884 6

Тома Биков за Станишева: Съжалявам, ако сме сбъркали

Ние искаме в този казус, в който нашите възможности са ограничени, защото тази сделка в момента може да се контролира от КЕВР, посочи депутатът от ГЕРБ

Венцислав Михайлов

"Съжалявам, ако сме сбъркали". Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на въпрос относно официалната позиция на Моника Станишева, че няма общо с фирмата купувач на ЧЕЗ "Инерком". Ние сме цитирали публикация на вестник "Капитал", обясни пред Нова телевизия Биков действията на колегата си Спас Гърневски.

"Ситуацията е много деликатна и бих призовал опозицията да говорим с официалната информация, защото всичко извън нея би било спекулация, която може да донесе щети за милиони", коментира още депутатът от парламентарната група на ГЕРБ.

"Ние станахме свидетели на една политическа кампания на БСП. Помните какви неща се говореха в началото на тази кампания - че не Гинка Върбакова, а Бойко Борисов купува ЧЕЗ. Сега виждам, че са доста по-внимателни колегите от БСП. Помагаме им, защото иначе ще изпаднат", добави Биков и поясни, че има ясна кореспонденция между българското и чешкото правителство по казуса.

В четвъртък Гърневски заяви в Пленарна зала, че купувачът на активите на ЧЕЗ е разпространил прессъобщение, чиито автор е Моника Станишева - съпругата на лидера на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

Тома Биков смята, че левицата създавала проблеми и всявала паника докато ГЕРБ полагат усилия да защитят интереса на държавата. Биков уточни, че когато говорим дали държавата да придобие или да не придобие, говорим дали държавата да даде едни стотици милиони или не.

„Ние искаме в този казус, в който нашите възможности са ограничени, защото тази сделка в момента може да се контролира от КЕВР, Комисията за финансов надзор и от тези регулаторни органи, които по закон трябва да проверят сделката, ние към тях сме прибавили органи, които при други обстоятелства не биха се включили, като ДАНС и прокуратурата”, каза още Тома Биков.

И припомни, че контролният пакет на държавата при приватизационната сделка на ЧЕЗ е продаден през 2004 г. Онези 33%, които са продадени през 2011 г., не са контролен пакет – те нямат право на глас и те служат за това, ако дружеството има загуби, да покрият загубите”, поясни Биков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • плужек
  Отговор
  1 10:50  09.03.18
  Я мекерето как подви опашка.
 • Мек Член
  Отговор
  2 10:59  09.03.18
  Официално лице цитира клозетен вестник и твърди,че това е истина.Кое бе томА страницата с вицове ли?Така е всеки виц за ГЕРБ е истина.
 • Калинка от Герб
  Отговор
  3 13:34  09.03.18
  Тоя вече не знам от коя партия не е бил. Но явно си защитава своите интереси като се появява в партията силна на деня. На това се превърна и в основен говорител на герб.
 • Русенец
  Отговор
  4 14:20  09.03.18
  Биков спешно да си подаде оставката ! Много противна Гнида ! Такива като него развалят имиджа на ГЕРБ и ще ги загробят !
 • Реалист
  Отговор
  5 14:44  10.03.18
  Много много добър ход на ГЕРБ - използваха същия подход като на бсп-то и моментално приказките на курни и сие спряха защото "...ами ако е вярно че другарката Станишева е ...." Хахахаха - това вече е политически "бокс" и забавлява. Да ходи моника да съди "Капитал"... Ако искаме разумнио и диалогични политици, ТРЯБВА НИ ИЗБИРАТЕЛЕН ЦЕНЗ - образование, имотно състояние, психо преглед и възрастова граница (минимална и максимална) Никой не може да ме убеди че една баба пенсионерка хвърляща хилядо левове от терасата е наред с главата. Или че един неграмотник е наясно какво ще му се случи след като гласува за...Бареков например. Дерзайте другари, Show Must Go On...
 • Анализатор
  Отговор
  6 20:25  10.03.18
  Гробарите така се ос.аха покрай тази сделка, че по-добре изобщо да млъкнат, а най-добре всинца вкупом да си ходят, че ни писна от тях.

Напиши коментар:


Публикувай