

    25 45 Отговор
    Много правилни констатации има в тази статия , освен това тези констатации са историческа истина, която няма как да бъде променена , колкото и да им се иска на руските подлоги в България . Историческа истина е също , че войната на руската империя с турската империя, е единствено с цел разширяване на влияние и излаз на проливите на руската империя . Но от тази истина русофилските продажници ги боли най-много .
  • 30 Робот

    42 13 Отговор
    Соросоидите русофоби от шайката на костов-сорос полудяха от злоба, че никой не обръща внимание на мизерното им съществуване! За тях най подходящата дата е 4 юли.
  • 31 Българче

    19 44 Отговор
    Трети март е неподходяща дата за националния ни празник. Цялата му слава е плод на руски лъжи. Както се разбра от фасоните на поп кирчо московски, това е техен и на местните подлоги празник.
  • 32 Анонимен

    42 9 Отговор

    До коментар #28 от "ххх":

    Виж как е потушено априлското възстание- българи са били клани без съд и присъда! Пак обяснявай, че не е било робство!
  • 33 пълни

    47 13 Отговор
    Простотии пак от гей соросоидите...и за златото от къде го изсмукаха!
  • 34 нормален

    38 5 Отговор

    До коментар #28 от "ххх":

    Никой нормален няма да тръгне да ти отговаря на простотиите по същество. Нормалните вярваме на Ботев, Вазов, Левски, Захари Стоянов...

    Коментиран от #38

  • 35 Хасан

    11 24 Отговор
    Националния празник от руски да бъде български..

    Коментиран от #42

  • 36 Валя

    19 3 Отговор
    В цялата история на България има само един единствен,който ни връща полагащите ни се земи,защо не го почитаме защо няма негов паметник?
  • 37 Българина

    36 12 Отговор
    Явно герб са поели още ангажименти към америка срещу България
  • 38 ххх

    7 14 Отговор

    До коментар #34 от "нормален":

    Да,да,наистина интересни "доказателства "от ЛИТЕРАТУРНИЯ жанр...

    Коментиран от #49

  • 39 Един от хората

    36 15 Отговор
    Всяка държава си има интереси,това не е изключение и за Русия.ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ Е ЧЕ РУСИЯ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТОВА МЮСЮЛМАНСКО, ТУРСКО И ВАРВАРСКО РОБСТВО!!!!!БЪЛГАРИЯ ВЕЧНО ЩЕ БЪДЕ БЛАГОДАРНА НА СВОИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ-РУСНАЦИ,РУМЪНЦИ,ФИНЛАНДЦИ,ПОЛЯЦИ,УКРАЙНЦИ И ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ!!НАШИЯТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ----ТРЕТИ МАРТ !!!
  • 40 Салам Алеко

    9 10 Отговор

    До коментар #26 от "Фъскаспорт":

    Другар, уважавам мнението ти! Но! Грешна е представата за еничарина у нас! Еничарина е великия войник на султана-иблагородил от Виена-до арабия всичкото жена дет става да ражда! Помни всичко що върви от арабия до Виена е правено от нашите момчета(еничари) завлечени в анадола, да правят деца на кадъните(в приемните къщи) и да клатят дъщерите им за да облагородяват исманците!

    Коментиран от #50

  • 41 ПИЧ

    9 24 Отговор
    Националният празник - не 3 март а трябва да обединява . Денят в който братята македонци влязат при нас в НАТО - НАЦ. ПРАЗНИК на БГ !

    Коментиран от #48

  • 42 Салам Алеко

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Стига бе! От 9 годишни туркините могат да се женят? Искаш ли да се сродим? Аз ще те науча и на Рамазана, ще се очистиш от всичко!
  • 43 Валя

    14 8 Отговор
    Да живее най-великият военен гений на всички времена и милостив застъпник на българите Адолф Хитлер ,УРА
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЕЕР

    29 9 Отговор
    До всички гадове пишещи, че робство не е имало и това не бил национален празник: А да повторим Сребреница в България искате ли?

    Коментиран от #51

  • 46 Stefko88

    13 4 Отговор
    Защо Валя този свят човек все още ги стряска в сънищата им , защото този човек каза ,че народа трябва да преоткрие себе си тъй като цялата сила да променя съдбата си е заключена в него. Този човек показа , че детето е бъдещето и трябва да е приоритет за една държава, която иска да се съхрани и пренесе през вековете. Говореше за силен националено осъзнат народ носещ воля да се бори за мястото си на земята и имащ куража за това! Затова и го стъпкват и оплюват всеки ден добрите " победителите" , гробът му не им е достатъчен унищожението на народа му също. Връщането на териториите , за които говориш той нарече " поправяне на историческата несправедливост спрямо наще другари от голямата война българите" не помня да сме плащали за това с репарации или по друг начин. Този човек направи много за малко време, но най важното е, че показа пътя и показа ползите от него. Ние обаче му отвърнахме по друг начин , низостта и наглостта на постъпките ни след повторното "освобождаване" няма равна. Сега се замислям за Ботев, Левски и другите предадени от "благодарност" към тях и саможертвата им . Затова паметник няма да дочакаш да видиш от неблагодарните скотове каквито всички сме. Неговият Идеал обаче се следва от много хора , много хора го носят в сърцата си и прилагат уроците му е ежедневието си и добре учат децата си. Паметник няма , но памет има! Човек е мъртъв само когато е забравен! Желая ти хубава вечер и ако и ти го носиш в сърцето си , усмихни се ! Не си сама ние см
  • 47 Ахмед Борисов

    26 8 Отговор
    Аз предлагам за национален празник 2 февруари - с кеф ще го празнуват всички политици, соросоиди и русофоби.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 нормален

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "ххх":

    А, библейската еврейска "история", тя научна ли е, в такъв случай?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Анонимен

    14 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ahmed":

    Нали не е имало турско робство, какъв Батак?!?
  • 53 Калинка от Герб

    31 7 Отговор
    Преди година или две някой западни журналисти и български подлоги се опитваха да доказват че нямало баташко клане но не успяха.И сега това им е поредния опит. При подписване на сан стефанския договор БЪЛГАРИЯ е с излаз на две морета извоювано с съдействието на русия. А след това западните страни я разделят на малки части както и сега се опитват да разделят народа.Няма как русия да напусне БЪЛГАРИЯ когато все още няма армия и държавни институции. Всичко идва от училищата там се учи всичко друго но не историята на страната. Винаги се възмущавам като гледам млади хора който не могат да отговорят на елементарен въпрос от историята ни.
  • 54 чичоХ

    19 3 Отговор
    След,като не е имало турско робство защо след войната
    не сме се върнали пак под командването на Турция ами
    сме дерзали за независимост?Възможно ли е да сме полу-
    чили независимост от Турция по начина по,който е по-
    лучена от Русия?За тия с петицията изглежда е по-добре
    сега да сме част от Турция,като се почне с промяна на
    националния празник,отричане ролята на Русия,после
    пък твърденията,че нямало робство и накрая референ-
    дум за присъединяване към Турция.
  • 55 Bingo

    8 24 Отговор
    Минусите под коментара ми доказват тезата, че ще са ни нужни доста години, но няма да се откажем. Тук може да сте повече, но я се огледайте на трети март не видях някой да празнува,. Всичките ни "празници" са като траурни мероприятия. Може ли да ми обясните, защо на Шипка нямаше украински знамена, при положение че са дали в пъти повече жертви от руснаците точно в тази битка. Аз отговора го знам, но дали и вие го знаете?

    Коментиран от #80

  • 56 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Салам Алеко":

    А това е 3-ти март!
  • 57 с тая подписка да си обършат....

    18 3 Отговор
    Предполагам сега тези "обединители" на нацията, ще ни предложат за национален празник 4-ти юли ?????
    Много интересно, как чрез тази подписка срещу 3-ти март, ще обединят народа !?
    В тази държава продажността вече явно е много положително качество !?
  • 58 Тошо

    5 10 Отговор
    По времето на Бай Тошо беше работен ден.
  • 59 jambazina

    10 0 Отговор
    Защо да не е на 3-ти март - на тоя ден войските на нато с главнокомандващ порошенко са ни освободили от османско нещо си.
  • 60 Наблюдател

    6 17 Отговор
    Колкото и да квичат руските гниди 3 март не е празник за българите. Но империята на злото продължава да манипулира и подкупва за да прокара интересите си. Ще мине време и в България ще има единствено български празници а не измислени и наложени от чужда и враждебна на България държава.

    Коментиран от #65, #72

  • 61 Наблюдател

    7 17 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Руските гниди никога не сте били и никога няма да бъдете българи.
  • 62 Балкански дивак

    3 8 Отговор
    Аз предлагам 8 март да бъде национален празник.
    Цял свят ще празнува, демек всите са българи.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 JPOWER

    11 2 Отговор
    РЕАЛНО, все още сме в робството на турция. Щом има в България дпс, дост и други цигански партии, които са във властта, за ква свобода говорим. Докато подобни джендармиристи не срещнат доктора, нема сЪ опрайм. Джендерите да се запозная по обстойно с 3 март. На 24 май, какво е станало?? Най-добре да нямаме празници, без това в България е пълно с безделници, най-много в парламента.
  • 65 селянин

    14 7 Отговор

    До коментар #60 от "Наблюдател":

    За теб най добре да празнуваш 01.10.на тази дата 2010г. се открива паметник в София,на USA-пилотите,бомбандирали столицата..над 2000 убити софианци..

    Коментиран от #66

  • 66 Наблюдател

    7 19 Отговор

    До коментар #65 от "селянин":

    Под окупацията на Червената армия руските еничари избиват над 30 000 българи. Махнаха ви 9-ти и сега като кърлежи сте се впили в 3-и. Без Русия не можете.

    Коментиран от #67, #74

  • 67 селянин

    13 6 Отговор

    До коментар #66 от "Наблюдател":

    Ако няма 3 ти март,няма съединение,сега да сме,,фес,вилает,а наблюдателя да е с чалма и,,подкастрен,,

    Коментиран от #68

  • 68 Наблюдател

    8 13 Отговор

    До коментар #67 от "селянин":

    България пак щеше да се освободи, но нямаше да не има вас, предателите русофили, които са вменяват на българите во веки веков да плащаме данък историческа благодарност и да им лижем задниците.
  • 69 Гошо

    7 15 Отговор
    Какъв национален празник е това? Вижте коментарите във всички сайтове. Вижте как някакъв КГБ-еец облечен в расо си позволява да ни поучава на кого трябва да сме благодарни, докато свят светува. Осъзнайте се навреме.
  • 70 Отоплител

    8 9 Отговор
    Я по добре си сложете фесовете.

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Калинка от Герб

    12 4 Отговор

    До коментар #60 от "Наблюдател":

    Като гледам безродниците и подлогите сте много който нямате хал хабер от БЪЛГАРСКА история. При не дай си някакъв конфликт първи ще си подвиете опашките и ще забегнете в странство а се изразявате като НАЙ големите патриоти.

    Коментиран от #73

  • 73 Наблюдател

    5 12 Отговор

    До коментар #72 от "Калинка от Герб":

    Комунистите нещо погрешно сте се фиксирали в ГЕРБ и все една и съща песен пее те. А най-големите безродници и национални предатели сте русофилите и вече 135 години сте все срещу България и българите.

    Коментиран от #76

  • 74 Калинка от Герб

    9 3 Отговор

    До коментар #66 от "Наблюдател":

    Като си много отворен наблюдател и някой си винго я ми кажте през фашизма от 39-43год. колко народ е избит като ПЕЙО ЯВОРОВ ХРИСТО СМИРНЕНСКИ И ДЕЦАТА ОТ ЯСТРЕБИНО АКО ВЪОБЩЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. А ти наблюдател си първия който ще офейкаш от страната при евентуален военен конфликт без значение с кого при твоите платци
  • 75 Ицо

    15 2 Отговор
    Българите ги няма там, защото не съществуват като държава, а като етнос на едната империя. Разбира се, че ще се урежда окупация на новозавладяните земи и територии, защото османските институции и власти се изтеглят оттам и ще настъпи бездържавие и безвластие.

    Не разбирам какъв им е проблема на повечето драскачи! Ако беше лесно да се освободиш с ограничените си ресурси от вековна империя с нейните ресурси и мощ, то външната намеса нямаше да е необходима. 5 века обаче освобождение няма! Никой и не ви кара да ближете каквото и да било на руснаците и да им се кланяте до земята - това е до личният ви манталитет. Благодарността и отдаването на заслуженото признание не означава да си сваляте гащите с цел да ви употребят из отзад. Пожарникарят ще ви спаси горящия дом, но едва ли ще очаква всеки ден да го черпите и водите на вечеря. Както казах - въпрос на личен манталитет!

    За мен няма нищо позорно във факта, че с помощта на руските армии е освободена България! И фактът, че в руската армия има румънци, финландци, украинци, руснаци и други националности, не променя нищо, защото армията е руска, подчинява се на Москва и се бие от името на Русия. Тези воини не са доброволци, напротив, те са кадрови военослужещи с 20-годишно зачисляване и служба.
  • 76 pompev

    2 9 Отговор

    До коментар #73 от "Наблюдател":

    Абсолютно !
  • 77 браво

    2 5 Отговор
    Много много точно.Твърдо за .Ще я подпиша веднага пускайте я това е самата истина .Всички руски подлоги да четат договора.
  • 78 Uflaf

    2 1 Отговор
    № 55 , Публикувано във факти.бг: " Всичките ни "празници" са като траурни мероприятия " .... и изразяват осмисляне делата на предците ни, показват на децата и внуците ни кое е стойностно за нас като Български християнски народ ,поклонение пред смъртта на хора от много националности изразена и с тържествена заря. Може би не го разбирате защото няма едене ,пиене и гюбеци на площада в махалата три дена с безплатно агнешко от кумета. Пък и е "Великденски пости " ама едва ли да го знаеш . Не те интересува. Колкото до статията и темата -- За мен например няма значение ,чии знамена са развяват в момента. То там на място си има паметници и си пише. Те са стари и разказват за всичко. Няма нужда някой да ми ги "превежда ". Надгробните камъни не са от 44 та или 17-та година. По-стари са.
  • 79 един от всички

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Bingo":

    А бе знам ви вас накъде биете -достоен,достоен..нека направо рожденият ден на Сорос да бъде обявен за Национален празник на България и това е!
  • 80 един от всички

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Bingo":

    На Шипка се вееха български и руски знамена. Т.е. на освободената държава и на държавата освободителка! Ти какво повече искаш? Турско знаме ли,британско знаме ли? Това са държавите участнички във войната -отвори историята и прочети -от една страна Отоманска Империя и Великобритания,а от друга страна -Руска Империя и български опълченци. Това е. Всякакви участници от други народности,са били под знамената на една от тези сили. А специално дето се интересуваш от украински знамена -ами нямаше,защото просто такава държава Украйна не е участвала в тази война. такава държава все още не е съществувала. Това е някакво сегашно сороско творение. За мен е ясно,че лъжеш,че знаеш отговора. (като ти виждам нивото какво е...-:(((
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ДДД

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "бактисъл":

    четох договора
    освобождават се ръмънци сърби и ...
    а ние сме васали и трябва да им плащаме
    ако това е свобода честито
  • 84 Бесен

    2 0 Отговор
    ИЗПИШЕТЕ ИМ ИМЕНАТА НА ТИЯ БОКЛУЦИ!!!
    Тия са българи колкото аз съм китаец!
  • 85 политолог

    0 0 Отговор
    Тия с подписката са от ДПС или там другите етноси
  • 86 Чичо

    2 0 Отговор
    За съжаление, историята ни е пълна с подобни на тоя венцислав мекерета. Кирияк-стефчовци е имало и ще има. Страшното е, че днес са малко хората, които биха хванали калъчките и кротичко да им вземат скалповете! Хора, не се ли осъзнаем, не вземем ли съдбата си в собствените си ръце, тия майцеругатели ще ни продадат и за по-малко от 30 сребърника!
  • 87 Патриот

    0 1 Отговор
    А сега под чия окупация сме?
    Кой има военни бази у нас?
    Кой ни изнася милиарди от страната под формата на злато?
  • 88 056

    0 1 Отговор
    Като гледам коментарите е пълно с промити чугунени комунистически мозъци или тролове, дето чуждото им е по-скъпо. 3 март разделя народа и руснаците продължавят да ни унижават и да искат благодарност. Абсолютно нищо не ив дължим. Платили сме си сметката и със злато и със така непрежалимия за някои комунизъм. Кой и защо би бил противник Съединението да стане национален празник, например?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове