16 Март, 2018 09:28 2 428 13

Каракачанов: Защо да изхвърляме МиГ- овете

  • красимир каракачанов-
  • миг-
  • миг-29

След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин

Каракачанов: Защо да изхвърляме МиГ- овете - 1

Аз не съм груб човек, но Николай Ненчев спести истината на зрителите. В ефир той изговори един куп неистини. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Николай Ненчев ме забавляваше. Той много добре знае, че самите поляци отказаха да ремонтират нашите МиГ-ове. Те закупуват резервни части от Русия. След като направиха ремонт на нашите двигатели без лиценз, руснаците ги заплашиха, че ще им спрат доставките на резервни части и те ни отказаха. Има възможност, освен Русия и фирма - посредник да извърши ремонт, но така цената ще набъбне", уточни Каракачанов.

Относно обвиненията, че той бил цял натовец, Каракачанов отговори, че е възмутен от фалшивите новини, които се пускат по негов адрес.

"България като страна от бившия съветски блок има руска военна техника. Такива са още 4 страни в НАТО. Няма държава, която да изхвърли цялото си въоръжение и да купи ново". По думите му сраната ни не може да извади 12 милиарда, за да подмени военната си техника, няма желаещи и да ни направят подарък. "Страната ни може да използва МиГ-овете си до 2029-2030 г. Защо да ги изхвърляме?"

"Не вярвам да има нов военен конфликт. Никой не е толкова луд, за да го направи" - така той коментира предупреждението на премиера Борисов заради изострянето на отношенията между Русия и Великобритания.

„Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия”, заяви в студиото на „Тази сутрин” военният министър Красимир Каракачанов.

„Съжалявам ако можех, щях да го направя. Но не съм във форма. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш – аз нямам време”, каза още той по повод на предизвикателството, което му отправи във „Фейсбук” Светльо Витков от „Глас народен”.

„Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И аз затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят на фитнес, другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема”, каза още военният министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    9 16 Отговор
    Ех тавариш Каракачанов, щом през посредници могат да се спестят 5 милиона ,то по-добре през посредници???
  • 3 Обучение трябва

    17 8 Отговор
    Поне е трезв по отношение на техника и пари. Малко хора могат да разберат защо е нужна "казарма" на младежите сега. Естествно в по-съвремене вид. В момента расте едно полу-грамотно поколение, без трудови навици и ориентация за бъдещето. Първа точка от краварската доктрина ! Прости хора с протегнати напред ръце за подаяние много лесно се манипулират и управляват. Изключенията са толкова малко и то заети в други "върхови" дейност - технологии, отношения, прависти, телевизионери и т.н.т хора не произвежащи принаден продкт. Втора точка от доктрината : Властта не иска учени хора, властта не иска можещи хора, властта не иска сила като армия и полиция, тя се страхува от това.
  • 4 Левски

    16 8 Отговор
    Браво Краси!!! За първи път съм горд с бг. министър!!!
  • 5 Гост

    20 7 Отговор
    Каракачанката може да направи бързо поглъщане на 10 кифтета без дъвчене. Кат мисир.

    Коментиран от #13

  • 6 guest

    7 17 Отговор
    Тези, които смятат че казармата трябва да се върне за да превърне младежите в мъже трябва да замълчат.
    Най-вече трябва да замълчи поколението на тези над 48годишна възраст. Те си мислят, че като са кибичили две години в казарма са станали мъже.
    Не, те са в огромна грешка!
    Точно тяхното казармено поколение допусна мутризацията на България.
    Точно тяхното поколение допусна 'камъните падат', 'доко коко', 'тигре тигре' и тнт.
    Точно тяхното поколение допусна разграбването на България.
    Точно тяхното поколение допусна изпростяването в България.
    И в место да направят нещо, тези 'мъже' служили в казарма стояха безучастно като п...и.
    Така че драги редници вие не сте мъже а п...и(джендъри от старо време),с мозъчета годни единствено да изпълняват командите на пияния старшина.

    Коментиран от #10

  • 7 Пеньо

    11 7 Отговор
    Защо тюфлек войводата не каже ясно, че дори и отремонтирани те не са по стандартите на НАТО и не стават за бойни мисии. Стават за учебни, но вероятно има по-евтин вариант за това.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Готин ама не съвсем

    12 9 Отговор

    До коментар #7 от "Пеньо":

    Абе цървул,
    не знам Каракачанов тюфлек ли е или не, ама ти си много проЗ!
    Ако спрем самолетите, то ние оставаме без авиация за много години напред!!! Дори и да купим нови самолети, след година две, кой ще лети на тях?? За колко време се става пилот?? Колко полета трябва да има годишно всеки пилот за да подържа форма? Без самолети, как точно ще стане това?? Или хващат такива цървули, като теб, от улицата, слагат ги в кабините и вече имаме пилоти и авиация, А????

    Коментиран от #11

  • 10 Готин ама не съвсем

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "guest":

    Нещо, ама не съвсем така!
    България е на този хал, защото няКОЙ ни наложи това! И това не са хората от него поколение, а едни други цървули от чужбина, които имаха интерес да унищожат българската промишленост и икономика, за да се наместят на нашите места на руските и не само тези пазари, както и да наложат и продават нискокачествената си стока у нас!
    Ми само от двата теца на американците, България губи по 600 милиона годишно! И за това ли са виновни хората от него поколение??? Те ли сключваха такива заробващи за България договори?? Или по новото "модерно" поколение, като Гинчето Върбакова, която за 10 години от фотоволтаици е направила 100 милиона състояние?? Как точно става това и КОЙ стои зад гърба и???
  • 11 Чеп

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Готин ама не съвсем":

    Прецедента ще лети ве!
  • 12 незнайко

    4 5 Отговор
    И за казармата и за самолетите си е прав министъра ! Нали сме в НАТО за какво са ни нови самолети ? САЩ ще ни пазят, нали затова плащаме !!! Въпросът е от кого ще се пазим, като не нападаме никого ???
  • 13 дресиор на слонове

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ти да нему па брои залците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове