5 202 9

Фирма от кръга на Гинка Върбакова взе договор за синя зона в Пазарджик

Предстои ново открито заседание, на което ще бъде отворен малкият плик с ценовата оферта

Снимка: в.
Снимка: в."Виделина"
Венцислав Михайлов

Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи договор за синята зона в Пазарджик в качеството си на единствен кандидат в проведения общински конкурс.
Само 10 минути е продължила днес откритата част на заседанието на специално избраната 5-членна комисия на Община Пазарджик с председател секретарят на Общината Румен Кожухаров за отваряне на офертите на желаещите да вземат под наем синята зона в Пазарджик, съобщава местният вестник "Виделина".

На конкурса се явява само стопанисващата в момента паркинга на пазара в града фирма „Контур 7” ЕООД с управител и собственик Румен Трендафилов.

Снимка: в."Виделина"

При прегледа на документите се оказало, че всички са налице. Предстои ново открито заседание, на което ще бъде отворен малкият плик с ценовата оферта.

Кои са „Контур 7” ЕООД?

Управителят на фирмата Румен Трендафилов се появява за пръв път в Пазарджик като собственик и управител на „Гео Корект” ЕООД, регистрирана в София, в ж.к. „Манастирски ливади”. Фирмата има и клон в Ракитово с управител сестрата на Славчо Върбаков, Малина Върбакова. Трендафилов има участие в още 7 фирми. На първия конкурс за отдаване под наем на 6-те паркинга в Пазарджик, провел се през май 2016 г., „Гео Корект” спечели паркинг "Тракия", припомня "Виделина".
Проверка в търговските регистри показва, че през 2014 г. дружеството няма дейност, приходи и наети лица, но в първата половина на 2016-а вече печели общинския търг.

Нещо повече - по информация на същото издание шестте фирми, наели 6-те платени паркинга в Пазарджик, са все от кръга на Върбакови. След като наемателите уведомяват общината, че не са доволни от броя паркоместа в паркингите, Община Пазарджик анулира търга и провежда нов през септември 2016-а. Toгава Румен Трендафилов се явява като собственик на "Контур" 7. На конкурса - както на провелия се през май същата година - се явява само по един кандидат за всеки отделен паркинг (в условията е заложено всеки кандидат да може да се яви само за един от 6-те паркинга). Шестте явили се фирми са предложили цени колкото минимално поисканите от общината. Така "Контур 7" взема паркинга при градския пазар.

Румен Трендафилов, от своя страна, се оказва бивш бизнес съдружник с майката на Славчо Върбаков - Кръстанка Върбакова. Двамата са имало обща фирма - "Сими груп" ООД, която по-късно преминава у неговата сестра Малина Върбакова. Дружеството съществува и досега с регистрация в София, а според "Виделина" е осъдено на две инстанции да заплати на строителната фирма „Ивел-А” от Пазарджик 6-цифрена сума, дължима за извършени строително-монтажни работи на кооперация, намираща се до кръговото при Минералната баня в Пазарджик. Нещо, което и до момента не е направено. Според пазарджишкия Окръжен съд „Сими груп” дължи на строителя общо 343 938,27 лева, намалени със сумата от 26 056.75 лева, до която съдът уважава възражението за прихващане на „Сими груп” ЕООД, или 317 881.52 лева. След обжалване от страна на осъдената фирма, Апелативен съд – Пловдив, през м. март 2012 г. намалява размера на неизплатените от нея задължения на 258 486,71 лева.

Обществената поръчка за отдаване под наем на синята зона в Пазарджик е обявена за срок на изпълнението й 60 месеца или 5 години. Прогнозната цена (разходи на изпълнителя за този период) е посочено 982 255 лв. без ДДС. На практика обаче тази сума е без значение, защото в проектодоговора е фиксиран гарантиран минимален месечен приход от дейността в размер на 25 000 лв. С други думи, събраното от изпълнителя над тази сума, му се превежда в рамките на всеки месец. Ако обаче приходите на избраника на Общината в рамките на даден месец са по-малки от 25 000 лв., той довнася разликата в общинската хазна. Това прави годишен приход за Община Пазарджик от 300 хил. лв. или за петте години от 1,5 млн. лв.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гробар
  Отговор
  1 14:50  09.03.18
  Удри Гинкеее,удри Бокоо те сега ви е паднал овчи и тъп народ.
 • работата е ясна
  Отговор
  2 15:01  09.03.18
  Кмета на Пазарджик е подкрепен от ДПС и Герб! Всеки може да провери информацията в интернет! КОЙ стои зад Гинка е реторичен въпрос? Парите, никога не лъжат.
 • TATE
  Отговор
  3 15:18  09.03.18
  Удрииии кьоравотооо Удриии ГинчИто удриии глупави народе!
 • Турчин
  Отговор
  4 15:27  09.03.18
  Цяла България е пълна с измамници народа какъвто е и Управата е такава не се сърдете то ви е вродено това заболяване

  Коментиран от #8


 • Bahti
  Отговор
  5 15:35  09.03.18
  Кради крадиииии! Е...
 • Кавала
  Отговор
  6 15:46  09.03.18
  ...някой има ли фейса на таз кама Гинка...мн я харесвам и искам да се запозная с нея!
 • Банкера
  Отговор
  7 16:51  09.03.18
  Дайте на Гинка и паркингите по селата, защо трябва да връща 5 милиона евро, които загуби като депозит за ЧЕЗ.
 • 8 19:45  09.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 15:38  28.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай