7 Март, 2018 20:09 9 306 28

Нови разминавания по случая с убийството на Жоро Плъха

  • георги джевизов-
  • жоро плъха-
  • иван димитров-
  • убийство

Адвокатът на Иван Димитров заяви, че лекарят не е дебнал Георги Джевизов 30 минути преди да стреля

Нови разминавания по случая с убийството на Жоро Плъха - 1

Появиха се нови разминавания във версиите на прокуратурата и защитата по случая с убийството на Георги Джевизов - Плъха в Пловдив.

Рентгенологът Иван Димитров, който вчера беше освободен от ареста, не е наблюдавал крадеца 30 минути, преди да стреля по него, каза пред bTV защитникът му. По телефона адвокат Георги Кутрянски разказа, че е присъствал на разпита на клиента си и е останал изненадан от твърдението на прокуратурата, че лекарят е дебнел Джевизов 30 минути преди стрелбата.

Все още не е открит и пистолетът, с който е извършено убийството.

Засега Димитров и защитникът му запазват мълчание. Никой от семейството на лекаря също не пожела да коментира изнесените от прокуратурата данни, а близки на жертвата поискаха най-тежката присъда за лекаря.

През последните дни бяха организирани мащабни протести с искане за освобождаване на лекаря, а ВМРО предложи законови промени, свързани с неизбежната отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    109 7 Отговор
    Доктора е невинен. На прокуратурата това и е работата да си намери виновник и да го обвини, дори ако се наложи да манипулира доказателствата. Съдът е длъжен да отсъди НЕВИНЕН!!!

    Коментиран от #20

  • 2 ОНЯ

    14 58 Отговор
    Е ДОКТОРА Е ИМАЛ НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Morgoth

    56 6 Отговор

    До коментар #2 от "ОНЯ":

    Да и ще си отнесе наказанието за това, което спокойно може да бъде условно. Отностно убийството е важният въпрос и там трябва да го признаят за невинин. А ти вземи научи за какво се използват главните букви.

    Коментиран от #7

  • 4 тоя

    82 5 Отговор

    До коментар #2 от "ОНЯ":

    а Плъха законно ли е влязал в чужд дом? Законно ли краде? Законно ли е наръгал доктора?
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    66 1 Отговор
    Докторът е заплаха за БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Мъртвият престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.
  • 6 Марковски

    42 3 Отговор
    Голяма грешка, че не се е обадил на адвокат първо. Веднага щеше да се окаже, че плъхът го е нападнал с пистолет, който в завъзалата се схватка неволно гръмва и прострелва плъха, който избягва. И човекът не знае, че го е убил и затова не се обажда на полицията.
  • 7 pompev

    32 2 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    Не може ли глоба за незаконно оръжие- 200 lv

    Коментиран от #9

  • 8 Пест контрол

    32 2 Отговор
    Знаете ли колко пари изкарват фирмите за борба с гризачи ...а човека го е гръмнал безплатно !
  • 9 Morgoth

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "pompev":

    Не може, наказанието предвидено от закона е лишаване от свобода. Но ако се намерят смегчаващи вината обстоятелства като чисто съдебно минало може присъдата да бъде свалена до време, което може да бъде писано условно.

    Коментиран от #10

  • 10 pompev

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Vqrno !

    Чл. 339. (1) (Изм. - ДВ, бр. 41/85 г.) Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривове, огнестрелни оръжия или боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода до пет години.(2) (Изм. - ДВ, бр. 41/85 г.) Ако се касае до взривове, огнестрелни оръжия или боеприпаси в голямо количество наказанието е лишаване от свобода от три до осем години.(3) (Изм. - ДВ, бр. 41/85 г.) Който отчужди или предаде взривове или огнестрелно оръжие на лице, което няма разрешение за придобиването им, се наказ ва с лишаване от свобода до пет години.(4) Наказанието по предходната алинея се налага и на онзи, който отчужди или предаде другиму боеприпаси, без последният да има позволително за носене на съответно оръжие.

    Продължение --->
  • 11 Справедливост

    28 0 Отговор
    Запомнете!!! Свободна продажба на оръжие и абсолютна неприкосновенност на частния имот/дом,гараж,всички видове постройки ,двор,селскостопанска земя,лек автомобил/иначе отново козметика и проблеми за народа!ЗАКОНОМЕРНО след като държавата не може да организира защитата на населението , то същата изцяло зависи от него.
  • 12 pompev

    2 0 Отговор
    От условно до 5 години !
  • 13 pompev

    4 0 Отговор
    И.С.И., български гражданин, със средно образование, разведен, работи, неосъждан, се призна пред Районния съд в Русе за виновен, че осъществил от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.339 ал.1 от НК, за това че на 26.01.2011 г. в с. Борисово, обл. Русе, придобил по какъвто и да било начин и държал огнестрелно оръжие - един брой пушка с калибър 22 ЕК ,един брой самоделен пистолет, и боеприпаси - 191 броя боеприпаси с калибър 22, 5 броя боеприпаси 12 калибър, 18 броя капсули,3 броя боеприпаси с калибър 8мм,1 брой голямокалибрен боеприпас, 13 броя боеприпаси с калибър 26 мм, 2 броя пистолетни патрони, без да има за това надлежно разрешение. На осн. чл. 381 ал. 5 т. 2 и т.4 от НПК за престъплението по чл.339 ал.1 от НК, извършено от обв. И.С.И. се определя наказание по реда на чл.55 ал.1 т.1 от НК, лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК отлага за изпитателен срок от три години. На основание чл.59 ал.1 от НК, се приспада срока на задържане считано от 19.29 часа на 27.01.2011 г. до 28.01.2011 г. включително. Възпитателната работа с условно осъдения се възлага на Инспектор при РУП гр.Сливо поле. Разноските по делото в размер на 161 лв. в полза на републиканския бюджет се възлагат на обв.И.С.И.. На основание чл.53 ал.2 б"а" от НК, вещите - огнестрелно оръжие - един брой пушка с калибър 22 ЕК ,един брой самоделен пистолет, боеприпаси - 191 броя боеприпаси с калибър 22, 5 броя боеприпаси
  • 14 Хоч

    26 0 Отговор
    Един рецидивист по-малко! Браво на доктора
  • 15 no name no face no number

    11 0 Отговор
    Никъде и никой не може да ти даде правдата. Ако си го е заслужил не съжалявай Докторе. Важното е вътрешно да си сигурен, че не си сгрешил. Живота е един не трябва да позволяваме да ни тъпчат някакви гниди. Независимо от цената която трябва да платим на измислената световна правова система
  • 16 чичоХ

    14 1 Отговор
    Най-големия проблем в този и други подобни случай е
    че държавата е оставила циганския етнос да се препи-
    тава предимно с кражби,събиране на вторични суровини
    незаконна търговия,проституция и др.обществено не по-
    лезни дейности.Е не всички,но по- голямата част,така
    те се превръщат в лош пример и за една част от бълга-
    рите и другите етноси.Освен промяната на закона за
    неизбежната отбрана държавата трябва да промени и
    политиката към циганите,досега беше политика само
    на даване а трябва да се съчетае и с тояга.
  • 17 pompev

    3 2 Отговор
    Ей на тоя русенец му дали з години условно дори И в ареста лежал.А доктора И от там го пуснаха.Той има мноо пари,само 2 гумu на kolata му sa 1500 lv Колкото ващо голфче.
  • 18 mediator37

    12 1 Отговор
    Ако прокуратурата си вършеше работата този криминал плъха трябваше да е в затвора, а не да променя и изкривява живота на почтените хора.
    След като хората по селата се въоръжават става ясно колко вярват на полиция и прокурор да ги защитят. Да закриват прокуратурата, съда и полицията и сами ще се оправим много бързо. Само за една седмица.
  • 19 Гаден мангал

    8 2 Отговор
    Много се кефя,че го е отстрелял като диво прасе,одавна е трябвало да е в затвора до живот,ако има виновен,то това е убитата ни правосъдна система
  • 20 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    Само с тази разлика,че не можеш да казваш какво е длъжен Съда. Никой не може да държи сметка на съдията.

    Коментиран от #22

  • 21 99999999

    7 2 Отговор
    Само в БГ,журнолята изкарват престъпниците невинни герои,а жертвата оплют престъпник.
  • 22 Мечтател Кравар

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Бе не е съвсем така . На престъпниците така ли им казваш ? Или само на обикновенните хора ? Но има възмездие и това че си бил " съдия " нема да ти помогне !
  • 23 Жана д,арк2977

    5 0 Отговор
    поканени са всички Плъхове в дома на Цацаров, прокурори и съдии, ББ, ЦвЦв и дфугафите им- да пикаят в двора, гаражите им, къщитд им.... рушветите са под дюшека, има и в буркани в мазето..... ЗАПОВАДАЙТЕ... Стреля се на месо.
  • 24 Нострадамус

    9 0 Отговор
    КРАДЕШ - мреш. Какво му мислим?
    Изнасилвал - кастрация!
    Кара пиян и дрогиран - в затвора и да бачка там.
    Разпространение на дрога и наркотици - в затвора и да бачкат.
    Рекетьори, отвличане, искане на откуп - доживотен затвор без право на замяна.
    Това е!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Bai ganio

    1 2 Отговор
    Koi mu dava pravo da strelq na toq izrot lekar da ubiva hora zasto ne e potrsil policiqta a go debne polvin 4as da go grmne Kato ku4e sas ne zakoniq mu pistolet apa kazvat plxa e bil vtre apa jenata n.a. doktora nisto ne e razbrala ne e I 4ula 4e ima kradec v the dolno pleme ubivate kradete kakto I tiq kratci v parlamenta
  • 27 Дани

    1 0 Отговор
    Я стига с тоя гнусен плъх или мишка все ми е тая. Мога само да благодаря на доктора ,че ни е отървал от една гнусна сган. Един рецидивист по-малко ,много важно. Има още толкова много, че са необходими цял арсенал боеприпаси.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове