Last news in Fakti

7 Март, 2018 13:35 9 906 29

Протестиращи опитаха да нахълтат в Министерския съвет

  • чез-
  • бсп-
  • протест-
  • корнелия нинова

БСП участва активно в демонстрациите срещу сделката за ЧЕЗ

БСП поведе протеста пред сградата на Министерски съвет срещу сделката за ЧЕЗ. Недоволни граждани скандираха „оставка" и „мафия". В демонстрациите присъства и лидерът на социалистите Корнелия Нинова, както и депутати от партията.

Стигна се и до сблъсъци с полицията. Някои от протестиращите се опитаха да разкъсат полицейския кордон и да нахлуят при премиера Бойко Борисов, искайки обяснение за сделката. Униформените обаче успяха да ги задържат отвън.

"Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, г-н Борисов. Поздравявам ви за смелостта да застанете срещу властта с лицата си. Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е - оставка. Тук сме, защото сме обединени. Идвам от Народното събрание, където току що депутатите отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Скъпи българи, промяната е възможна, важно е ние, вие, заедно да я поискаме. Затова се обръщаме днес към всички вас. Вярвайте, не губете надежда. Знаем, че целият преход ви е обезверил. Знаем, че има разочарование от политическата класа. Молим ви, не му се поддавайте", продължи социалистката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    131 71 Отговор
    Браво за смелостта на Нинова !
    Бойко се огражда със жени като министри, явно Жена в опозиция ще го свали !
    Долу тиранията на ГЕРБ !
    Съд за Гербаджиите и лустрация !

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    107 103 Отговор
    Тази крадла и партията и няма място при народа и протестите.
  • 3 Сенко

    121 5 Отговор
    Не съм голям оптимист,че Нинова или който и да е на власт ще направи нещо конкретно за да вдигне жизнения стандарт на хората. По скоро съм за този,който направи нещо конкретно или по точно промени изцяло представата ни за правосъдната ни система,без значение кой е. Защото от там започва всичко!!!
  • 4 filo

    92 65 Отговор
    Како Кури, не мислиш ли, че номера с платените ибрикчии вече доста се изтърка, но вече всеки знае, че наглостта на кака Кури е безкрайна и е всеизвестно, че кака Кури властта няма да вземе.
  • 5 Опъллчеенец

    82 43 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    Оставка ! Оставка ! Оставка !
  • 6 Куткудиак

    65 55 Отговор
    Кака Курни докато я баламосваха с Истанбулската конвенция и отмъкнаха златната кокошка дето можеше да и снася доживот... Сега ще се пръсне от злоба устата мърла...
  • 7 Андрешко

    78 37 Отговор
    Я сикаджийския пожарникар му турили козирка. Оставка на провалилите се гербери начело с пиночета !

    Коментиран от #27

  • 8 Онзи

    52 9 Отговор
    От толкова коментари и мнения, на никой ли не му хрумна идеята, че всички са едни и същи.Няна червени, няма сини, няма бембени.Всичкото театро е за преразпределяне на благинките.Никой не иска държавата и хората в нея да са добре.Всеки иска да добара кокала и колкото се може повече да краде.Хора ОСЪЗНАЙТЕ се.ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА.
  • 9 българинъ

    35 19 Отговор
    И макар че,никой не знае къде е истината и кой за какво се бори в тая България,съм солидарен с протеста.Герб доказа с действията си,че не може да управлява страната и трябва да си отива и то веднага!Друг е въпроса,кой ще дойде на негово място и как ще промени нещата?Лично аз вече съм краен песимист и мисля,че нищо хубаво занапред не ни очаква,защото проблемите са лавинообразни и са толкова много,че ни трябват векове да ги решим.Революцията не е решение,както показва историята,но трябва по някакъв начин да решм нещата,за да живеем нормално.Може би,един от начините е Президентска република,защото парламентарната република доказа ,че това е пълна катастрофа и не може да се прилага в България.
    Може би,наистина референдум за президентско управление е уместен при тия условия,иначе ще продължаваме да потъваме в блатото!
  • 10 Bahti

    30 8 Отговор
    Е ако нинова е алтернатива на мутрата, си е папура баце...
  • 11 Кой4о

    41 34 Отговор
    Духайте го бе скапани куманяги!
  • 12 башибозук

    46 34 Отговор
    Буля Ниновица пак я тресе климактериума!Да си пие хаповете!
  • 13 Име (като гост)

    35 8 Отговор
    Тея ще се разчекнат от завист и злоба. Поне стана ясно на какъв огън се пекат българските предприемачи.
  • 14 Ads

    46 24 Отговор
    И да има избори, Нинова пак ще ги загуби. Тогава червените фараони вече ще я обесят на площада в с.Крушовица.
  • 15 Гоуст

    37 4 Отговор
    Протести, протести... искаме оставка... дават я... избори... добре... отиваш да гласуваш и там какво? Същите маймуни? И пак си ги избира народа. Това ли ни е съдбата?
  • 16 БОРБАТА Е МЕЖДУПАРТИЙНА

    16 4 Отговор
    НАРОДА Е МЪРТАВ. НАРОДА Е БЕЗЧУВСТВЕН И АПОЛИТИЧЕН, ЗАЩОТО НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ - НАРОДНА. НАРОДА НЯМА СВОЯ ЛИДЕР ЗА СОЦИАЛНА ГАРАНЦИЯ И СПРАВЕДЛИВОСТ. В МОМЕНТА ВОЮВА ВЪРХУШКАТА МЕЖДУ СЕБЕ СИ.
  • 17 SDEЧЕВ

    28 18 Отговор
    УДАРНА ГРУПА ОТ ПАРТИЗАНИ КОИТО СИ ПРАВЯТ ПР ЗА ДА ГИ ПОКАЖАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА . НАРОДНИЯ СЪД И 9 СЕПТЕМВРИ СВЪРШИХА ПРЕДИ 82 ГОДИНИ. СЕГА ИМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА АКЦИИ Е ЗАПИСАНО В ЗАКОНА. ПАРТИЗАНИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПОКАНИМ НА СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ,ЧИЧО ПИНО ОТ ЧИЛИ ДА СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕТО ,ДА ИМ ИЗНЕСЕ ЕДИН КОНЦЕРТ "НАРОДЕН СЪД" ОЗВУЧЕН ОТ DJ ФРАНЦ "КАРТЕЧАРЯ" И ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ПОКАЗВАТ ПРЕД НАРОДА ТАЗИ ШУМКАРСКА ИЗМЕТ ОТ ГАДОВЕ. КВО ВИ БОЛИ ВАС БЕ НАРОДЕ КОЙ Е АКЦИОНЕРА НА ЧЕЗ,КВО ВИ ТОПЛИ А?

    Коментиран от #21

  • 18 Пенчо

    30 17 Отговор
    Тея протестиращи ги знаем! Дърти куку пенсии и някой и друг платен викач!
  • 19 Венсеремос

    33 17 Отговор
    Бившите комунета пак се опитват да яхнат вълната................За мен е чест да съм рамо до рамо с такива капцитети като Кирил Добрев, Валери Жаблянов ,Жельо Бойчев, Таско Ерменков и прочие и не на последно място кака Кури които искат да нъ упраят...........обаче отзад.....
  • 20 ДА СЛЕЗЕ ПЕНЧО, ТА ДА СЕ КАЧИ ДЕНЧО

    20 0 Отговор
    ЛЪЖЛИВИ ОВЧАРЧЕТА ВЪВ ВСЯКА ПАРТИЯ И В НС. ГНИЛА ДЪРЖАВА, ГНИЛА УПРАВА, ГНИЛА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА. НАРОДА Е ПОЛИТ - КАСТРИРАН , СЛЯП, ОБЕЗВЕРЕН, НЕ ОРИЕНТИРАН И ОТЧАЕН БЕЗДЕЙСТВЕН. НАРОДА НЯМА ЛИДЕР С НАРОДНА ПОЛИТИКА.
  • 21 ОБЪРКАН СИ БРАТ

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "SDEЧЕВ":

    НИКОЙ ДНЕС НЕ ЗАЩИТАВА НАРОДА. НИЕ ХОРАТА НАМАМЕ ИДЕОЛОГИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ. ИДЕОЛОГИЯ - КАК ДА ФУНКЦИУНИРА ДЪРЖАВАТА, ЩОТО ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА СИ - ИЗБИРАТЕЛЯ. НАРОДА ДНЕС Е СЧИТАН ЗА ГЛУПАЦИ, ДЕБИЛИ И ТВАРИ. А КОЙ ГО НАПРАВИ ТАКЪВ ? КРИМИНАЛНАТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАТЕГИЯ!
  • 22 Гинка

    17 3 Отговор
    ВСИЧКИ СА КРАДЦИ И БЕЗРОДНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА....КАКО КУРИ Я КАЖИ ЗАЩО СЕ БАВИ И ПРОТАКА С КРАЖБИТЕ ОТ БЕЛЕНЕ ...ДЕТО СЕ Е КРАЛО ПОГОЛОВНО ...ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ ...БАВИ СЕ ДА МИНАТ 10 ГОДИНИ И ДА МИНЕ ДАВНОСТ И Р.ОВЧ. ДА НЕ БЪДЕ СЪДЕН ....ТО Е ЯСНО ЧЕ ВСИЧКИ СТЕ НАМАЗАЛИ ....МИЗЕРНИЦИ
  • 23 SAAB

    5 1 Отговор
    Те и настоящите стопани " нахълтаха " там .....НО пренасяха доста чували :) Сиреч.....трудеха се !
  • 24 Пол Трети Пол

    10 2 Отговор
    Нинова не може да говори за промяна-цирк. Този скъп бюджетен филм народа вече бил гледал.За жалост финала на тази трагикомедия един и същ -народа става по беден и бяга където му падне, а политиците незнайно как стават по-богати в тази повсеместна мизерия. За това от време на време се случват революции, не че и те не са продукт на същите кукловоди, но поне за радост на публика клъцнат главата то на краля,то на царя или някой друг министър. Хляб и зрелище...Всички знаят, в България управия няма. Когато отгоре вони на корупция, дори и хиени се отвращават от такава гощавка...
  • 25 чичо ПеЮ

    4 8 Отговор
    И защо ми цитират Нинова,като най-важните неща ги казаха К.Костадинов от "Възраждане" и Велизар Енчев,които бяха и организатори на протеста??
    Точно тези двамата са може би единствените почтени хора в политиката в момента,дано взлезнат в НС на следващите избори!!
    Оставка на шопара Бай Х.и и кликата му !!
  • 26 ХЕБЪР

    14 6 Отговор
    Курнелия къде е тръгнала с тези бабички.Енчев и професора са пълни откачалки.Слушал съм ги....червени боклуци...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дядо

    6 1 Отговор
    Всички партии в парламента + така наречени "реформатори" са свидни рожби на БКП. Ние стадото наричащо се гордо НАРОД ,само блеем ,като овце !!
  • 29 Ван дер Любе

    2 2 Отговор
    Смърт на комунизма, свобода на народа. Събрала тази мърша, един автобус платени маймуни на протест. Хахахаха😅😂😛
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове