16 Март, 2018 15:10 5 872 37

ДОМ: Импийчмънт за Румен Радев

  • дом-
  • иван сотиров-
  • румен радев-
  • импийчмънт

Президентът наруши Конституцията, стана заложник на чужда държава

ДОМ: Импийчмънт за Румен Радев - 1

Президентът Румен Радев наруши грубо Конституцията и съгласно чл. 92, ал.1 от нея не може да „олицетворява единството на нацията“ и да „представлява Република България в международните отношения.“ За това трябва да му бъдат прекратени правомощията на държавен глава.

Това се изтъква в Открито писмо на Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ (ДОМ), представлявано от Иван Сотиров.

Писмото е изпратено до председателя на парламента Цвета Караянчева и до народните представители от всички парламентарни групи. Като основание за това от Сдружението изтъкват, че Румен Радев е единственият държавен глава в света, допуснал само представителите на чужда държава и медии да водят запис на официална среща в сградата на институцията, която представлява и да бъде назидаван публично от представител на Русия.

Ето и пълния текст на Откритото писмо:

До

Председателя

на 44 Народно събрание на Република България

г-жа Цвета Караянчева

До

Председателите на ПГ в 44 Народно събрание на Република България

До

Народните представители в 44 Народно събрание на Република България

О Т К Р И Т О П И С М О

От Сдружение „Достойнство, отговорност, морал“ ДОМ

Уважаема госпожо Караянчева,

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Обръщаме се към вас за предприемане на действия съгласно правомощията ви по чл.97 и чл.103 от Конституцията на Република България във връзка с нарушение на Конституцията от президента на Република България г-н Румен Радев.

Г-н Румен Радев с действията си застрашава националната сигурност на България и накърнява интересите на българския народ в нарушение на положената пред Народното събрание клетва. От началото на мандата си президентът Радев използва авторитета на институцията която представлява за неприкрито и недвусмислено прокарване на интересите на чужда държава. Основният акцент при всички негови участия в международни срещи, вместо защита на стратегическите интереси на страната ни, е застъпничеството, пред нашите партньори от ЕС и НАТО, за отмяна на санкциите наложени от тези организации, включително и с нашето участие, на държава обявена за агресор и за която в доклад на българското правителство се казва: „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна свободна и мирна Европа.“

По време на националният ни празник и честването на 140 годишнина от Освобождението на България, г-н Радев допусна представител на чужда държава публично, в сградата на Президента на Република България, да се държи с него по недопустим и обиден начин. Когато българският държавен глава допуска да бъде унижаван, той унижава всички български граждани! Вече втора седмица ние не получаваме достоен отговор от страна на г-н Румен Радев за този инцидент.

Освен националното унижение което изпитахме от видяното, как държавният ни глава кима пред назидаващият го руски патриарх, гузно, като провинил се ученик, ние трябваше да разберем, че единствените които са водили запис за официалната среща са представителите на друга държава! Президентът, който е допуснал единствено и само представителите на друга държава да притежават и разпространяват записи за официални срещи в представляваната от него институция е проявил некомпетентност и безотговорност с които е застрашил националната ни сигурност, като се е поставил в позицията на заложник на чужда държава.

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Г-н Румен Радев е единственият държавен глава в света, допуснал само представителите на чужда държава и медии да водят запис на официална среща в сградата на институцията която представлява и да бъде назидаван публично от представител на чужда институция в собствения му кабинет! След тези негови действия той не може да изпълнява основната си функции съгласно чл. 92, ал.1 от Конституцията на Република България, а именно да „олицетворява единството на нацията“ и да „представлява Република България в международните отношения.“

София Председател на УС на ДОМ:

16 март 2018г. Иван Сотиров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    104 23 Отговор
    На тез "дом", кой им сипва помията да лаят.
  • 2 Стоянов

    74 24 Отговор
    Даже и не го прочетох до края няма смисъл.Първо кви са тия ми те нямат и един файтон хора и какъв фактор са че въобще им се дава някаква трибуна ?Сотиров кого искате да ГУДИТЕ ве пак Роско ли ? Малииий той какъв "добър " беше чак долу на плочките си ги посрещаше началниците от странство мдааа !

    Коментиран от #5

  • 3 Плесен

    64 19 Отговор
    Мухал ти къде се появи от навталина много смърдиш.Явно си огладнял.Искаш да се наредиш на софрата на гробаджиите ама много станахте ,ще се счупи клона.Мозъка ти е замръзнал на деветдесетте години.
  • 4 Телевизионен съд

    78 17 Отговор
    ДОМ това някакво ново комедийно шоу ли е?
  • 5 наблюдател

    37 76 Отговор

    До коментар #2 от "Стоянов":

    Е, хайде прочети го до края и тогава коментирай! Мен също ме беше срам да гледам как моя държавен глава седи като ученичка, хокат го, а той клати глава и не знае какво да каже. Почувствах се унизен като българин, а ти ...

    Коментиран от #19, #25

  • 6 Политий

    69 21 Отговор
    Просто е активизирана поредната платена, никому неизвестна слугинска мижитурка, която да се включи в общото грачене срещу може би единствения що-годе (и той има какво да изглажда) свестен политик, който имаме в момента. И въпреки че виждаме една трибуквена абревиатура, май всъщност буквите са други и са с една повече...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пеньо

    20 37 Отговор
    Аз не му искам оставката, надявайки се да проумее, че той, и България нямат приятели в Кремъл. Любопитно съвпадение е, че са го захапали там, където и аз посочих, за най-голямо падение: отсъствието на български медии на срещата!
  • 9 бай Тодор

    54 10 Отговор
    НАРОДА ТРЯБВА ДА РЕШИ, ЗАЩОТО НАРОДА ГО Е ИЗБРАЛ!
  • 10 Хехехехе

    57 15 Отговор
    Питах чичо гошо кое това лице "г-н Иван Сотиров" - илзезе, че е НИКОЙ. А "ДОМ" нямат сайт, а само една умрела страница във ФБ, ама наистина умрела - аПцолютно празна. На друго място четем:
    "В ДОМ личат имената на видни общественици, интелектуалци и експерти като Алекс Алексиев, адвокат Иван Груйкин, евроексперта Любов Панайотова, икономиста Красен Станчев, бивши син депутат - отец Стефан от Русе, представители на организациите на репресиранит Учредителите избраха единодушно за председател Иван Сотиров"
    ---
    Та тоя файтон народ единодушно са си избрали Иван Сотиров да им председателства. Не съм търсил повече, но г-н Иван Сотиров най-вероятно е раково образувание на остатъците от т.н. психодесни - тъмно сини пещерни антикомунисти.
  • 11 Ушанков

    25 26 Отговор
    Сериозно ли не е имало български медии в президентството? Ами да беше поканил КГБ попа у дома си!
  • 12 кики

    49 10 Отговор
    Ха ха ха... Цял свят разбра, само Иван Сотиров от "ДОМ" не разбра за достойното поведение на президента по време на срещата!Страхливците не могат да се примирят с това, че имат доста умен и стабилен човек за президент на България, с който не могат да си се гъбаркат както си искат!!! Е, молете се да имаме повече такива достойни мъже на държавни постове!!!
  • 13 Урко

    23 6 Отговор

    До коментар #7 от "русски резидент":

    Оникално тЪп си. От де се пръкна и как не си се самоубил е загатка и за науката. Ама не си виновен, ГЕНЕТИЧНО Е. Както има породи животни, така има и породи хора. За жалост си от хайванската. Нямаш вина за това , неграмотнико. Не можеш да се осъзнаеш.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тръмп

    12 37 Отговор
    Браво,подкрепям! Президента Радев е по-дълга на Путин и Кремъл,нищо повече!:):)
  • 16 Тръмп

    16 44 Отговор
    Освен Импийчмънт,трябва да бъде съден и за Държавна Измяна!:)

    Коментиран от #26

  • 17 бърборко

    11 4 Отговор
    ЕЙййй пипонестата глава какви ли не ги ражда, ама накрая че си намери мястото, което си търси!
  • 18 народъ

    31 10 Отговор
    А бе,знаем ,че соросоидните си искате за президент охлюва и американски храненик Росенчо от плевнята,но уви!Това няма да го допуснем повече!А сегашния президент не го закачайте,макар че и той има трески за дялане,ама ще се оправи.По добър за съжаление нямаме!
    А импичмънт можете само да сънувате!
  • 19 камерун

    23 9 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    И мен ме бе срам от Плевню,ама кво да прайш? Съдба :))))
  • 20 ПЕЕВ

    15 29 Отговор
    РАДЕВ С ПАРАШУТ ДОЙДЕ С ШУТ ЩЕ СИ ИДЕ.
  • 21 Гражданин

    6 9 Отговор
    Уво за АЛ БАНДИ урааа кирчо попа го оноди
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Наблюдател

    12 19 Отговор
    Според мен, всички аргументи на сдружението са абсолютно точни и искането за импийчмът е напълно логично.
  • 24 Костова

    19 7 Отговор
    Ааа!Явно истерията излезе извън граници!Какви са тези писаници и писма!Защо има толкова заблудени хора!Защо не виждат как се опитват да ни отвлекът вниманието!Защо не виждат кои са предателите!Ужас!
  • 25 Костова

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    До наблюдателя!!!Много са ти изкривени критериите за срам!Ми то се иска мозък за да разбереш от какво да се срамуваш и от каво не!Ама такива платени мижитурки това могат!Пишете си и се възхищавайте от собствената си простотия!
  • 26 НАТО ВЕЦ

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Донке ма, глей си там инПутманта и не се занимавай с инПичманта на Радев. Той си е пич.
  • 27 Владо Вр

    9 5 Отговор
    Що бе хора?Взел е пример от роско ифтарлията-тогава имаше само турски медии. Само, че "Дом" си седяха дома тогава, и никой не мъцна.
  • 28 Отоплител

    12 6 Отговор
    Кой ще плаща новите избори.Вие ще ги финансирате предполагам.А ако пак ги спечели Радев.Какво правим.Не виждате ли какво става по света а се занимавате с популизъм.
  • 29 А ЧЕЗ

    11 7 Отговор
    Лигавщините изпълзяха на припек. Замириса на скандали и хайде президентът ни е виновен. А западните Балкани не знаят какво ги чака :)
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 666666

    11 4 Отговор
    Сотирчооо ,кой ти плаща?!?!?ГРОБ, ЦРУ, Сорос или друга НПО ???? От 7 милиона само в БГ има 5 милиона продажници и предатели. Само в Гинес ще ни оценят.
  • 32 Мария

    6 3 Отговор
    И,КАКВО ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТА НЕ РАЗБИРАМ ?ЗА ДА Е ПО-МАЛКО УНИЗЕН И ПОВЕЧЕ ЗАЩИТНИК НА НАЦИЯТА НИ:МОЖЕ БИ ДА ХВАНЕ КИРИЛ ЗА БРАДАТА И ДА МУ ПОКАЖЕ ВРАТАТА, ДА СЛЕЗЕ НА НЕГОВОТО КУЛТУРНО НИВО?ПОВЕДЕНИЕТО НА КИРИЛ ДИСКРЕДИТИРА САМИЯ НЕГО И ДЪРЖАВАТА КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ. ТАКА,ЧЕ ДРАГИ МА ГОСПОДИНЕ ОТ ДОМ НЕ ВИ ЗАПОМНИХ ИМЕТО НЕ СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА НАРОДА НИ,ЧАСТ ОТ КОИТО СЪМ И ОТ ЧИЕТО ИМЕ БЕЗ ДА СЪМ УПЪЛНОМОЩЕНА ОТ НЕГО ВИ ПИША.ИМАМЕ ДОБЪР ПРЕЗИДЕНТ,КОЙТО С НИЩО НЕ Е ДИСКРЕДИТИРАЛ НАРОДА СИ .НАПРОТИВ!ВСИЧКО ДОБРО ВИ ЖЕЛАЯ И ПО-МАЛКО ЧЕРНОГЛЕДСТВО.
  • 33 Реален

    3 4 Отговор
    Какъв пийчмънт, к'ви пет лева.
  • 34 Реален

    2 4 Отговор
    Какъв пийчмънт, к'ви пет лева.
  • 35 На Баба Ви Трънките

    2 4 Отговор
    Какъв пийчмънт, к'ви пет лева......
  • 36 На Баба Ви Трънките

    2 4 Отговор
    Какъв пийчмънт, к'ви пет лева....Смешници!
  • 37 0808

    3 5 Отговор
    Кой си ТИ бе другарю Сотиров?До сега никой не е чувал за тебе,с какво се занимаваш,кой ти сипва в паничката,че да викаш по президента,какво знаеш ти за него?Защо до сега не си се изявявал нито на протести нито да ти чуем гласеца ...някъде.Какъв си ,що си? И изведнъж ще искаш да сваляш президента?БРЕ,БИЛ СИ ГОЛЯМАТА РАБОТА. Напиши си автобиографията да преценят хората имаш ли в живота си с което да си допринесъл нещо хубаво за тая държава,че президента да го е увредил,че го съдиш толкова жестоко.ТИ безгрешен ли си,А ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове