781 5

Симов и Гърневски в спор за патриарха на Русия

Аз лично не бих одобрил думите на Валери Симеонов, каза Гърневски

Светослава Ингилизова

Поискахме разсекретяване на стенограмата, за да се види позицията на президента при срещата му с патриарх Кирил. Видяхме позицията на премиера. Искаме да видим и позицията на президента. За нас са важни позициите на първите мъже в държавата. Това каза в сутрешния блок на бТВ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който коментира темата за посещението на руския патриарх Кирил и тона му по време на срещата с президента Румен Радев.

"На такива важни срещи трябва да има стенограми. Водещата роля на Русия е безспорна в тази война, но ние не можем да не почетем паметта и на финландците, поляците и всички други, които са загинали. Всяка пролята кръв за нашата свобода е ценна. Имперските интереси на Русия не съм към България, а към проливите. Това го знае всеки историк. Въпросите за споровете при Обединени патриоти трябва да се зададат на тях. Аз лично не бих одобрил думите на Валери Симеонов, но те ще си решат вътре в коалицията как да действат. От ГЕРБ искаме да знаем дали водещите мъже в държавата водят единна политика в защита на националните интереси", обяви Гърневски.

Заедно с него гост беше и народният-представител от БСП Александър Симов.

"Не приемам напълно това, което казва патриарх Кирил. Кръвта няма цвят. С основание се възмущаваме от подобно отношение към нас, но трябва да видим и как ние българите интерпретираме Освободителната война. Имаше държавни мъже, които дори не споменаваха името на Русия. Говоря за гаджето на Деси Банова. Всеки войник, който е загинал за нашата свобода, е ценен. Какъв имперски интерес е имал руския войник, който е загинал на Шипка? За мен няма никакъв смисъл Валери Симеонов да се извинява. Той на секундата трябва да напусне правителството. Не можеш да се държиш като дребен хулиган и озверял фашист. Той не се намира в някоя бургаска кръчма да играе карти и да коментира посещението на патриарх Кирил. Той е вицепремиер. Този коментар е чутовен скандал. Ако премиерът беше такъв стратегически играч, за какъвто ни го представят, трябваше вече да е освободил Симеонов", категоричен беше Симов .

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наблюдател
  Отговор
  1 11:35  09.03.18
  Страстния защитник на Русия Симов, е новопокръстен русофил и с патоса на такъв яростно защитава новите си спонсори. но през 2006 година, Симов обичаше Сащ, дори написа възторжен панагерик на тема "20 причини да обичаш Америка" Ето част от него. 1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ! За останалите 19 причини да обичате Америка може да прочетете на http://alexsimov.blogspot.bg/2006/04/20.html Побързайте, докато Сашето не го е премахнал от мрежата.

  Коментиран от #3

 • Бояджията Спас
  Отговор
  2 11:42  09.03.18
  Страстния противник на Русия Гърневски, е новопокръстен гербер, пребоядисвал се във времето през всичките цветове на дъгата, еволирал от пролетарски поет по времето на социализма до отявлен антикомунист сега в новото време! Дори няма да цитирам негови стихове от миналия век, защото са от най-ниско качество.
 • Пеньо
  Отговор
  3 12:26  09.03.18

  До коментар #1 от "Наблюдател":

  За Alex да отсеем най-важното: 1. Фен е на Памела Андерсън и 2. Тоя надмина главният ибрикчия на републиката по въртене на...Останалото е пълнеж и пари.
 • Север о запад
  Отговор
  4 13:14  09.03.18
  Фейк новина, отклоняват вниманието от истинските проблеми!
 • Ванката
  Отговор
  5 15:56  09.03.18
  Симеонов се изплю на религията ни, а тоя Гърневски е същия измет. Тука някакви психо тролове говорят за русофилия, абе ланколу, ти християнин ли си? Ислямистите в действие. Плюйте по религията ни, под предлог, Русия, търговия с цигари и вино. Някакви търговии някъде ли са ви най-важни, та сте съгласни някой да използва възможноста да оризили религията ни пред света?

Напиши коментар:


Публикувай