934 0

Проверяват BiT за неплатени заплати

Зрее напрежение в медията

Венцислав Михайлов

По повод информацията за забавени възнаграждения в Би Ай Телевизия, Инспекцията по труда информира, че в Агенцията няма постъпили сигнали от работници и служители. ИА ГИТ се е самосезирала по публикации в медиите и е стартирана проверка.

При проверката, освен за неизплатени възнаграждения, ще се проверява и дали към момента на прехвърлянето на дружеството собствениците са имали задължения към работещите в телевизията. Това зависи от факта дали възнагражденията за януари са били дължими тогава. Ако се установи, че дружеството е прехвърлено в нарушение на закона – на базата на подадена от бившите собственици декларация с невярно съдържание за липса на задължения, ИА ГИТ ще се възползва от правомощията си да информира прокуратурата.

Журналистите от BiT се готвят да протестират за заплати. Новият собственик Мирослав Янев обаче не се явява на срещите с тях.

Журналистите от медията подготвят официално отворено писмо, в което протестират, че последно са получили аванс за месец януари.

"Заплатите ще бъдат платени, както е казано. Забавянето стана по технически причини", каза собственикът и шеф на телевизията Мирослав Янев пред "24 часа". Той обясни, че наистина е имал здравословен проблем и се е наложило да пътува извън София, но за 14 март, е насрочена среща с целия състав на BiT.

В офиса се събрали 100 човека от всички предавания, които бяха спрени преди няколко седмици с аргумент, че се подготвя нова програмна схема.

В момента телевизията се ребрандира изцяло, ще бъде съвсем нова, обясни директорът на медията. По думите му BiT ще се превърне в младежка, съвременна медия, предаванията й ще са интерактивни и ще се излъчват и по телевизията, и онлайн. Янев има амбицията новата програмна схема да стартира още през този тв сезон.

България


Напиши коментар:


Публикувай