506 10

Прокуратурата подхваща концесията в "Пирин"

Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство

Светослава Ингилизова

На 26 февруари 2018 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Политическа партия „Зелените“, в който са изложени факти за допуснати множество нарушения на действащото законодателство при сключване и изпълнение на договор за отдаване на концесия на територия в Национален парк „Пирин”.

Иска се извършване на проверка за действителния собственик на концесионера „Юлен“ АД, както и установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там.

Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между „Юлен” АД и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършване на лична проверка от прокурор от Върховна касационна прокуратура предвид съдържащите се в сигнала данни за престъпления против околната среда, както и престъпления по служба от представители на изпълнителната власт.

Проверката ще бъде извършена в двумесечен срок.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗАТВОР ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ
  Отговор
  1 12:16  07.03.18
  Зелените спират развитието в един регион в който са останали само цигани и мечки, вместо да бъде ски-център на Балканите, където идват туристи от Гърция, Сърбия, Македония, Турция и Русия, ТОВА СА АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ, независимо кой е концесионера
 • До 1
  Отговор
  2 13:09  07.03.18
  Колега зелените са само маши ,тия са подчинени на главния крадец
 • УПИ
  Отговор
  3 13:12  07.03.18
  Някой знае ли по-проверяване фирма от "Юлен" :) lol

  Коментиран от #5

 • Пеньо
  Отговор
  4 13:29  07.03.18
  Само така! Браво! Това е истината - прилагането на закона! Дървоядите да си ядат....от яд!

 • Гост
  Отговор
  5 13:30  07.03.18

  До коментар #3 от "УПИ":

  А ти знаеш ли кой е собственикът на Юлен?
 • Гост
  Отговор
  6 14:32  07.03.18
  "Поставят се и въпроси относно разрешения за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между „Юлен” АД и федерация по ски, с оглед получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет." Това е въпроса! И какво печели държавата от тази концесия?
 • Нина
  Отговор
  7 15:33  07.03.18
  Всичко около морските и планинските концесии трябва да се разясни, но не разбирам защо това Банско е толковаинтересно, че само за него говорим, да няма заровено съкровище и само аз да не знам?
 • Цеца
  Отговор
  8 15:42  07.03.18
  Абе в тая държава само тоя казус ли е за проверяване. Сто хиляди други далавери има, ама те само с тва се занимават. То няма лошо, ама има много други дето си развяват коня необезпокоявани
 • Димо
  Отговор
  9 18:40  07.03.18
  А що не подхване зелените терористи?
 • Борис
  Отговор
  10 19:43  07.03.18
  Поръчката на Зелените срещу Банско е доста сериозна обаче, че толкова време се опитват да направят всячески мръсно.

Напиши коментар:


Публикувай