6 Март, 2018 08:25 16 997 25

Измами с ремонти на коли

  • автосервиз-
  • кола-
  • дамян радев-
  • ремонт

Шофьори се оплакват от майстор с две присъди

Измами с ремонти на коли - 1
Снимка: bTV

След новината за изкарване на автосервизите на светло ни заля лавина от зрителски сигнали за фалшиви сервизи. Десетки шофьори твърдят, че са измамени от монтьор с две присъди за работата си.

Преди няколо месеца Ива Каранешева оставя семейната кола при кварталния майстор. Освен конкретния проблем, монтьорът намира още няколко спешни части за подмяна. Ива и съпругът ѝ плащат 2000 лева за ремонт, който трае 2 месеца.

Друга новост е вкарването на всички автомобили в електронен регистър, в който те да имат досие за направените ремонти, произшествия и задължения

„Оказа се, че той абсолютно нищо не е пипнал по нея. Както казаха хората от другия сервиз, една гайка не е отвил, въпреки че той твърди, че абсолютно всичко е сменено”, обяснява Ива.

Васил Здравков платил само 230 лева за ремонт. Такъв обаче също не получил. „Започна се: Върни парите, ще ги върна. Понеделник, четвъртък, събота, петък, търкаля се във времето”, разказва Васил.

Намираме монтьора Дамян Радев пред дома му, където потърпевшите оставяли колите си за ремонт. „Аз ремонти не правя. Да виждаш някъде сервиз? Нямам”, категоричен е той.

Твърди, че е бил коректен към клиентите си и че е оклеветен.

„Аз каквото е трябвало съм написал. Те са си подали жалбата, дал съм обяснения и това е, друго не мога да кажа. Лични мотиви са, няма какво да се защитавам, аз не се чувствам виновен, за да се защитавам”, подчерта Дамян Радев.

Пред къщата на монтьора има няколко спрени автомобила. Той твърди, че са на негови приятели, но според потърпевшите са на новите му клиенти.

Дамян Радев има две присъди – условна за части, които не е подменил, а са му платени, и глоба за кражба – за част, взета от кола, която ремонтирал.

В полицията в момента са подадени няколко десетки жалби срещу него и е образувана нова проверка.

Ива призовава институциите по-скоро да извадят майсторите на светло. „Масово по сервизите идентифицират проблеми, които не са реални, за да накарат хората да си сменят части, които въобще не са за смяна”, посочва тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    70 6 Отговор
    Те половината майстори са такива, затова който може си прави сам, автомонтьорството е тежка професия и огромно физическо упражнение което не е по силите на отпуснати хора или дебелаци като този на снимката - видите ли такъв дебелак не се захващайте

    Коментиран от #11, #23

  • 2 Петър

    59 3 Отговор
    Не уважаеми политици и журналисти,спрете да лъжете хората как като всички сервизи и гаражи станат законни това ще е от полза на потребителя,от големите и "реномирани" сервизи хората и сега се оплакват ама там ходят предимно заможни хора,я си представете бай Иван от село Извор как ще отиде да си ремонтира колата в "елитен" сервиз след като пенсията му е 324 лева
  • 3 ПНСД

    30 12 Отговор
    ДОБРО УТРО!!!

    Продължавайте да давате луди пари на неквалифицирани хора и после да се оплаквате от автомобилните марки, че вече не правили автомобили като едно време...
    Купувайте коли от дупнишки тарикати и си мислете, че ще уцелите някоя на реални километри...
    Като се замисля не е луд този, който яде баницата... Като на някой хора им е толкова акъл нека да продължават да ги щавят... Нали са минали тънко и на далавера било всичко...

    Коментиран от #6

  • 4 Няма да го бъде скоро:

    41 2 Отговор
    ТОВА!В БГ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ СКОРО КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ОТГОРЕ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ДА СИ ОТВОРИ ВРИГА СЕРВИЗИ И ВСИЧКИ ДА ХОДЯТ ТАМ!ТОВА ЧЕ ИМА МАЙСТОРИ(ИЗМАМНИЦИ)НЕЗНАЧИ ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА!ХОРАТА САМИ ЩЕ СИ АЗБЕРЪТ САМИ НА КОЙ ДА СЕ ДОВЕРЯТ!

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    32 5 Отговор
    За да не се парите отивате в оторизиран сервиз на марката, изисквате си фактура с извършените смени и стартите части в кутийте на новите части. Ако не ви бъде предоставено това, не плащате и викате полиция, за да изясни случая. Ако ви бъде предоставено то си плащате цената, която е двойно по-висока от тази на гаражен майстор. Има много добри и разбиращи гаражни майстори, но трябва да разпиташ и да ги знаеш, иначе при непознати не ходете. Има момчета, които си чоплят по колите и това им е хоби, те ги знаят, питайте тях.
  • 6 Иво

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "ПНСД":

    И аз имам мерак да си взема чисто нов автомобил от шоурум но съм в дефицит с 7000евра ако ти дам номер на сметка ще удариш ли едно рамо но Безвъзмездно ?Тогава и аз като теб ще си правя колата в фирмени сервизи поне 5 години докато е в гаранция!

    Коментиран от #17

  • 7 Калинка от Герб

    46 2 Отговор
    Тая кака дето много реве кой е кара да ходи при тоя майстор като не го познава.Аз ходя при майстор който познавам и знам че ще ми свърши работа. Защото като отидеш в един по голям сервиз идва един който ти приема колата и повече не знаеш какво става с нея накрая ти казват че дефекта е отстранен но трябвало и нещо друго да се отстрани и в повечето случай като кори кабели и други дребни детайли не са закрепени както и където трябва.Накрая идва сметката с разни си начисления и свят да ти се завие. Части те не можеш да си занесеш защото те работели с определени доставчици но просто не могат да си вземат процента отстъпка от частите която в някой случай може да стигне до 45%
  • 8 Борис

    27 1 Отговор

    До коментар #4 от "Няма да го бъде скоро:":

    То и политици измамници има ама народа си трае.
  • 9 незнайко

    34 0 Отговор
    Статията е добра, но не съвсем. Кой нормален човек си остовя колата за ремонт а такъв не е правен ? Винаги се искат старите подменени части ! Такива майстори са единици и няма нужда всички да минават под един знаменател ! Пишат за "квартален майстор", точно тях ги познават всички и няма как да лъжат така нагло !
  • 10 куку руку ку

    27 3 Отговор
    Сега какво, търсим под вола теле, че хората да поискат да трошат едни пари, само заради едното лого на някой сервиз?
    Нали е ясно, че в големите сервизи плащането на работниците е ниско и кадърен майстор там не се задържа.
    От там насетне всеки да си вихри въображението къде да ходи да си ремонтира колата.
  • 11 Я изкарай Гано

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    И другото: златната фраза на въпроса "Майсторе колко ще струва?" , "Не се притеснявай, ще се опрайм" - чуете ли нещо от сорта, бягайте надалеч! Аз така веднъж така си изпатих, но си заинатих и платих част от сумата, пък нека съм каквото там се сетите в устата на "майстора".
  • 12 ПЪХ

    8 3 Отговор
    Такива ги има под път и над път. Пример:

    Пращам 4 дюзи на едни "майстори". Звънят ми: Дефектни са. Казвам, ок, дай документ, че сте ги тествали. Тц. Документ няма. Идвам да си ги взема. Хоп, смениха си телефона, днес-утре ще ги пратят и така близо месец. Най-накрая успях да си ги върна срещу 200 лева. Тестовете бяха с правописни грешки и сякаш бяха нацъкани с стойности ей-така: напосоки.

    Разглобих, изчистих, сглобих инжекторите, дадох ги в читав сервиз, хората казаха: Перфектни. Сложих ги на колата, върви.

    Преди години аналогично: смяна на маховик и съединител --- след 1000 километра, съединителят почна да бокусива.....

    Официалните сервизи, които работят на ставка 50 лева, и при които можеш лесно да вземеш 20% отстъпка от труд и части са по-добрият избор..... поне моят официален сервиз ми дава гаранция от 6 месеца за рамонта. и не ме интересува, че им е отнело 2 дни да развият гайка, след като производителят е казал, че отнема 1 час.

    Пример 3-ти: Смяна на водна помпа. Цената по телефона и на място е една, след получаването на автомобила ми се съобщава друга цена, защото.... Ми не, не я платих, просто никога повече не стъпих в този сервиз.

    Buy cheap, buy twice. За съжаление, аз го понаучих по трудния начин.

    Коментиран от #15

  • 13 ТКЦ

    10 6 Отговор
    Хм повечето нака наречени сервизи са без лиценз, некой си купил 10 гаечни ключа и станал майстор , а иначе е с основно или незавършено средно и започва да те дере. Няма фактура, няма касова , няма гаранция.
  • 14 Абв

    6 2 Отговор
    Те всичките сервизи така процедират съдират ти кожата и ти като първата шматка плащаш викати остави си телефона като е прегледам ще се чуем и след чуването се започва със космическите цифри а то реално на колата и няма нищо такова...КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА пак е няма защо ли???
  • 15 Emo

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "ПЪХ":

    И на мен скоро ми се наложи ремонт на джипа,цената за части която ми обявиха беше 2000 лева.Разтърсих се и ги намерих за 1200 лева.Сами си правете сметката с колко добавка работят сервизите.
  • 16 Петър Георгиев

    16 2 Отговор
    От цялата статия разбрах, че Делян Пеевски или някой друг индивид от неговия ранг е решил да си отвори верига сервизи в цялата страна. Съответно всички други сервизи стават незаконни или ще трябва да плащат всяка години лиценз, който ще е непосилен за 90% от тях. Не е важно колко хора ще останат без работа, важното е още колко ще могат да издуят от нас. Аз лично никога през живота си не съм имал проблем с майстор, сервиз и т.н. и не виждам защо изведнъж стана такъв голям проблем.
    П.П. Не пазарувам от "Lafka" и автомобила ми няма да отиде в "Сервизка" или както там го кръстят.

    Коментиран от #21

  • 17 ПНСД

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иво":

    В официални сервизи не ходя защото си купувам автомобили точно след като им изтече гаранцията - по-евтини са. Имах предвид като не ти работи добре двигателя да не даваш пари ако ти кажат, че е заради парното или изпускаща задна дясна гума. Трябва малко да се мисли, а не, ето колата оправи я и кажи колко да ти дам. Някой питал ли какво ще стане ако проблема не е отстранен след смяната на предложената от "майстора", част? Като някой се прави на паралия така му се пада. В официалните сервизи работят най-големите глупаци...
  • 18 Ми той

    8 3 Отговор
    Хора защо не плачете че хляба ви е скъп.Аз имам авто сервиз и както знаете всички взимам отстъпка за резервните части,иначе как да оцелея.И клиенти който си намерят частите от Бай Иван с неговата отстъпка каква гаранция искат от мен. За труда да но за частите забрави,и после ОХ
  • 19 vasik atanasova

    9 1 Отговор
    като го знаят защо ходят при него
    и на мене един ми каза че ми сменил карето а той го напълнел с грес и толкова
    дори маншона не сменил
    повече никога при този боклук
  • 20 МАК

    10 2 Отговор
    Заради такива некадърници 60 процента от ремонтите си ги правя аз и знам че ще си ги направя както трябва имам си канал и инструменти и в такива подобия на сервизи не ходя.а този в статията мястото му е в затвора!!
  • 21 Ти може да не ходиш в Лавка ама:

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Петър Георгиев":

    50% от Българите пазаруват там въпреки,че знаят на кой са!!!същото и ще стане със сервизите!
  • 22 Анонимен

    3 0 Отговор
    Що за глупостите. Аз съм с
    . Техникум по транспорт и доста стаж като автомонтйор. А сега в пенсия. Колите си ги правя сам. А що за мен те частично продават нямате си на представа. А в София близо до улица борова гора има 1 незаконен ПИШМАН майстор и за смяна на 2 тръбички за спирачки и кантар ми поиска 220 лева. Що за нещастни.
  • 23 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Моамар":

    Да бяха само поливанат добре, ама такива са на 80%.

    Много по-лошото е, че и докторите работят на същият принцип - откривт несъществуващи болести, правят ненужни операции. Само и само пари да се дърпат.
  • 24 Bat sande

    0 0 Отговор
    В официални не ходя и проблеми с майстори нямам. Или много разбирам или съм късметлия! С "майстора" ми се познаваме от деца и сме учили едно и също. Само че аз избрах да чупя техниката, той избра да я ремонтира. Обикновенно аз го карам да прави неща които знаем и двамата, че не са редни и то не за да спестя пари. Плащал съм си и по 2 пъти. Доволен съм и макар че му вярвам на 99% след всеки ремонт си прибирам сменените части. Така и ще бъде!
  • 25 Левскарин

    0 0 Отговор
    такива майстори има навсякъде но има и други които сменят нещо което не е спешно за смяна (но му идва съвсем скоро времето)а спешното което няма 2 мнения по въпроса го оставят като Валентин Арабаджиев от Ямбол който взима по 20 лв на час пише всеки час когато колата е била в сервиза му (по работно време) без значение че ремонта става за най много 2 часа на това което е ремонтирал и накрая за 2 гумени тампона и два амортисьора труда беше над 200 лв
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове