2 166 8

Обрат?! "Инерком" не иска да пуска държавата в ЧЕЗ

От централата на ЧЕЗ в Прага съобщиха, че ще направят детайлен анализ на възможността за потенциално българско държавно участие

Венцислав Михайлов

Нов обрат по продажбата на активите на ЧЕЗ в България! Компанията на Гинка Върбакова не смята, че придобиването на държавен дял от страна на българското правителство, е единственият начин да се гарантира общественият интерес и доставките на електричество за българските потребители.

Това казва в интервю за "Ройтерс" председателя на борда на директорите на компанията Милена Стоева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Според нея обаче от ЧЕЗ зависи дали българската държава ще има дялово участие при закупуването.

Тя смята, че финансов министър Владислав Горанов, който обяви, че българската държава има достатъчно инструменти да регулира доставката на електричество до потребителите, поради което държавното участие в сделката не е необходимо, е прав.

"Ние сме съгласни с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира общественият интерес", казва Стоева.

От централата на ЧЕЗ в Прага съобщиха, че ще направят детайлен анализ на възможността за потенциално българско държавно участие в продажбата на българските активи на електроразпределителната компания и ще обявят решението си в началото на април.

Стоева отказва да оповести стойността на сделката, но отбелязва, че компанията „Инерком“ има активи за около 100 милиона лева, а също така е поела твърд ангажимент да приключи тази транзакция и смята да го спази.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • моя страна моя България
  Отговор
  1 15:54  12.03.18
  БОКЛУЦИ!
 • гост
  Отговор
  2 15:59  12.03.18
  Не съм чул г-жа Върбакова да е преватизирала нещо, както са го направили К. Нинова и сие БОКЛУЦИ.

  Коментиран от #7

 • onq s konq
  Отговор
  3 16:02  12.03.18
  Ас па съм си поръчал на исплащане от тея соларните панели къде се слагат на покрива и съм си решил проблема!Имам си и летна баня с един черен варел отгоре къде си го пълним от бунара с вода и не съм зависим от никои!Те тва е!

  Коментиран от #4

 • ДКЕВР
  Отговор
  4 17:52  12.03.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Сега ще ти сложат данък--Слънце,Въздух,Вятър и ще видиш от къде изгрява Слънцето.Такава голяма глоба има тука на запад, за не регистрирани източници на електроенергия,че ще светнеш и без ток!!!!

 • Наглост
  Отговор
  5 17:58  12.03.18
  безгранична чешка! Когато купуваха на тънка цена от нашата Държава-не умуваха!Сега-анализи трябвало да правят.Ама то си има български бивши и сегашни управници за панделата,но няма кой!Добре направиха албанците,че ги наритаха без много да им се церемонят!

  Коментиран от #6

 • Све
  Отговор
  6 18:22  12.03.18

  До коментар #5 от "Наглост":

  Цената на ЧЕЗ формира КЕВР чрез цените за изкупуване на енергията и държавата (където я има) чрез следене на изпълнението на ангажиментите Но най-вече НАП чрез признаване или НЕ на договори и фактури за разходи !!!!!!! Прост народ Слаба държава
 • разкрит си
  Отговор
  7 18:42  12.03.18

  До коментар #2 от "гост":

  Трол на г-жа станишеФа ? Еййй ням да се научите, как да заработвате !
 • електро
  Отговор
  8 11:16  14.03.18
  ИНЕРКОМ-хумор и сатира

Напиши коментар:


Публикувай