6 Март, 2018 13:53 3 180 7

ДБГ: Фалитът на МВР превръща почтени хора във въоръжена съпротива

  • пловдив-
  • жоро плъха-
  • убийство

Затворите са се превърнали в места за усъвършенстване на уменията на престъпници, вместо в институции за превъзпитание

Фалитът на системата за сигурност превръща почтени хора във въоръжена съпротива и се стига до случаи като този в Пловдив.

Само преди дни министърът на вътрешните работи обяви, че едва 1 от 4 битови престъпления бива разкривано.

Това коментират от Движение „България на гражданите“.

Тази неефективност на МВР кара хората да поемат защитата на живота на семействата и имуществото си в свои ръце. Неосъществената вече 10 години реформа в МВР от ГЕРБ доведе до пропастта, която има днес в системата за сигурност, и за която трябва да се понесе политическа отговорност. Недопустимо е да се дават все повече средства за сектора без никакви реформи.

Затворите са се превърнали в места за усъвършенстване на уменията на престъпници, вместо в институции за превъзпитание. Никой не си представя, че при ситуацията в момента - 1 пазач на 100 затворници, може да се постигне какъвто и да е възпитателен ефект. Необходима е политическа воля за промяна на системата и разработването на стратегия за подобряване на ефективността й, осигуряване на по-добри условия на работещите в затворите и увеличаване на бройката им.

ДБГ винаги се е борила за справедливост и правосъдие, затова настояваме за бърз и справедлив съдебен процес при случая в Пловдив, който да разкрие обективната истина.

Вместо депутатите да се занимават с популистки промени в НК, трябва да се създаде стабилна законова база за еднаква практика на съдилищата по случаите на неизбежна отбрана и превишаване на пределите й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Slavic Vibes

    20 0 Отговор
    “Какъв фалит бе. МВР Отдавна не съществува!” – Slavoni Slav

    Коментиран от #2

  • 2 толерантен

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Slavic Vibes":

    Не си прав - съществува като подразделение на мафията владееща България. В защита на престъниците на всички нива, репресира мирните граждани.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    21 0 Отговор
    Защо "местата за изтърпяване на наказание" не се приведат по примера на сегашният "Голям брат" в "предприятия", обслужващи с евтин труд социално значими сфери. Хем вместо да усъвършенстват айдутлука, ще придобият полезни за обществото знания и умения. Хем няма да ни лежат на гърба за издръжка.
    Учете се бе господа управляващи. Вземете нещо полезно от "партньорите".
  • 4 onq s konq

    4 11 Отговор
    Преди известно време полицаите протестираха че са им малки заплатите и Правителството им ОТПУСНА ЕДНИ МИЛИОНИ ДОПЪЛНИТЕЛНО СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА.Веднага БСП скочи срещу това,защото НЕ БИЛО ПРАВИЛНО и де факто управляващите си купували СПОКОЙСТВИЕ.Сега Надзирателите в затворите протестират и Правителството НЕ ИМ ОТПУСНА ПАРИ.Веднага РАЗНИ ПАРТИИ ПАК НАСКАЧАХА,ЧЕ МВР БИЛО ВЪВ "фАЛИТ" .Което на практика е ясно послание към Правителството:"Няма значение дали увеличавате заплати или не на МВР,пък и на всички останали.Няма значение какво правите или не правите за България-ВАЖНОТО Е ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКАТА,ЗА ДА ВЗЕМЕМ НИЕ ВЛАСТТА".Което си е отвсякъде хубава идея...също като Комунизма,зора е в осъществяването й:)
  • 5 Krasimir Velchev

    1 0 Отговор
    Хубави думи,но за съжаление клиширани.Това,което сега казват от Движение България на гражданите ,самите те отдавна имаха възможност да го предприемат.Между партия ГЕРБ и ДБГ няма никаква разлика в морално и интелектуално отношение.
  • 6 mediator37

    0 0 Отговор
    Конвенциите, по които сме страна, ни пречат затворите да се превърнат в трудови концлагери и да превъзпитат бандитите. Принудителният труд е забранен от конвенциите, приравнен е на робство. Трудът в нашите затвори е само по желание на бандита.
  • 7 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    /mediator37 №6/ Във вицовете е голямата истина !!
    Иванчо пръднал в час по "логика" Учителката го изгонила. Седи си той в коридора и си мисли: " Аз съм тук на чист въздух, а те всичките вътре ... Къде е логиката ?
    Сигурно, който е измислил тези "конвенции", на които и ние сме страна, има логиката на учителката по логика !?
    Аз се трудя нормално, човешки - жена, деца, дом,кола и т.н. ТОЙ ИДВА И СЕ ИЗПЪРДЯВА В МОЯ ДОМ ! И по "конвенция" отива на "топло" и "чист въздух"! А аз продължавам да работя още по-усърдно, защото трябва вече да храня: полицаи, следователи прокурори, адвокати, съдии, надзиратели, Н.В. БАНДИТА, и поддръжката на целия сграден фонд , в който прежде изброените се помещават ! А ТОЙ има права и по"конвенции" не може никой да го накара да работи, защото "има права",защото е робство, защото е принуда и т.н., и т.н.
    КЪДЕ Е ЛОГИКАТА - пита Иванчо.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове