884 4

Борисов, Заев и Звиздич обсъдиха Западните Балкани (ВИДЕО)

Българският премиер се срещна с колегите си от Македония и Босна и Херцеговина в Скопие

Константин Карагьозов

Правителствените ръководители на България, Република Македония и Босна и Херцеговина Бойко Борисов, Зоран Заев и Денис Звиздич обсъдиха конкретните инфраструктурни проекти в региона на Западните Балкани. В срещата, която се състоя след възпоменателната церемония в Скопие по повод 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на Република Македония, участваха вицепремиерът на Румъния Ана Бирчал и министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович.

В разговорите беше подчертана изключителната важност на инфраструктурната свързаност на страните от региона, както и че изграждането на проектите ще допринесе за общото европейско икономическо развитие. „Всеки един проект обслужва всяка една балканска, както и всяка европейска държава“, посочи българският премиер.

Премиерът Зоран Заев благодари специално на българския министър-председател за присъствието му на днешната възпоменателна церемония в Скопие, както и за активната политика на българското правителство по приоритетната тема за приобщаването на страните от Западните Балкани.

Република Македония


Още по темата

 • Скопие: Признаваме Пиринска Македония

  Скопие: Признаваме Пиринска Македония

  Македонският премиер Зоран Заев заяви пред bTV, че Скопие признава, че "делът на тази историческа Македония, която е в България, го признаваме ...
  29.04.2018
  17 737
  49

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тотална герберастия
  Отговор
  1 18:27  12.03.18
  Държавата ни в дупки, кръпки, тотална мизерия и оскотяване тоя тръгнал да оправя западните Балкани !?!??!? "Оправи" държавата ама отзад и тя си плати....КТБ, ЧЕЗ....суджуци муджуци !

  Коментиран от #4

 • ооо
  Отговор
  2 18:31  12.03.18
  Мисля ,че е по удачно да се каже"говорили",а не обсъдили,защото "някой друг"обсъжда,а те само си говорят ей така,да има за матрЕала.
 • Иванов
  Отговор
  3 20:32  12.03.18
  Като гледам как страдат, даже си мисля, че са изяли и някое печено ягне за Бог да прости и Да им се намери на избитите евреи. Бай Ганьо не е само български патент. Той е Балкански, без никакво изключение!!!
 • некойси
  Отговор
  4 08:16  13.03.18

  До коментар #1 от "тотална герберастия":

  ... Гинки, Минки ... Теменужки ...

Напиши коментар:


Публикувай