8 Март, 2018 09:22 3 025 55

Руски съветник: България ни предаде два пъти

  • руски съветник-
  • александър щипков-
  • патриарх кирил

Руснаците освободиха България от турците, заявява Щипков

Съветникът на председателя на Държавната дума на Русия и първи зам.-председател на Синодалния отдел по взаимоотношенията на руската църква с обществото и медиите Александър Щипков, коментира във фейсбук, че България е предала страната му два пъти и подчерта, че думите на московския патриарх, изречени пред президента Румен Радев в София са били „явен бой“.

„Горд съм с руския патриарх. Пред целия свят той заяви на лидерите на българския елит нашата обща история“, посочи Щипков, цитиран от "Фрогнюз".

„Руснаците освободиха България от турците. Проливайки кръв. Те не поискаха нищо в замяна. Ние защитихме нашата обща вяра. Ние защитихме името на Христос от оскверняване. А България ни предаде два пъти: през 1941 г. и през 1991 г.“, написа Щипков.

Според него, „патриархът говори твърдо и уверено. Говори от позицията на истината и силата. Той говори от името на руснаците. Той говори като човек, който осъзнава историческата отговорност за думите и делата си на поста, който Господ му е възложил“.

„Актът на Негово светейшество патриарха на Москва и цяла Русия предизвиква у руския човек гордост с отечеството му. Това не е залепена лента с името на родината върху спортна чанта. Това е явен бой“, подчерта Щипков.

„Патриархът възстанови историята, затвори разривите в историята. Почувства тъканта на историята. Той прави история. Той е руският патриарх“, смята съветникът на председателя на Държавната дума на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела Горчева

    45 40 Отговор
    "Момчетата са погребани на Балканите,
    от другата страна на река Дунав.
    O, скъпа наша страна Финландия..."

    Марш в памет на загиналите в България по време на Руско-турската война финландци, които според негово нищожество Гундяев били ... руснаци.

    Но казахме ние, че ако ще се правят тържества за Освобождението, то трябва да се поканят президентите на всички страни, чиито войници са участвали в тази война, която в крайна сметка донесе на България Освобождението. Но не благодарение на Русия и нейната имперска политика, а благодарение на българския народ, който не позволи да му наденат руски ярем на врата (чак до 1944, когато това стана заради предателството на съветския агент ген. Маринов и слепотата на българските политици).
    Но русофилията и простотията на Радев и БСП се превърна в унижение за цяла България. Защото поканиха един руски простак да ни тропа по масата, сякаш сме Задунайска губерня. Срам и позор!

    Коментиран от #12, #21

  • 2 гамена

    35 19 Отговор
    А ми да, българите обичаме да разлаем кучетата, да предизвикваме омраза защото не ставаме грам за политици и после да си хапем ноктите. Какво ми човъркат стари работи Радев и други там компетенции и да правят неуместни и глупави изказвания , понякога да се премълчи е по добре за хората и политиката. "Дългия език често го режели" особено на минжитурки като България
  • 3 Изумен

    33 22 Отговор
    Какви войници, какви държави ??? Имало е войници на три държави - българи, на Руската империя, и на Румъния. Това е. И е излишно да се казва кои са били най- много.
  • 4 Бай Хой

    44 20 Отговор
    Ако броим колко пъти пРоссия ни е предала, истински предала, то резултатът е в тяхна полза.
    Като започнем точно от края на тази същата руско-турска война при преговорите в Сан стефано, минем през сръбсо-българската война, след това идва поредното предателство през балканската война и за завършек при междусъюзническата война.
    И така братушки! четете история, дори и вашата. Като сте милеели за България поради какви причини заставате винаги срещу нас?
    Отговора винаги е, имперски интереси, същите тези интереси които ви карат да започнете въпросната руско-турска война 1877-78 год., и приказките че сте искали да освободите "братския" славянски народ увисват във въздуха, на това в България може да ви повярват само блядо-поклонниците с дървени комунистически глави.

    Коментиран от #33

  • 5 Бай Хой

    19 17 Отговор
    Ако броим колко пъти пРоссия ни е предала, истински предала, то резултатът е в тяхна полза.
    Като започнем точно от края на тази същата руско-турска война при преговорите в Сан стефано, минем през сръбсо-българската война, след това идва поредното предателство през балканската война и за завършек при междусъюзническата война.
    И така братушки! четете история, дори и вашата. Като сте милеели за България поради какви причини заставате винаги срещу нас?
    Отговора винаги е, имперски интереси, същите тези интереси които ви карат да започнете въпросната руско-турска война 1877-78 год., и приказките че сте искали да освободите "братския" славянски народ увисват във въздуха, на това в България може да ви повярват само блядо-поклонниците с дървени комунистически глави.
  • 6 ПЕЕВ

    30 24 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е СУВЕРЕННА СТРАНА А НЕ ГУБЕРНИЯ НА РУСИЯ.РУСНАЦИТЕ НАЙ -ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ГО ПРОУМЕЯТ.А НАШТЕ КОМУНИСТИ ДА ПРЕСТАНАТ С ЛИЖЕНЕТО НА Г............

    Коментиран от #13, #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мишо

    33 15 Отговор
    Никой никога не е освобождавал никого дарум.Щом са ни освободили от добро сърдце и без да искат отплата,защо смятат,че сме ги предали.Нали уж нищо не им дължим.Защо 10 войни водиха с турците,а ние все под турско си оставахме.Защо броят само техните жертви,а мирното население избито само в тази последна война са три пъти повече от войниците загинали на фронта.Защо не благодарят на българските опълченци,които удържаха прохода Шипка и ги спасиха от позорен разгром(добре че не се е стигнало до евакуацията им на север от Дунав).Те знаят ли че жертвите на мирното население българи надвишава двукратно и повече жертвите от Априлското въстание.
  • 9 Да бе

    20 15 Отговор
    До "гамена". - Мижитурката си ти. Докато търпиш да те обиждат разни руски политичета и агенти, така ще е. Как пък на руснаците все ние сме им виновни, а те горките жертви. Цяла България им е признателна, но не ... не им е достатъчно. За какво се сърдят - че на тяхна страна са се били и финландци, румънци, сърби ли ? Само те да оберат лаврите искат. Започнаха с германците ВСВ, но накрая само те победителите - двуличници. Уважение трябва да има към всички участвали в Руско-турската война. Защитавайте всичката памет. В случая руснаците се изложиха с детинските си сръдни.
  • 10 Гост

    17 23 Отговор
    Каквото и да е направила Русия в наш ущърб, то мисля, че се е реванширала многократно по времето на Хрусчов и Брежнев. А ние си оставаме мерзавци тръгнали срещу братята си. Заплюхме тези който биха ни помогнали винаги. Заплюхме големия ни брат който е зад гърба ни в трудност.

    Коментиран от #16

  • 11 Мишо

    20 12 Отговор
    Типично изказване на империалист.Руснаци и американци са един дол дренки с имперско мислене и амбиции да владеят или влияят в целият свят,особено в по-малките държави.Все си мислят , че някой им е длъжен,а те са......

    Коментиран от #15

  • 12 ха-ха-хаааа....

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "Даниела Горчева":

    Оооо Луно скъпа моя земльо Македонска що маке умре за свобода твоя.Те толко и Финландци са били тука колко макета на луната.

    Коментиран от #39

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 наблюдател

    21 8 Отговор
    Имперските интереси на Русия са ясни и са били ясни на всеки интелигентен човек в България, още от времето на борбите ни за независимост. Левски, Раковски, Ботев, З.Стоянов, Каравелов, и всички са се страхували, че освободителите ще са новите подтисници. И ако предателство е желанието да запазим суверенитета си - да, предпочитам да ме наричат предател, отколкото да бъда роб.

    Коментиран от #18

  • 15 гост

    17 6 Отговор

    До коментар #11 от "Мишо":

    Да ми припомниш кога американците са искали репарации от България или от ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА , завоювана от тях след Втората световна война ???? Или да ми припомниш плана Маршал на "братушките" за окупирания от тях Варшавски договор след същата ????? То не че са имали с какво да го изпълнят , щото ако не бяха същите американци и войната нямаше да изкарат преди да умрат от глад !!!!!!!!!!!!!
  • 16 Наблюдател

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: А ние си оставаме мерзавци тръгнали срещу братята си.

    тезата, че България е страна предател на Русия отдавна е в арсенала на руската антибългарска пропаганда, но няма нищо общо с действителността. русия е тази, която след Съединението тръгва срещу България и прави всичко възможно да я превърне в Задунайска губерния. С помощтта на русофилите естествено. така, че мерзавци сте вие, руските лакеи, които тръгнахте и винаги сте били срещу България, в услуга на руските интереси. И тези "братя" ги видяхме как избиват братята си в Украйна.
  • 17 Наблюдател

    21 7 Отговор
    За 1941 г. се изяснихме, а за "предателството" през 1991 година не знам какво има пред вид руския дегенерат. Може би, че излязохме от СИВ и Варшавския договор? Или, че не забранихме БКП/БСП по руски образец, както те забраниха КПСС. Но задунайските русофили изобщо не си задават въпроси а като матросовци се хвърлят да защитават казаното от "съветския" другар и плюят на воля срещу България.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Хой

    19 6 Отговор
    Не се учудвам на позицията на блядовете, те си отстояват интересите. Дразни ме и дори се страхувам от мисленето на промитите мозъци в България които продължават да си мислят, че дори и да пропагандират че Русия е братска страна, това е най-голямата лъжа , натрапвана ни в последните 150 години.

    Коментиран от #24

  • 20 Наблюдател

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Инвер Паша":

    Ти като русофили или като руснак ги говориш тия глупости?
  • 21 656

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "Даниела Горчева":

    Ти не си добре скъпа, изпий една шепа хапчета, хайде
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лино

    6 19 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Хой":

    Русия е нашата втора родина след България, славяни сме, имаме кирилицата, езиците ни са най близки, църквата също. Друг 5 пари не би дал за нас. За Гърция също имам топли чувства, хубав народ са...

    Коментиран от #26, #27, #30

  • 25 Фюрера

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "KAAPINA":

    Че то не е лошо да си фашист или нацист, спокойно то ще се върне, нямам търпение
  • 26 Бай Хой

    16 6 Отговор

    До коментар #24 от "Лино":

    Младеж ясно е че книги не си чел, видно е че долу-горе се оправяш с компютъра, вземи сега и потърси малко исторически факти които да затвърждават братското на русия към България. Това че ползват нашата азбука не ги прави братя, също и това че изповядваме една религия. Ти явно приемаш за брат някой който непрекъснато иска да те ... яхне (меко казано), или като те плюят в очите ти приемаш че те пръска онзиденшния дъжд, щом ти е кеф приеми го, аз не мога да приема за братско такова отношение.
    За гърците мноооого бъркаш, къде е тяхната благодарност към България? ако приемем мисленето на братята ти руси. Ма тук ще ти е трудно щото не знаеш историята.
  • 27 Наблюдател

    12 9 Отговор

    До коментар #24 от "Лино":

    Отдавна няма Русия а Путинистан. Той втора родина ли ти е?
  • 28 куку руку ку

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Това от козяк ли ти казаха да го напишеш?
  • 29 Българофил

    16 1 Отговор
    През 1941 СССР и Германия са в меден месец. Тогава за какво предателство става дума?. През 1991 СССР сам се предаде. Да не би България да разпадна съюза. Финансовият банкрут сложи точката. А къде отиват остатъците от армията на ген.Врангел? В България. Тук идват много бивши участници във войната на Руската империя на Балканите от 1877- 1878г.Това е най- важният тест за благодарност!
  • 30 Уточнение

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Лино":

    Малко си се изхвърлил, по-точно би било: Русия е най-естествения геополитически партньор и приятел на България, заради историческите, културните, демографските, езиковите и други връзки...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Рубладжийче

    16 4 Отговор
    Великоруския шовинист нещо бърка. И през 41 и през 91 съществуваше СССР. Кого сме предали? СССР вече не съществува, а през 41 г. България се присъедини към пакта на приятелката на Сталин Нацистка Германия.
  • 33 Кукувци

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Хой":

    Русия предала....
    " Я тебя породил, я тебя и убью"(" Тарас Бульба")
    Образно казано. Но вие самите го правите със себе си.

    Коментиран от #40

  • 34 Кукувци

    6 8 Отговор
    Във всеки народ има и глупави и необразовани, но тук сред вас- русофоби на форума е квинтесенцията на неграмотността и ...подлостта.

    Коментиран от #38, #43, #44

  • 35 Дедо Грую

    11 1 Отговор
    За "предателството" 1941г. го изяснихме. Искам две думи да кажа за това през1991г.Това го каза Емил Чакъров (съветник на Т. Живков) преди време по тв Алфа. По време на предателя на родината си горбачов, 1990г в България идват на посещение делегация Отговорни, Съветски Другари и казват от тук нататък да сме се оправяли сами. Наще верни слуги(от политбюро), изтръпнали от ужас, че остават без господар попитали какво да правят от тук нататък.
    - Ами обърнете се към амереканското посолство, това си е ваша работа. - бил отговорът.
    Останалото е известно.Та кой е предателят?!!!
    Така предадоха целия соц лагер. Всички свои волни и неволни съюзници. В живота вакуум Нема!
    Та товарищ щипков да вземе една щипка и да си защипе бубата, че по този начин си опикава обувките. Предател не може да ми говори за предателство!
  • 36 Кукувци

    7 8 Отговор
    Горбачов предаде всички, най- напред своята Родина.
  • 37 аве фюрер

    7 4 Отговор
    Поредните руски внушения и инсинуации на историческа тема . Добре е преди да ръси комунистически напеви от кремъл да прочете малко повече исторически факти и да са ограмоти . Единствената цел на руската империя във войната е Русия да има излаз на проливите и Средиземно море , това е историческата истина ,която никой не може да обори , дори и комунистическите подлоги в България . Историята е история , защото няма как да бъде променена .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "ха-ха-хаааа....":

    Ти с гордост правиш така, че русофил да е синоним на прост човек! Образовай се малко, че си срам за русофилите!
  • 40 Бай Хой

    11 3 Отговор

    До коментар #33 от "Кукувци":

    Че си руски пришълец е ясно, дошъл за по-добър живот или поколенията ти преди твоето косвено са те докарали. Не ми е ясно след като твоите деди са дошли тук за какво е било, може би да избягат от нещо!!! айде сега си напъни гладкия мозък, или направо ги попитай. Ако не са живи предците ти вземи прочети малко ИСТОРИЯ, художествената литература която ми цитираш все пак е руска, може да прочетеш и малко българска която с нищо не е по-долу от вашата.
    Не се бъркай в работите на българите, никой не сме предали, няма пак да изброявам факти които вече съм изложил. Историята казва всичко, само вашите руски господари я изопачават.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 българинъ

    4 9 Отговор
    Жал ми е за българите,които се подвизават в този сайт и забравили история,род и родина,плюват братска Русия ,която винаги ни е помагала и е била причина за запазването на България като такава,въпреки нежеланието на западните държави.Че са орязани територии след първата и след втората световна война е вярно,но не Русия е виновна,а Антантата,тоест Западна Европа.И ако не беше Русия,щяха да ни вземат и тази малка територия,която ни остана след войните.След втората световна война от селскостопанска изостанала държавица се превръщане в развита индустриална и всичко построено у нас е благодарение на Русия.Пък тука пишете,че ни ограбили и т.н.Ограбиха ни след 1989 г.и досега,през така наречената демокрация и се правите на слепи и глухи.Като че Американците направиха нещо за вас,освен да бомбардират София през ВСВ.Ясно е,че сме малка държава и винаги ще бъдем с някой по силен,за да се защитим,но трябва да избира народа,а не продажните управници.И да си дойдем на думата.Прав е патриарх Кирил да се обижда от принизяването на заслугите на Русия за нашето освобождение,за което са дали 28 хиляди жертви и над 50 хиляди ранени.Хайде,президента се държа горе-долу любезно,но не може лицето Симеонов,дето не се знае дали въобще е българин/щото не прилича/,да обижда официално лице ,поканено за празника.Ако мрази Русия,това си е негова работа-лична,но поста който заема не му позволява такива изказвания към никого.И според мен той не е достоен за този пост.А реакциятя на Русия

    Коментиран от #47, #50, #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Наблюдател

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Кукувци":

    Публикувано във факти.бг: Във всеки народ има и глупави и необразовани, но тук сред вас- русофоби на форума е квинтесенцията на неграмотността и ...подлостта.

    Подлост е да продаваш сраната си на Русия.
  • 45 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Модератор, да не би да си на руска служба?
  • 46 българинъ

    3 7 Отговор
    можете да я видите в предаването на В Соловьов от 6.03.И ще са прави руснаците като ни изключат от кръга на своите приятели и забравят за нас.От което следва,че едва ли още някога ще ни се притекат на помощ и ще ни спасят от турската агресия,която вече тропа на вратите ни!!!
  • 47 Наблюдател

    7 3 Отговор

    До коментар #42 от "българинъ":

    Русия е враг на България, за каква братска страна говориш? Видяхме я какво прави със своите братя в Украйна.

    Коментиран от #48

  • 48 селянин

    1 5 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    Честит 8 ми,март.Днес ти е празник,пременен с бело-червена калимафка,като мартеничка..гледам станал си рано..и си и подмил чвора..

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "селянин":

    А теб те гледам, че рано-рано си влязъл в ролята на руски памперс.
  • 53 Бай Хой

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "българинъ":

    Жал ти е за руснаците, не за българите. Ако беше си напънал мозъка да прочетеш това онова ама не написано от братята ти руси и подлогите им в България а от истински историци щеше да знаеш че колкото ни е помогнала русия пет пъти повече ни е навредила.
  • 54 Agent Simeon

    1 0 Отговор
    Нищо не са поискали!Колко пъти по 30 тона са ни плячкосали братята.

    Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник”от януари 1884 г. се оказва,
    че „братската помощ” по нашето освобождение е струвала на българския народ
    10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на
    тези „книжни рубли” е точно 32. 5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ
    буквално четем: „Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите,
    провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ
    за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските
    Импер/аторски/ Войски, съгласно определението на Берлинский договор”. Т. е. 32. 5 тона злато.
  • 55 Гого

    0 0 Отговор
    То това е заложено генетично на Българите нормално.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове