1 018 7

Бащата на удушеното бебе го е скрил в хладилник

Мартин Христов

Районната прокуратура в Казанлък образува досъдебно производство за извършено убийство от майка спрямо новородено срещу 16-годишната родилка, удушила бебето си.

В понеделник в 14:52 ч. в полицията в Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ за приета жена след раждане, която не дава обяснение къде е новороденото, съобщиха от държавното обвинение.

16-годишната родилка е била приета в лечебното заведение заради влошени стойности на кръвни показатели. От събраните до момента доказателства е установено, че на 1 март момичето е родило момченце в къща в казанлъшкото село Средногорово. След раждането обаче майката е удушила детето.

Мъжът, с когото тя е съжителствала на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник.

Извършен е оглед на местопроизшествие, при който в полиетиленова торба е открит трупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Съгласно заключението на съдебно-медицинската експертиза се касае за новородено дете с вътреутробна възраст от 8 лунарен месец, преживяло след раждането около 10 минути, с признаци на зрялост, които предполагат животоспособност, дори и без специални условия. Причината за смъртта е механична асфиксия – притискане на шията, най-вероятно с ръка, сочат данните от експертизата.

Днес срещу 16-годишната родилка ще бъде повдигнато обвинение за това, че на 1 март 2018 г. е извършено убийство от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. Тъй като родилката е непълнолетна се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години.

Извършени са разпити на свидетели. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, която установила причината за смъртта на новороденото. Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Казанлък продължават.

Назначена е и комплексна психолого-психиатрична експертиза, при която ще се установи психичното състояние на майката преди и по време на извършване на деянието. Предстоят разпити на свидетели.

Срокът за разследване е двумесечен.

България


Още по темата

 • 16-годишна уби бебето си

  16-годишна уби бебето си

  16-годишно момиче е убило новороденото си бебе в казанлъшкото село Средногорово, съобщи Нова телевизия. Медията се позова на свои ...
  7.03.2018
  2 042
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо (гост)
  Отговор
  1 16:34  07.03.18
  А е можело да го роди в Гърция и да го продаде.

  Защо ни занимавате изобщо?
 • 2 16:35  07.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Иван (гост)
  Отговор
  3 16:37  07.03.18
  Хайде стига с тези цигани а ?!
 • Тост (гост)
  Отговор
  4 18:01  07.03.18
  Тц... тц... тц.... Не е истина какви животни има на тоя свят....
 • Ники (гост)
  Отговор
  5 23:46  07.03.18
  То тва не знам дали има какво да се коментира . . ок нали да не можеш да се грижиш . . има ги такива . . ми направи като по филмите и го остави на някой особенно като е бебе шанса да бъде осиновено е сигурно 100% ма да отнемеш невинен живот и да не му дадеш шанс . . тва са невменяеми хора
 • Някой (гост)
  Отговор
  6 09:26  08.03.18
  Тези изверги убили бебето,трябва да умрът в затвора.Как е възможно дс се извърши такова нещо незнам...Ясно е,че са болни мозъци без грам съзнание но чак пък толко..
 • Гост (гост)
  Отговор
  7 12:01  08.03.18
  Не мога да проумея как може да носиш рожбата си 9 месеца , сърчицето му да бие наравно с твоито и като го видиш вече това невинно създание на бял свят да посегнеш на живота му .

Напиши коментар:


Публикувай