3 861 4

КАТ със специализирана акция

Мартин Христов

От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта е контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства. Операцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на операцията пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент. По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Валя
  Отговор
  1 12:29  12.03.18
  В правилника пише че водачът е длъжен да си осигури максимално удобство преди да потегли,на мен лично колана ми създава неудобство това не е ли предпоставка за инциденти,просто питам?!

  Коментиран от #3

 • Лост
  Отговор
  2 12:39  12.03.18
  Ейййй, не се наядаха, ей!
 • Morgoth
  Отговор
  3 14:20  12.03.18

  До коментар #1 от "Валя":

  Сигурно е така. Също има вероятност при ПТП да се обесиш на колана или още по-лошо - да останеш вързан с него, без да можеш да го откопчаеш, а колата да се запали. Все пак вероятността да се случи нещо от горните е значително по-малка от това колана да ти спаси живота. Слагай си го винаги и ще забравиш, че съществува. Ако слагаш от време на време винаги ще те дразни.
 • ГОУСТ
  Отговор
  4 15:21  12.03.18
  И по какъв начин слагането на колана застрашава живота на другите участници в движението.Той не е ли предвиден да пази водача.Налагането да се слага колан е ограничаване на личността.Ако искам да се трепя си е за моя сметка и с колан и без него.Как ще ме карат да го слагам.Много загрижени тез наще управници за нас.М....цата им.

Напиши коментар:


Публикувай