Last news in Fakti

14 Март, 2018 20:26 42 908 66

Върбакова официално уведоми КЗК, че купува ЧЕЗ

  • гинка върбакова-
  • инерком-
  • чез-
  • сделка

"Инерком" поиска узаконяване на сделката

Върбакова официално уведоми КЗК, че купува ЧЕЗ - 1
Снимка: БТА

Купувачът на българските активи на чешката компания ЧЕЗ – "Инерком", е внесъл в Комисията за защита на конкуренцията уведомление за осъществяване на концентрация. Това съобщиха от компанията на Гинка Върбакова днес.

Пазарджишката „Инерком България" е подала уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ЗЗК за осъществяване на концентрация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, чрез придобиване на контрол от страна на „Инерком България" ЕАД върху предприятия от групата на „ЧЕЗ а.с." в Република България.

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с." и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като продавачи, и „Инерком България" ЕАД като купувач.

Тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България" и „ЧЕЗ а.с.", както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни.

Всичко това на практика значи, че от компанията на Гинка Върбакова искат признаването на сделката за легитимна и законна, въпреки че до момента въпросът за финансирането на покупката остана неизяснен. Единственото, което се разбра, беше, че Върбакова ще разчита на пари от български банки, офшорни компании и част от собствените си средства, но конкретна информация така и не бе изнесена по никакъв начин.

В момента няма компетентен орган в държавата, който да гарантира, че Върбакова и "Инерком" имат средства, опит и качества да управляват сектор от националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1212

    157 25 Отговор
    Приключи и това правителство! Пореден неизкаран мандат на Б.Б. и 240-те разбойника. Нищо ново с две думи!

    Коментиран от #6, #42

  • 2 гост

    126 23 Отговор
    ПОСТАВЕНОТО ОТ ТИКВАТА ЛИЦЕ КОПУВА ЧЕЗ е по удачно да се напише !!!

    Коментиран от #52

  • 3 Ироничен

    111 8 Отговор
    Машалла бе!
    Сербез жена!
    Като едното нищо купи Чезарето!
    А сега да ми реват феминистки и джендърски организацийки как жената изоставала в обществото.
    Гинка е първият български гражданин с Енерго!
    Машалла!
  • 4 Радо

    89 21 Отговор
    Само на мен ли ми се струва леко мургавичка???...башкъ, че е от Пазарджик.

    Коментиран от #31

  • 5 във върбалака шляка пляка

    70 10 Отговор
    Комисионът (дялът) за НЕГО по тази сделка вероятно е усвоен и доста дебел, щом ГинчитУ е толкова сигурна в покупката ?
  • 6 onq s konq

    26 60 Отговор

    До коментар #1 от "Гост1212":

    Това правителство няма как да приключи,защото единствения му пярламентарен е БСП,а БСП Е СЪВСЕМ САМА.Единствено В.Сидеров се опитва да да се солидаризира с тях,но той се е местният парламентарен "Мунчо" със шепата си депутати и няма никакво парламентарно значение.Правителството КАТЕГОРИЧНО няма да подаде оставка по 2 причини:1/ КАТЕГОРИЧНА ЗАБРАНА ОТ БРЮКСЕЛ ЗА ТОВА,особено в тая тежка международна обстановка.2/КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ПРИ НУЖДА ОТ ДПС-по заповед лично на Ердоган.Извод-Никога не казвай "хоп",преди да си скочил.

    Коментиран от #15

  • 7 onq s konq

    65 17 Отговор
    Урааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!Евала Гинче с тебе сме!Герп е велика партя ....само не знам що и на мене не ми обърне внимание та и ас да купим нещо а не да гнием у фантастико!Ама и тва ше стане!ГЕРП ГЕРП ГЕРП оле оле оле Гинкааааа Оле
  • 8 onq s konq

    50 11 Отговор
    Па съм пил от грешната ракия къде е само за гости...утре ше ме сцепи главата!

    Коментиран от #10

  • 9 Голем смях

    45 67 Отговор
    Да е жива и здрава.Какво ми пука на мене като абонат на друго дружество,за софийските неволи.Нима ЧЕЗ е цяла България,че ореваха софийските боклуци кой щял да ги купува.Да ви купи ако ще и Ердоган или Путин.Боли ме хея.Докога ще занимават цялата държава с проблемите на софиянци.Ние останалите аборигени в Булгаристан още имаме ток и ни боли дядовеца за вашия доставчик.

    Коментиран от #11

  • 10 onq s konq

    23 63 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    След като упорито пишеш с моя ник без значение какво,значи КАЗАНОТО ОТ МЕН ВИ НАНАСЯ НЕИЗМЕРИМ ДИСКОНФОРТ на теб и приятелите ти русофили.Ами нормално е ,след като виждате как Русия губи непрекъснато позиции не само в България,но и тотално на Балканите.Ненормалното в случая обаче е,че ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СВИКНЕТЕ С ТОВА:)

    Коментиран от #32

  • 11 малии

    37 7 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Боже,Божее и ти си пил от ракията за гости на ония.

    Коментиран от #18

  • 12 onq s konq

    35 30 Отговор
    И да ви кажа карам беенве и съм горт с това щото при руснаците щех да карам москвич!!!Беенвето ми е на 30 години ама не е мръднало и варви на самолет!!!Тва е машина на времето просто!!!Верно че седалките са ми като полог и са пропаднали ама тоа германец къде я е карал преди мене е бил дебел!!!Слагам си една вазглавница одоле и немам проблеми!!!То за сичко си има начин ...ама малко смърди...явно немеца е обичал боб грах и други текива работи да яде...е то е дока свикнеш де!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пловдив

    65 10 Отговор
    Момичето незнае на кой свят е, сама няма да може да си купи малка баничарница, какво остана ЧЕЗ да купува. Използват я за маша, но защо са избрали точно нея, като на челото и пише, че не е никаква бизнес дама. Какво са намислили да правят. Не искам да съм лош пророг но ако мине сделката до 2-3 години пак ще я гледаме, разбира се в криминалните новини.

    Коментиран от #49

  • 15 Гост1212

    35 16 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Да ти допълня информацията тогава малко-не са само БСП. Ако искаш повтори го, но след 1.05.2018 ще има друга алтернатива, която ще обере негативният вот, а той повярвяй ми е над 60% от имащите право на глас. Нали знаеш от какво го е страх най-много Б.Б.? От протестиращи и недоволни-веднага със засилка назадзе. Харизмата му изчезна вече ако не виждаш. Хората видяха, че царят не само е гол, ами ги и оножда наред и им се хили в лицето!
    Няма много за мърдане! На фона на всички глупости, които сътворяват напоследък-виж какво ще стане утре-15.03 ;)

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГОСТ

    7 16 Отговор
    Представеният от Върбакова договор е ПРЕДВАРИТЕЛЕН и за да се превърне в ОКОНЧАТЕЛЕН е задължително да бъдат преведени на ЧЕЗ цьлата сума от 320 мил. € !!

    Да се признае един ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР за ОКОНЧАТЕЛН означава КЗК да се превърневСЪУЧАСТНИК ВЕДНОПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 onq s konq

    15 21 Отговор

    До коментар #15 от "Гост1212":

    Опитваш се да жонглираш избирателно със събития,респективно и да ВТЪЛПЯВАШ НЕВЕРНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ.ББ никога не се е страхувал от демонстрации на недоволство организирани от БСП,а подавал оставка единствено ПОРАДИ БЛОКИРАНЕ В ПАРЛАМЕНТА НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА И ЗАКОНОПРОЕКТИ НА ГЕРБ,т.е. ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО МНОЗИНСТВО поради съответната негативна конфигурация. В настоящата ситуация в Парламента нещата стоят по коренно различен начин и ББ няма НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ да дава "назадзе".А какво ще стане утре...ами ще го видиш утре!Мога да ти кажа какво ще стане в другиден,ама няма за да ти е интересно:)
  • 20 Пич

    32 9 Отговор
    Как ще се казва ерп то предлагам БокоТок ,ВинетуЕлектрик

    Коментиран от #22

  • 21 Марийке кой ти плаща?

    9 18 Отговор
    Много е червена авторката.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Йонко

    24 4 Отговор
    Плямпайте колко си искате, но тази и някой си чешки милионер в сянка са станали собственици на ЧЕЗ. А ви си пишете.
    Интересен факт е, че това изглежда се знаело още миналата година. Тази гинка си има фирма и копачи за криптовалути.
    И сега каква стана. Ако имаш собствено енерго токът за копачите го плащат потребителите на мрежата, а чистата печалба и от енергото и от копачите на криптовалута е за нейна сметка.
    А от криптовалута се печелят умопомрачителни суми. Е*ала съм ти всякаква работа. Да работят маймуните казала наша Гина!
  • 24 Владо Черноземски

    16 26 Отговор
    Приключвате вие тъпунгери леви,малко по малко.

    Закон за защита на нацията - ОТ КОМУНИСТИ.

    Браво на Гинка

    Коментиран от #26, #28, #29

  • 25 хакера

    29 11 Отговор
    СБОГОМ ТИКВА,ЩЕ СИ СПОМНЯМЕ ЗА ТЕБ С МНОГО ЛОШИ ЧУВСТВА....
  • 26 Putin

    21 9 Отговор

    До коментар #24 от "Владо Черноземски":

    Сега плаштай на Гинчето тока и на Б.Б а после комонистите виновни ,герберисти ,лижете на Бойко газа но да знаете виделов ден има ще плачете много ,хората са гладни и озлобени нищо не оставихте от Бг.

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 скобар

    26 5 Отговор
    ЗА ЩАСТИЕ БЪЛГАРИНА Е ТЪРПЕЛИВ,НО ЧАШАТА ПРЕЛЯ И МАЙ ЩЕ ИМА ПОЛИТИЦИ НАВРЯНИ В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК,МНОГО ЗЛОБА СЕ Е СЪБРАЛА В НАРОДА АМА УПРАВНИЦИТЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ....
  • 31 Пагани

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Ей Радо,ако не си чел достатъчно книжки,да те "светна",че и Хан Аспарух е бил "мургавичък"!"Светлички" са били само славяните по нашата земя,траките пък са били "рижавички"!"Омешването" на Аспаруховите прабългари с тях/ да не говорим колко други "цветни" племена са "минали" през нашата земя хубава и са оставили "генна диря"!/,е допринесло днес да имаме този "букет" от различни "цветове"!Разбра ли какво искам да ти поясня!Що за расистко същество си ти?

    Коментиран от #43

  • 32 Пагане

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Оня с коня,първо научи българския и пиши грамотно!Думичката е коМфорт-коМфортно!Аман от неграмотни "умници"!

    Коментиран от #36

  • 33 Пагане

    16 6 Отговор

    До коментар #27 от "Джак":

    Ей смешник,ако не сме ние от провинцията, досега вие "пишман софиянците" да сте изпукали от глад!
  • 34 Капанеца

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Putin":

    Не цапай името на Путин бе неграмотник!Пиши си глупостите под друго име,като те е срам от твоето!
  • 35 4140

    6 14 Отговор
    Поне ще плащам на бг фирма . Помислете от тази гледна точка.
  • 36 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #32 от "Пагане":

    Не знам според коя архаична азбука твърдиш че се пише "коМфорт",но съгласно моята Македоно-руска азбука думата е със граматичен корен "КОН" и затова се пише "коНфорт".Актуализирай се драги...никога не е късно!
  • 37 Иян

    13 1 Отговор
    Нищо или Нещо е станало?Който знае да каже,който не знае да пита Делян.Как кой Делян.Този, дето ни купува,продава,после пак ни купува,а ние сме доволни,че не ни е излапкал.
  • 38 El comandante

    12 0 Отговор
    Световно безизвестна
  • 39 ооооо

    4 3 Отговор
    Много е хубава..
    напрао са влюбих в нея.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Е.ати дръжавата

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост1212":

    Няма как да приключи правителството щото няма кой друг да управлява, ако имаше досега да е на власт, в тая държава има само двама държавници - ББ и ЦЦ, другото не може, а щом само те са единствените - това е е.ати държавата
  • 43 5ко

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "Пагани":

    А пък аз да те светна : Стара ти е информацията. Учил си по някой комунистически учебник, неотговарящ на истината. Мургавичък си ти и фамилия.
  • 44 1009

    8 0 Отговор
    Абе май има много мургави българи ама българи ли са????

    Коментиран от #57

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мата Хари

    4 3 Отговор
    Много сте умни! Много книжки сте ИЗЧЕЛИ, а живеете като аборигени.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 До коментар 4

    5 0 Отговор
    Започва се!
  • 49 Toмов

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пловдив":

    На челото й пише,че е ЧЕРВЕН ФЕНЕР. Ама,даже и да не пишеше,то си и личи. Пък и как може да е другояче,след като девойчето е започнало "бизнеса " си с "ПЪШКАЩИ ТЕЛЕФОНИ" ??
  • 50 Годзила

    6 5 Отговор
    Изненадана съм колко сте неграмотни!Нали по времето на светлия комунизъм всички бяха длъжни да ходят на училище и да са грамотни!Вие родния си език не желаете да научите,а се напъвате да пишете за неща ,за които никакви понятия нямата!Не замърсявайте средата с простащината си,оставете специалистите да си кажат мнението!Честно,не знаех че има толкова тъпунгери!!!
  • 51 Иван

    4 0 Отговор
    Финансирането на сделката от УниКредит Булбанк ли идва?
  • 52 Поредната

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Нагла и безкрупулна Ева вкарва с народа, с закони, с демокрация и човешка съвест

    Коментиран от #53

  • 53 Поредната

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Поредната":

    Евавка с народа
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 гост

    1 1 Отговор
    https://bivol.bg/ginka-cez-3.html
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "1009":

    Чирков и Костов не са ли българи:)

    Коментиран от #59

  • 58 Иречек

    4 0 Отговор
    Хора не бъдете глупави!Аз живея в Чехия,та знам някои неща.1.ЧЕЗ е акционерно дружество.По голямата част от акциите държи държавата,останалата част чешките пенсионери.Ако ЧЕЗ фалира няма да има Чешки пенсионери които да почиват на нашето черноморие защото няма да могат да си го позволят.2.В България дерат кожи а тук тока е сравнително евтин (според доходите).По мое мнение е по добре енергоразпределението да си остане в български ръце,а още по добре би било държавата да държи по големия пакет акции в ЕРП-тата както е тук.
  • 59 Даа

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Реалист":

    От новите българи.
  • 60 Баба Ленче

    0 0 Отговор
    Върбакова президент!!!
  • 61 Голям прос

    3 0 Отговор
    Калинките в поредното правителство на ГЕРБ пак не разбрали. Ами ББ ако беше заложил на специалисти министри зам. министри, нямаше да продава национална сигурност на частно лице. БТК, БДЖ е същата простотия. Пълненето на джобовете с пари оголва гъза, поради простата причина, че натежават и гащите падат
  • 62 Доналд Тръмп

    1 1 Отговор
    Супер,това беше най-добрия възможен изход,поне е в български ръце,добре че не стана държавно-иначе съдбата му щеше да бъде като тази на БДЖ,за която впрочем писах още 2008год.,когато дори с държавна помощ от нашите пари,имаше огромна загуба-за съжаление не си спомням точната цифра,та това,драги хора,би била съдбата на ЧЕЗ в държавни ръце-ниско качество и още по-несъбираеми ромски сметки,които както се досещате плащаме аз и вие,защото "ние като не работиме-как тока да плащаме,ма како-да ходиме да крадеме ли"-цитат от интервю по БТВ с една циганка от Пловдив.Виждате ли,ако сте безработни-не си търсите работа и по-добро устроение,а не плащате сметки и ходите да крадете.Само бих казал-нека всичките от този етнос имат същата сполука като на Г.Д-Плъха,или като на другия Г.Д,но без да ви правят мавзолей,разбира се!
  • 63 аааааа

    1 0 Отговор
    ТАЯ ДОБРЕ СИ ИГРАЕ РОЛЯТА НА ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ.
    СХЕМАТА Е НАПРАВЕНА ОТДАВНА.
    САМО ДЕТО БОКО НИЩО НЕ ЗНАЕЛ..
    ОЙ, ЗАВАЛИЯТА..
  • 64 Софиянец

    0 0 Отговор
    До коментар #33 от Пагане
    Село, само не знам какво произвеждате та ни храните, като всичко е внос, а провинциалистите се изнесохте в София.
  • 65 jjjjjj

    1 0 Отговор
    Това, което не е шега, а чиста истина е, че на 25.08.2017 Калина Камбанова регистрира фирмата „Генкоин България“ ООД с предмет на дейност, който включва буквално следното:

    „създаване на решения и услуги за електронна търговия и електронни валути“


    Gencoin Bulgaria е учредена на 25 август 2017

    Седмица по-късно, на 1 септември 2017 е учредена и фирмата „Генкоин“ ООД, в която 24% от капитала има „Генкоин България“. Мажоритарният дял от 76% е на „Инерком“ЕООД, еднолична собственост на Гинка Върбакова, а вече и собственик на „ЧЕЗ България“. Управител на новата фирма става съпругът на Гинка – Славчо Върбаков.

    Вече след учредяването на „Генкоин“ ООД, в оригиналната фирма на Камбанова „Генкоин България“ влизат като съсобственици двама кипърски граждани: Панайотис Тамвакидис и Николаос Хараламбос.

    „Генкоин“ ООД също има за предмет на дейност „електронни валути“, а учредителният акт е на английски. В него е изписано и наименование на фирмата на латиница GENCOIN Ltd.Gencoin съвпада с името на криптовалутата в сериала „Стартъп“ (Startup). Домейнът gencoin.com е регистриран още през 1985 г., а сега е собственост на Sony Pictures Entertainment, показа справка на Биволъ. Той пренасочва към сайта gencoin.io, който е рекламен сайт на сериала „Стартъп“.

    Ако Гинка Върбакова все пак е решила да лансира своя криптовалута, името на компанията е грешен ход и се нуждае от корекция. Гинкоин (gincoin) за съжаление също не е свободна марка в света на криптовалути
  • 66 нов

    0 0 Отговор
    Зад "Гинка от Пазарджик" наднича бизнеса на СИК
    Майка с три ЕГН и съпруг - ортак с Евгения Калканджиева зад мистериозната купувачка на бизнеса на ЧЕЗ в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове