7 Март, 2018 15:23 2 592 29

Нинова: Г-н Борисов, народът излезе и си казва думата, а тя е "оставка"

  • корнелия нинова-
  • чез-
  • протест

Искаме да отвоюваме България от паралелната държава, наречена - Бойко Борисов и шайка, заяви Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова произнесе реч по време на протеста за сделката с ЧЕЗ.

Ето какво каза тя:

Скъпи българи, които днес сте тук, благодаря ви!

Поздравявам ви за смелостта да застанете с лицата си срещу властта и да кажете – Оставка!

Скъпи българи, които днес не сте тук, но ни подкрепяте – благодарим и на вас! Благодарим на Видин и Северозапада, които протестираха срещу политиката на Бойко Борисов. На Варна и Бургас, на Пловдив и Благоевград.

Г-н Борисов, народът излезе по улиците и всеки ден си казва думата, а тя е – Оставка!

Днес, тук, а и в цялата страна сме обединени различни хора, различни политици от различни цветове. Днес, тук с нас, са и Движение „Възраждане”, и неправителствени организации, и пенсионери, и младите от чужбина, защото сме обединени от едно – искаме да отвоюваме България от паралелната държава, наречена - Бойко Борисов и шайка.

Скъпи българи, идвам от Народното събрание, където ГЕРБ, ОП, ДПС и ВОЛЯ

току що отхвърлиха предложението на БСП да се проведе референдум за Истанбулската конвенция. Всички тези, които се клеха, че са в Народното събрание, за да служат на интересите на народа, днес заявиха от трибуната, че този народ е недостоен да се пита. Недостоен да се пита за своите нравствени, християнски, семейни и човешки ценности. Недостоен да се пита какво иска за своите деца в бъдеще. Ние бяхме наречени тъмните сили, които са спрели Истанбулската конвенция, от най-високото място на България – председателят на Народното събрание.

Г-н Борисов, и българският Патриарх, и Българската православна църква ли са тъмна сила, и българският президент ли е тъмна сила? Мюсюлманското вероизповедание, католическото, Антон Дончев, акад. Георги Марков, акад. Воденичаров – всички мъдреци на България – и те ли са тъмна сила. Не! Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои на българското общество, които не приемаме, че нашите момиченца в училище, ще бъдат обучавани, че могат да бъдат и момченца. Защото държим на семейството, на ценностите на българското общество, на християнството- и 70% от българския народ смята така.

Скъпи приятели! Днес, в парламента, ни обвиниха, че ви разделяме, когато твърдим, че Истанбулската конвенция не бива да се приема. Не разделяме, обединяваме българския народ. Над 70%, г-н Борисов, срещу вашите интереси да въведете Истанбулската конвенция в България, противно на народната воля.

Знаем какъв е вашият отговор днес. Правителството днес изтегля конвенцията от парламента. Това е победа на този народ, но това не е достатъчно, защото вие отхвърлихте референдума, за да можете да я вкарате след два месеца отново.

Само народната воля и „Не” на Истанбулската конвенция може да я спре завинаги. Бдете, защото те ще опитат отново. Ще опитат и ще обрекат децата ни на това, което пише там.

Днес, от трибуната на Народното събрание, откъдето идваме с колегите депутати, бяхме нарочени за провокатори, които целят дестабилизиране на страната. Ние сме от онези гадове, които искат да свалят правителството на Бойко Борисов.

Ние не сме гадове, г-н Борисов! Ние сме част от българския народ! А зад тази част стоят още много хора. И ние сме свободни хора. Няма да ни уплашите със заканите, които отправяте, че ще ни гоните до дупка, като гадове, които искат да ви свалят. Няма да ни стреснете! Защото зад нас стоят милиони българи, които мислят като нас. Тук сме, за да кажем, че сме свободни хора в свободна държава и вие няма да ни отнемете това право. Защото сме против това, че днес обещавате стабилност, а една година внасяте само дестабилизация в държавата.

Започнахте война с президента Радев, водите война с опозицията в Народното събрание, водите война с всеки- журналист, политолог, свободен човек- който ви каже, че е време да напуснете мястото си. Всеки един, различен от вас, е подложен на репресия. Тези хора, в цялата страна, които искат да правят бизнес, не могат заради Калинки, Гинки, Делян Добревци, суджуци и кум гейтове.

Искаме вашата оставка, защото освен дестабилизацията, на която подложихте страната, крадете от здравето, образованието и сигурността на българите. Вие опорочихте европейския образ на България по време на европредседателството. Отнемате перспективата не само на българския народ, отнемате перспективата, на европейска България. След сделката с ЧЕЗ, с която ни вкарахте в международен скандал, вече никой не си прави илюзия. Зад Гинка от Пазарджик стоите вие, г-н Борисов. Надявам се, че по-голяма част от българския народ не може да ви прости унижението да поставите България на колене и българския народ в зависимост от волята на Гинка от Пазарджик. Това е непростимо унижение за една суверенна, свободна и европейска държава.

Най-щастливи сме днес, да видим, че българският народ е свободен от страховете си, че излезе свободно на улиците, за да заяви своето мнение. Българският суверен днес, във всички градове, вече без страх казва – искаме промяната, искаме си държавността, искаме легитимна държава, а не паралелна, искаме оставката на това правителство, което ни оставя бедни, болни необразовани и без перспектива.

Скъпи българи,

Промяната е възможна, важно е заедно да я поискаме. Поискаме ли я, ще я постигнем. Затова се обръщаме към всички вас. Вярвайте, не губете надежда. Знаем, че целият преход ви е обезверил, знам, че има апатия и разочарование от политическата класа. Вярвайте, най – вече в собствените си сили. Ние ще дадем на тези сили тласък в българския парламент, по българските площади. За да завършим с една победа на народа и неговата воля за свободна, демократична, развита България.

Благодаря ви и успех!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SDEЧЕВ

    20 11 Отговор
    ПИНОЧЕТ ЗАЩО УМРЯ . СЕГА БЕШЕ МОМЕНТА ДА ЗАЛОВИ ВСИТЕ ШУМКАРИ ЗАЕДНО
  • 2 Нафталин

    22 21 Отговор
    Само бели каски, уродливи, кресливи и хленчещи за "добрите" стари времена. УжасТ!
  • 3 дечев

    20 4 Отговор
    смърт за народните изедници...
  • 4 Българин

    22 24 Отговор
    Крайно време беше нещата да се назоват с истинските им имена.

    Хората открито да излязат на улицата, едно е ясно...

    ГЕРБ трябва да си ходи!
  • 5 Танас

    32 23 Отговор
    Жалка комунистическа завера.
  • 6 sadisty

    42 10 Отговор
    Тия от БСП не са алтернативата , просто се опитват да яхнат вълната на недоволство никой няма да гласува нито за герб нито за бсп, вие също сте за бунището
  • 7 Активен Борец

    36 3 Отговор
    Нямаме нищо против Оставката Госпожо
    Просто не искаме да Плащаме предстоящите избори , Настояваме да си ги ПЛАТИТЕ вие .

    Коментиран от #22

  • 8 Grip

    23 3 Отговор
    Всички от парламента вън, на джирит бойко, Нинова, Сидеров, Симеонов, и оня цървул цацаров
  • 9 Коко

    35 11 Отговор
    Откога крадлата Нинова започна да говори от името на народа. Нали бяхме дебили! Срамота! Да падне на нашето ниво! Ужас!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 българинъ

    16 27 Отговор
    Моите уважения за г-жа Нинова!Не знам какви са и подбудите,но единствена тя има тази смелост,да каже истината,за разлика от всички шушуминги от партиите,които в момента се спотайват и чакат да видят откъде ще духне вятъра!Подкрепям я напълно!

    Коментиран от #14, #27

  • 12 тотев

    19 6 Отговор
    изчезваите безсрамници,чака ви народен съд
  • 13 гост

    31 7 Отговор
    Еееех!!! Колко бързичко забравиха някои как от комунисти станаха капиталисти и сега изведнъж пак са от народа. Даже хамелеона има какво да научи от кака си КУРнелия.
  • 14 ккк

    17 4 Отговор

    До коментар #11 от "българинъ":

    тя е опозиция , как иначе :) А относно истамбулската конвенция се знаеше и тя лично си удари подписа преди близо 2 години сега се зашумя, вън на всички от парламента простаци
  • 15 калъча

    23 0 Отговор
    Еххх!!!Ако 1990г се бяха отрязали 30-40 хиляди зелки,сега нямаше да ни занимават с глупости.
  • 16 намали малко

    23 4 Отговор
    Кака Кури пак разказва вицове за пенсионери
  • 17 Пенко

    7 12 Отговор
    Добре искат оставката на тоя глупак Боко Тъпото, но кой ще дойде на власт? Няма чисти и морални хора, и да сменим едни боклуци с други, просто ще се прелива от пусто в празно. Ако правителсвото на Тъпото бъде съдено и всички участвали във властта последните 10 години влязат в затвора и им бъде конфискувано престъпно придоитото имущество, то следващото правителство ще има едно на ум, и най-накрая ще започне да работи в интерес на хората. Докато такива бандити като Тъпото и Цецо Пеленгатора не влязат в панделата, никога няма да започнем да изплуваме от тресавището.
  • 18 българин

    13 3 Отговор
    тези апаши от бсп. едно хубаво нещо направиха като ги докараха пенсионерите. поне по малко ще хвърлят пари през балконите днес.
  • 19 Бат Вальо

    17 4 Отговор
    Искате, ама няма - ляв завой е забранен !!!
  • 20 onq s konq

    16 5 Отговор
    Простото БСП не разбира че без Мишо Шамара да ги води са за никъде
  • 21 Консерватор

    11 5 Отговор
    Когато БСП бяха на власт цената на парното, токът и горивата се вдигаха на всеки два месеца. Усмихваха се ехидно със Станишев и не ги интерусуваше нищо освен частните им далавери.
    Да вземе да се скрие някъде, че като си спомня какво беше, сегашното положение ми се вижда доста нормално.
    Ако предложи депутатите да си намалят заплатите и партийната субсидия да стане един лев мога да се съглася с нея, но да иска властта никога................. НИКОГА.
  • 22 бенц

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Активен Борец":

    A бравооо, и сега Ко правим ша плащаме ли....ей няма цял живот да работим за Вас г..ове....
  • 23 Бат Вальо

    8 5 Отговор
    В това НС вие кабинет няма да направите, а пилота да назначи служебен ментак не е О.К. Ако искате предсрочни избори - платете ги от вашата каса, червените куфарчета да ви финансират. Дори и тогава ще трябва да ви присъдят служебна победа, щото вие редовен мач няма да спечелите! Ако пък толкова ви е мерак, спретнете едно кърваво превратче ...
  • 24 Николай

    11 3 Отговор
    Другарко Нинова народа преди година и половина гласува на избори. И ви каза, че трябва да сте в опозиция.
  • 25 Bahti

    6 5 Отговор
    Изключително е да се говори за демокрация, когато те управлява охраната на Живков. Друго интересно е, че все още има хора които вярват, че имат избор.
  • 26 Същите

    11 4 Отговор
    Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки".

    Същите, които направиха 3000лв.=1 $, а средната заплата 5 $ сега обещават повече пари за пенсии и за заплати.

    Същите, които принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат.

    Същите, които станаха милиониери на гърба на хората, фалираха банките и окрадоха спестяванията на хората, сега обещават да спрат бедността.

    Същите, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея.

    Същите, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията.

    Същите, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие.

    Простете ми, че не им вярвам!

    Коментиран от #28

  • 27 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "българинъ":

    Че да вземе да каже истината
  • 28 вуйчо Ваньо

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Същите":

    Браво каза това което всички мислим по страхотен начин!!!!!!
  • 29 Тодор

    4 2 Отговор
    Ей много е нагла тази комсомолка. Как изобщо може да си помисли, че народа иска комунисти на власт???? Не разбра ли, че Бойко печели защото хората не виждат по добра алтернатива и е някакъв (колкото и да е лош) компромис пред тяхното управление. А що се отнася до ЧЕЗ - нека първо тя да обясни как на 28 години стана собственик на "Техноекспорт строй" и откъде извади парите за приватизационната сделка? Какво направи с парите които Техноекспорт имаше да взема от чуждестранните си контрагенти? Няма по нагло животно от комунист на власт. Ах защо не ви избихме на 10 ноември, ама нали пак си бяхте сложили ваши хора да правят прехода и демокрацията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове