1 099 3

Мая Манолова: ИзЧЕЗна доверието между енергото и потребителите

Омбудсманът настоява държавата да има улеснена възможност да си връща собствеността в енергодружества

Венцислав Михайлов

Основното между потребителите и доставчиците е доверието. В резултат на начина, по който се извърши сделката за „ЧЕЗ-България” то е сринато. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” по бТВ омбудсманът Мая Манолова.

„Всеки един проблем с надписана сметка, грешка в сметката или авария може да се излее в много сериозно недоволство именно заради липсата на доверие”, предупреди тя.

Според нея сделката с влизането на „Инерком” в енергото на Западна България е била непрозрачна и все още не знаем нито какви са капиталите зад нея, нито доколко купувачът има опит да управлява компанията.

„Единственият орган, който има реални правомощия да контролира тази сделка, е заел обичайната си позиция на страничен наблюдател – това е КЕВР”, подчерта Манолова.

Според нея са нужни законови промени, които от една страна да повишат участието на институциите при наблюдението и контрола на подобни сделки, а от друга – да дадат възможност на държавата при еднакви условия да има предимство при изкупуването на такива компании.

Манолова подчерта, че това засяга не само ЧЕЗ, но и „Енерго-Про” и ЕВН, срещу които има „многобройни и основателни” оплаквания.

По темата със стрелбата в Пловдив омбудсманът коментира, че е необходимо правоохранителните органи да си бъдат на мястото, защото „битовата престъпност е наистина чудовищна”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 12:48  06.03.18
  И аз нямам никакво доверие в омбудсмана Манолова, но постоянно я изтипосват без да е свършила почти нищо. Кадър на Борисов!
 • ПЕЕВ
  Отговор
  2 15:48  06.03.18
  ТОВА Е ЧЕРВЕНА КОКОШКА И СТИГА ВЕЧЕ ВСИЧКО ЛОШО СЕ ПРЕПИСВА НА БОРИСОВ.
 • Оооооооооо
  Отговор
  3 17:06  07.03.18
  "Пеньо", очевидно и ти си червена кокошка. Да не си мислиш, че си много по-умен от споменатото пернато, точно обратното си. Ако живееш малко по на запад и получаваш финикииски знаци да пишеш ГЛУПОСТИ си вярваш, но ние живеем на терена - РЯПО.

Напиши коментар:


Публикувай