800 5

Само 1317 българи декларирали данъци от доходи от чужбина

Окончателните данъци за парите от странство се заявяват до 30 април

Венцислав Михайлов

Само 1317 български граждани декларирали през миналата година окончателни данъци от доходи, придобити в чужбина, съобщиха за „Монитор“ от Националната агенция по приходите (НАП). Декларираните данъци за внасяне на данъци в България са 5 млн. лв. Говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров съобщи за „Монитор“, че най-често въпросните пари се заявяват за доходи, получени в големите страни от ЕС Германия, Франция, Великобритания.

От приходната агенция съобщиха още, че окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица вече се декларират веднъж годишно с подаването на годишна данъчна декларация за облагане на доходите. Срокът за деклариране и внасяне на дължимия окончателен данък за доходи, придобити през 2017 г., е до 30 април 2018 г.

До края на 2016 г. дължимият окончателен данък за доходите от чужбина се внасяше текущо, до края на месеца, следващ тримесечието на придобиването на доходите, и се декларираше с подаване на декларацията за дължими данъци по чл. 55 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отделно от това, получените през годината доходи се декларираха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на доходите (по чл. 50 от ЗДДФЛ) за годината на придобиването им.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Един от хората
  Отговор
  1 08:36  08.03.18
  Станишев,Дудука и боклука дали са декларирали доходите си??
 • Предател заминал в чужбина
  Отговор
  2 08:38  08.03.18
  Каква е тая работа с тея доходи от чужбина? Сега аз като съм нелегален и бачкам без договор как ще ме знаят, кога и колко съм изкарал?? И като не си платя данъка - какво? като се върна в Бг в затвора ли ще ме вкарат за укриване?? Или защото от 2000г. не съм плащал здравни осигуровки?? Някой от читателите ако е запознат, моля да сподели...

  Коментиран от #5

 • Паткан
  Отговор
  3 09:30  08.03.18
  Вижда се край, ама да видим на какво..

  Коментиран от #4

 • 3333
  Отговор
  4 09:41  08.03.18

  До коментар #3 от "Паткан":

  НА КАКВО ....НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ....УБИВАНА МЕТОДИЧНО ОТ 30 Г.
 • Христо
  Отговор
  5 09:57  08.03.18

  До коментар #2 от "Предател заминал в чужбина":

  Пущаш декларация, че повече от 6 месеца в годината си извън България и не дължиш осигуровки. Мен ми е интересно какви данъци искат тея копелдаци след като си бачкаш в чужбина, имаш си договор, плащаш си данъците там... Къв го дирят та и тук искат да им платиш, че си си изкарвал прехраната извън страната? На гадните копеленца не им ли стига, че се развъртат едни много милиони пратени от гурбетчии и харчени в България от семействата им. Или може би искат да секне това вливане на пари в България и да го издухат.

Напиши коментар:


Публикувай