3 539 4

Нова линия свързва България с Европа

Венцислав Михайлов

Европейската компания за транспортни услуги, FlixBus свързва България с широката европейска автобусна мрежа за дълги разстояния. От 22 март ще има нови ежедневни връзки от София до центрове като Будапеща, Виена и Букурещ, така че българските пътници ще могат лесно да достигат до 1400 дестинации на FlixBus из целия континент. Билетите вече са достъпни на сайта на компанията www.FlixBus.bg.

"Само през 2017 г. 40 милиона души са избрали FlixBus за пътуванията си из Европа. С интелигентните си решения, високите стандарти за безопасност и качество, ние въвеждаме нова ера на пазара на транспортни услуги във все повече страни. Стремим се да подобрим значително придвижването на българските пътници и да привлечем още нови целеви групи към екологичния и достъпен начин на пътуване, който предлагаме.", каза Ласло Арани, регионален управляващ директор на FlixBus.

Новите нощни връзки с Унгария, Австрия и Румъния ще позволят на пътниците да пестят време и средства, докато достигат до едни от най-популярните столици на Централноевропейския регион. През първата половина на 2018 г. FlixBus планира и последващо разширяване на мрежата си в района, за да направи още повече дестинации достъпни от градове в България.

Технологиите и start up моделът срещат регионалния опит

FlixBus е основана през 2013 г. като немска стартъп компания, която сега присъства в 27 европейски държави и обяви поредното си глобално разширяване в края на 2017 г. в САЩ. Изключителният темп на растеж на компанията се основава на един уникален международен бизнес модел, който се фокусира върху партньорства с регионалната индустрия. Само за пет години FlixBus изгражда сътрудничество с над 250 автобусни партньори в цяла Европа. Компанията се грижи за технологиите, билетите, обслужването на клиентите, планирането на мрежата, както и маркетинга и продажбите, а местните партньори са отговорни за работата на автобусите. По този начин FlixBus успява да изгради най-голямата междуградска автобусна мрежа в Европа и осигурява над 7000 работни места за шофьори на автобуси.

"Туристическата и бизнес значимост на България непрекъснато нараства. FlixBus не само подкрепя местните пътници, но и българската икономика, като допълнително увеличава чуждестранния интерес към страната чрез лесен и удобен достъп до столицата"- добави Ласло Арани.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • El comandante
  Отговор
  1 22:43  08.03.18
  Прясно месо за евросоросоизвратеняцоте часа на Възмездието идва БОКЛЦИИИ!!!
 • 2 23:03  08.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • охлюв
  Отговор
  3 23:42  08.03.18
  Корпорациите постепенно ни завладяват и паричките отиват при тях.Моловете също са на западни корпорации."Езаки",който направи заводи у нас също е японска фирма и т.н. и т.н....... И кво стана-ние българиге да им работим.Добре,поне създават работни места,щом ние не можем.Ама какво предлагат за нашия труд?Нищо-500 лева.Ама както и да е,радвайте се на новите рейсове поне,ще има луксозни рейсове за изнасяне от България.
 • 4 23:59  08.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай