1 981 3

Чешката ЧЕЗ проверява как са изтекли документи към Бойко Борисов

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова пристигна в Прага за разговори с продавача

Стефанаки Йоанис

Чешката ЧЕЗ прави вътрешно разследване за това как са изтекли документите с чувствителна финансова информация към премиера Бойко Борисов, потвърдиха за bTV от централата на компанията в Прага.

Междувременно започнаха и разгорите със собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова. От „Инерком” обясниха, че те ще продължат до петък.

Във вторник са били обсъдени детайли по вече сключения договор и документите, необходими по процедура за Комисията за защита на конкуренцията. Представена е била и заявката на българското правителство да влезе в сделката, за да придобие контролен дял.

На този етап няма индикации склонна ли е чешката компания да позволи участие на българската държава, или не.

Според източници на bTV разговорите ще са сложни, предвид арбитражното дело за няколкостотин милиона евро, което ЧЕЗ води срещу България.

„Ще разговарям с продавача за възможностите за участие на държавата в сделката. Ние имаме договор с големи неустойки, но към момента сме в изпълнение на договора. Ще разговаряме с продавача, ще му обясним ситуацията и ще очакваме решение (…) Не мога да коментирам клаузи относно договора ни към момента. Надяваме се да не съществува този риск (относно отпадане на обещаното финансиране)”, каза в Прага Върбакова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1111
  Отговор
  1 09:07  07.03.18
  Значи България е никоя!?Или не,тя е финансова касичка,да дерат кожите на хората за комфорта на шайка престъпници.
 • Една Българка
  Отговор
  2 09:18  07.03.18
  Не си играйте с България и с българите-ОПАСНО Е !
 • некойси
  Отговор
  3 10:11  07.03.18
  Тъкмо си мислех че цирка мина а то се оказа че всичко върви с пълна сила. Премиера изглежда живее в паралелна реалност и този път яко се оплете :)

Напиши коментар:


Публикувай