1 950 12

Пламен Георгиев: Съвсем скоро ще хванем хора с пари

Мартин Христов

Очаквайте разкрития, скоро ще видите. Ще бъдат хванати хора с пари, това ще се случи съвсем скоро. Това каза пред журналисти в Народното събрание Пламен Георгиев, който беше избран за председател на антикорупционния орган, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Корупцията е наистина негативно явление, но има начин да се бори. Съвсем скоро, буквално до седмици, очаквайте нови и нови резултати и то много сериозни“, заяви той. „Започваме много сериозна борба с корупцията. Този един месец го използвахме по много интензивен начин“, изтъкна Пламен Георгиев.

„Няма да чакате резултатите след 2-3-10 месеца, а буквално след седмици ще започнат да „валят“ първите резултати“, коментира той.

„Вече започнахме акции, ако погледнете политическата принадлежност на лицата, срещу които бяха първите акции ще си обясните колко независимо действаме“, посочи председателят.

„Днес се наслушах на страхотни глупости, които ме разочароват. Толкова години съм градил авторитета си и сега да се политиканства на мой гръб - не беше достойно“, заяви той.

„В работата ми нищо няма да ме разколебае. Високите резултати, които сме постигали досега, ще бъдат пренесени в новата комисия“, каза още Пламен Георгиев.

"Работя срещу корупцията, дали е ГЕРБ, БСП, ДПС или друг няма никакво значение и вече има примери за това", каза още Пламен Георгиев.

„Няма да допусна някой по някакъв начин да твърди, че съм обвързан с когото и да е. Никога не съм бил член на политическа партия, поканен съм в министерството на правосъдието като експерт“, заяви той.

"Защо се пропуска, че по дело, по което работих, е единственият политик, вкаран в затвора - Митхат Табаков. Беше му свален имунитетът и лежа ефективно в затвора за корупция във връзка с обществени поръчки", каза Георгиев.

„Бях прокурор, който наблюдаваше досъдебно производство срещу Ваньо Танов“, посочи той. „Прокуратурата е установила съдържанието на разговора между Ваньо Танов и Бойко Борисов, текла е проверка, с която нямам нищо общо“, уточни Пламен Георгиев.

„Такъв разговор не съм чул и няма как да го чуя. Обясних го, беше извършена проверка и всички установиха, че няма никакви нарушения във връзка с воденето на делото до момента, в който съм наблюдаващ прокурор“, изтъкна той. В отговор на въпрос занимавал ли се е с разследване на Бойко Борисов, Пламен Георгиев коментира: „Никога, нямало е такъв сигнал“.

Попитан може ли казусът „ЧЕЗ“ може да влезе в работата на Антикорупционния орган той посочи: „Всеки казус може да попадне в полезрението ни, ако се подаде сигнал, в който се посочват нарушения на лица, които заемат високи длъжности в държавата. Ако има такива доказателства, нека бъдат предоставени- ние ще ги проверим“.

„Не мога да кажа кого ще предложа за комисията, а само визията за тези, които ще бъдат предложени. Ще помисля и за Николай Николов, той също е авторитетен човек, но не е само той. Вече имам визия, познавам всички, които работят в тази сфера. Аз ще преценя кой да предложа за комисията, депутатите не могат да ми кажат, коментира Пламен Георгиев.

„Предстои наистина сериозна борба с корупцията по всички нива“, изтъкна Пламен Георгиев. „Нека хората подават сигнали, ще проверим всички“, посочи той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Робин Худ
  Отговор
  1 17:37  08.03.18
  "Съвсем скоро ще хванем хора с пари" :-)) И ще им искаме откуп - иначее ...
 • Борис
  Отговор
  2 17:42  08.03.18
  Хора спари които са против герб.
 • Д'мин
  Отговор
  3 17:51  08.03.18
  Заключвате вратите на парламента и почвате да ги броите всички дето с вътре.
 • onq s konq
  Отговор
  4 18:01  08.03.18
  И понеже русофилите непрекъснато оплакват бедния българин който работел за 500лв на месец,ето ви един от безбройните примери,когато заплатата е 12 хил. и малко отгоре.МЕСЕЧНО!

 • Един от хората
  Отговор
  5 18:48  08.03.18
  Дай Боже да се разнищят тези крадци като в Румъния и всички да влезнат в затвора!!.Всичко да им се конфискува и всички банкови и офшорни сметки обратно в държавната каса...
 • Варна
  Отговор
  6 18:49  08.03.18
  Помня когато Борисов се появи с политическа партия ( оказа се с пари от вън) и каза, че ще излови всичките и ще ги вкара в затворите. И той ей сега ги хващаше веднага след като бъде избран... - Омръзна ми! - Трябва Сопа!
 • Радо
  Отговор
  7 20:40  08.03.18
  Хвани ги де цял ден се разминаваше с тях.Но как ще стане като те те избраха.Всички разбраха за Мишо бирата само ти не.
 • ГОСТ 1
  Отговор
  8 21:05  08.03.18
  Има два лафа, които са подходящи за случая: На малко прасе и на нов началник не се радвай, защото не знаеш каква ..... ще излезе. Поживем, увидим.
 • Антидот
  Отговор
  9 22:53  08.03.18
  Ще изчакаме две седмици да видим, след което ако нямат резултати започваме да искаме оставка. Ако вършат работа и 20 бона заплата да вземат никой няма да им ги оспорва.
 • Патриот
  Отговор
  10 12:53  09.03.18
  Това си го мисли всяка самотна кифла...
 • Кака Гинка
  Отговор
  11 16:56  09.03.18
  Заглавието сякаш е писано от врачка,можем да добавим - на куково лято....
 • The TRAPPER
  Отговор
  12 18:02  10.03.18
  Там където гледаш много череши- дръж малка кошничка. - Стара гръцка поговорка.

Напиши коментар:


Публикувай