753 14

БСП: Борисов да се разграничи от Симеонов за руския патриарх

Светослава Ингилизова

БСП осъжда изказването на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов по адрес на руския патриарх Кирил, съобщиха от "Позитано" 20. Социалистите призоваха правителството и премиерът Бойко Борисов да се разграничат от думите на вицепремиера.

Вчера Симеонов заяви, че патриарх Кирил е бивш агент на КГБ и контрабандист. "Този човек не е слязъл от небето. Този хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 млрд. долара и вино за 4 млрд. долара. Все за църквата. Часовникът му струва 35 хил. долара. Какъв патриарх!? Това е агент Михайлов от КГБ", избухна Симеонов в предаването "Денят започва" на БНТ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ШХЕ
  Отговор
  1 10:11  08.03.18
  Що да се разграничава ! ОТ Истината !
 • БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА
  Отговор
  2 10:16  08.03.18
  БСП винаги се разграничава от истината!
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 10:21  08.03.18
  АИДЕ И НА ТЕБЕ ЕДИН КОЖЕН КАРАМФИЛ -ЗАПРАЗНИКА.
 • МММ
  Отговор
  4 10:34  08.03.18
  ТРИМАТА ПЛАТЕНИ ЛИЗАЧИ СЕ ИЗКАЗАХА. ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ СМЕ - ЗА

 • Фриман
  Отговор
  5 10:39  08.03.18
  Какво значение има, колко струва часовника му и на какво се вози, щом са подаръци от богати прихожани? Поне един от вас чу ли какво казва Патриарх? Той е духовен лидер и винаги е на страната на истина и доборото! Колкото го слушах, винаги се съгласявах с твърденията му. Не е светец, но може да стане такъв! А Симеонов да си гледа работа, него никой не го пита за тъпото му мнение! Нека да остане при него!

  Коментиран от #7

 • Дедо Грую
  Отговор
  6 10:43  08.03.18
  Лицемерно бсп, много набожни станахте, а по - рано колко църкви и духовници сте затрили?! Симеонов казва истината, но би трябвало като човек с такъв пост в държавата да бъде по - завоалиран. Политиката е к...а за жалост, мръсна работа.
 • гост
  Отговор
  7 10:45  08.03.18

  До коментар #5 от "Фриман":

  Дядо Добри е 100 пъти по "угоден" на Бог от този сребролюбец от КГБ.

  Коментиран от #11

 • тасс
  Отговор
  8 10:46  08.03.18
  Връзка с КГБ Според доклад на Комисията на Президиума на Върховния съвет на Русия (публикуван 1992 г.) е имало „противоконституционен използване от страна на Централния комитет на КПСС и органи на КГБ на редица църковни органи за собствените си цели и по-конкретно чрез вербуване и изпращане на агенти на КГБ в църквата“. Въз основа на съпоставка и съвпадения на пътуванията извън Русия на агент „Михайлов“, медии и религиозни деятели предполагат, че става дума именно за Патриарх Кирил.
 • тасс
  Отговор
  9 10:47  08.03.18
  През 2012 г. Патриарх Кирил е обвинен от медии в носенето на часовник Breguet, чиято стойност е над 30,000 долара. В интервю с журналиста Владимир Соловов, Кирил потвърждава, че притежава такъв часовник. Патриарх Кирил е известен с луксозния си начин на живот като негови лични собствености според руските медии са Дворец в Геленджик, вила в Швейцария, яхта , луксозен апартамент в близост до Кремъл.
 • тасс
  Отговор
  10 10:49  08.03.18
  „Цигареният скандал“ В ролята си на председател на „Отдел внешних церковных связей Московского патриархата“ тогавашния Смолянски и Калининградски митрополит Кирил е обвиняван от медии като „Коммерса́нтъ“ и „Московский комсомолец“ в злоупотреби във връзка с безмитовия внос на цигари и алкохол, на които Руската църква има право след решение на Правителството на Руската федерация от средата на 90-те години.
 • Фриман
  Отговор
  11 10:54  08.03.18

  До коментар #7 от "гост":

  Него го няма вече и много се съмнявам да се появи такъв достоен мъж в близкого време, гледайки какви джендъри сте станали! За 20 стотинки ще се биете до смърт! Дядо Добри кога е бил роден? Кой управляваше България тогава? За Вас ви е важно да си натрупате парички, да ги изкарате на безопасно и повече не ви пука нищо! Борисов ли, Симеонов ли - една и съща сган, взели власта и точат парички, за останолото не ги пука! А вие гледате седнали, как държавата ви потъва все надълбоко! Повече частни случаи,като Дядо Добри няма да има.
 • впечатлен
  Отговор
  12 11:26  08.03.18
  Само не разбрах ролята на БСП начело с другарката Нинова каква е? Възпитателна май! Непрекъснато дават различни нареждания - кой от кого да се разграничи, хрумва им, че някой трябва да бъде доведен за ухото в парламента да им дава обяснение, ругаят, обиждат, сигурно помежду си на пленумите кроят планове как да бият някого, от тези, които не им харесват, защото не вървят по злобната им воля, да не спомена нещо по-лошо, че напоследък има един случай с бивши руски агенти в Англия. Представят се като крайно невъзпитани хора, огромно самочувствие без покритие, никаква съвест и доблест. Е как да не ги харесаш?
 • onq s konq
  Отговор
  13 12:12  08.03.18
  БСП станаха нечувано нагли-НЕ САМО ЧЕ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО,НО ГИ ИСКАТ И ДО ЕДИН "РАЗГРАНИЧЕНИ" ОТ ДУМИТЕ НА СИМЕОНОВ,т.е. НЯМА РАЗГРАНИЧЕНИЕ-НЯМА ОСТАВКА!
 • аве фюрер
  Отговор
  14 13:53  08.03.18
  Както винаги комунистите се боят от истината . Симеонов е прав и аз го подкрепям . Ако продължава в този дух следващия път може и да гласувам.

Напиши коментар:


Публикувай