17 Март, 2018 18:58 22 484 33

Стоян Мирчев: Борисов стои зад „Инерком”

  • чез-
  • сделка-
  • стоян мирчев

Държавата трябва да изкупи активите на ЧЕЗ и да управлява това електроразпределително дружество. Това мнение изрази в предаването "Седмицата" на Дарик народният представител от БСП Стоян Мирчев. БСП е против държавата да участва като съсобственик в сделката за ЧЕЗ.

Антон Кутев: Зад Гинка стои милиардер, който иска да източи ЧЕЗ

Бойко Борисов стои зад "Инерком", заяви Стоян Мирчев, коментирайки нашумялата сделка: "Финансовите потоци, които стоят зад Гинка Върбакова, са неясни. Тоест, те не са неясни капитали - сянката на г-н Борисов, която дори вече не е сянка и се вижда цялото му тяло". Той припомни, че през 2009 г. Борисов е сложил в надзора на ЧЕЗ "негов близък приятел от предишния му бизнес в силовите групировки".

"Той беше изгонен през 2013 г. и тогава прокуратурата повдигна дело, че от ЧЕЗ от обществени поръчки са източени 800 млн., което със сигурност е оказало влияние и върху сметките, заради които станаха после протестите. В един момент обаче прокуратурата запуши тази сделка, тя остана в миналото и хората я забравиха. Жената на този човек, който нищо не разбира от енергетика, а беше сложен в надзора на ЧЕЗ, сега можем да я свържем в добри отношения с Гинка Върбакова", коментира още депутатът от БСП.

От България си тръгват инвеститори, които твърдят, че си тръгват заради правителството, посочи още Стоян Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    64 11 Отговор
    Добро утро Стояне

    Коментиран от #3

  • 2 😋😀😀

    62 82 Отговор
    Ей хубавец, а после печалбата на чез да я даваме на пенсионерите. Ако имахме съдебна система и бързо правораздаване Борисов така щеше да ви метне за клеветите и лъжите, че парите на държавата които крадохте десетилетия с дпс няма да ви стигнат да си плащате глобите.

    Коментиран от #9, #20

  • 3 Стефан на Гала

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Да не се окаже лека нощ ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Имена имена

    55 15 Отговор
    Трябват имена, кой е човекът, коя е жената и т.н. Иначе е ясн, че щом Борисов гони ЧЕЗ от България, то това е той да се облажи.
  • 6 Венци

    51 10 Отговор
    Добри ютро, мило татко! То за ББ беше ясно, но защо не споменават съдружника му? Нашите политици си обръщат парите от корупцията в активи, което е нормално, но го правят много нескопосано, защото в тази държава и това може! Но те не са виновни, защото "какъвто народа, такива са му и управниците", а и приказката за тоя дето ял баницата я знаете, виновен е тоя дето му я дава! ДПС са уникални с това, че все под някаква форма са в играта. Управляват ни шайка интересчии, които нямат никаква идеология, и националната им доктрина е само как да направят повече пари. ББ с Пеевски обръщат парите от държавните поръчки( дето все Пеевски печели) в актив, дето могат поколения да печелят законно!

    Коментиран от #13

  • 7 ръжгева

    21 11 Отговор
    Този е на мирчо спасов некъв роднина ли?
  • 8 Ха ха

    25 31 Отговор
    Свободни съчинения!!!
  • 9 jambazina

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "😋😀😀":

    Ти майка и баща, баба и дядо нямаш ли? Не се ли надяваш да стигнеш до пенсионна възраст? Отддръжки за пенсия не ти ли взимат?

    Коментиран от #10

  • 10 😋😀😀

    34 6 Отговор

    До коментар #9 от "jambazina":

    Пенсията не е дарение от държавата, това са пари удържани от заплата по време на трудовия живот на всеки. Апропо, колко пари са внесли военни и полицаи в пенсионната система за дългия си стаж от 20 години за да получават такива пенсии?
    Пари за пенсии няма, защото същата пасмина окрадоха парите на ВСИЧКИ през 1997. Помнете, защото този който не помни повтаря грешките си. След грабежа през 1997 решиха, че тези които работят сега ще плащат за пенсиите на пенсионерите , а после след 30 години следващите ще работят за пенсиите на работещите сега. С демографския срив това просто няма как да стане! Дано някой около 30те не си мисли и разчита, че ще получава пенсия.
    Печалбата на ЧАСТНИТЕ ФИРМИ си е за тях, защото всички видяхме какво се случва с държавните фирми.
    Нека печалбата на ЧЕЗ ако случайно стане държавна отива за пенсионерите, а загубата - от данъците на ВСИЧКИ ли ще се покрива??? Колко пъти ще трябва клиентите на ENV и Енерго про да плащат за ток??
    Не им е минала далаверата на червените мошеници и сега вият на умряло.

    Коментиран от #11

  • 11 Венци

    16 6 Отговор

    До коментар #10 от "😋😀😀":

    Ние нямаме политици, които да мислят какви пенсии, ще се взимат след някакво си време, защото те не знаят, че най-вероятно така както върви тази държава след 30 години долу-горе, няма да я има! Всички, без значение от цвета им са МАСКАРИ! Едните реват сега, а после другите! Все някой, ще реве че са му взели баничката. Ако не бе ББ сега, щеше да е някой червен, а Цв.Цв.,щеше да реве, че обират народа (сиреч Бойко), щото той е вся и всьо!
  • 12 😋😀😀

    15 18 Отговор
    Факт е, че всичките са маскари. Политиците крадат навсякъде, дори в най-демократичните дъжави. Обаче има огромна разлика между кражба и безогледен грабеж и всички станахме свидетели на такъв през управленията на червените престъпници. Не помня при червено управление да е имало уволнени чиновници само по репортаж от телевизията. Колкото и да не им се иска на червените саботьори нещата полека вървят към по-добро. Основен проблем е правосъдието, но онези са независими и никой нищо не може да им кажа, даже и тези които им плащат заплатите.
  • 13 Събуди се!

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Венци":

    Парите на които робуваме всички и се съревноваваме помежду си оказват влияние върху нашето съзнание,а от там то определя и твори реалността ни.
    Не случайно се казва-Съзнанието определя битието,а не обратното.
  • 14 Събуди се!

    14 1 Отговор
    Докато има балъци ще има и тарикати.
    Избий балъците,тарикатите сами ше изчезнат.
    Това е капитализма,илюзията за демокрация.
    Докато играем тази игра с тези правила,правейки едно и също в очакване на различни резултати няма как да не се случи нещо различно.
    Законите са създадени да служат на тези,които са ги измислили.
    Никой от политиците не ни е виновен,така е устроена системата и докато всеки не поеме отговорност за действията си и не си промени съзнанието ще гледаме все един и същи филм.
  • 15 Дядо Роско

    18 6 Отговор
    Давай ,Стояне ! Ти си будната съвест на обществото! Продължавай с ленински плам да громиш враговете на народа !!
  • 16 ПЕЕВ

    17 7 Отговор
    НИКОГА ВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ.АМИН.
  • 17 Делон

    3 8 Отговор
    Комунизма в Булгариа ще свърши 44
  • 18 Делон

    8 2 Отговор
    3000 г.ще се оправи Булгариа но ще падне
    метеорит

    Делон
  • 19 Делон

    14 1 Отговор
    Разликата между Англия и Булгариа е кучетата
    в Англия станаха хора а хората в България станаха кучета.

    Делон
  • 20 Николова

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "😋😀😀":

    Много злобно и елементарно, "Гост"...
  • 21 Иван от ЕС

    2 9 Отговор
    А, бре, Стояне, докога ще лаете като кучетата, завиждате на тоз или онзи, защото не сте вие? А може и вие да сте? Стойнев, и ти припяваш, и да настройваш пенсионерите, ама некадърници се извъдихте. Не стига, че погубихте държавата, че народа все още търпи, но винаги играта се обръща. Ще дойде Видов ден, та всичката помия ще се излее, там където трябва!
  • 22 Иван от ЕС

    5 7 Отговор
    А, бре, Стояне, докога ще лаете като кучетата, завиждате на тоз или онзи, защото не сте вие? А може и вие да сте? Стойнев, и ти припяваш, и да настройваш пенсионерите, ама некадърници се извъдихте. Не стига, че погубихте държавата, че народа все още търпи, но винаги играта се обръща. Ще дойде Видов ден, та всичката помия ще се излее, там където трябва!
  • 23 Чакам да раздържавят мсгистралите.....

    2 1 Отговор
    Тежко ти клетий български народе....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чичо

    2 0 Отговор
    Здравейте и аз да кажа нещо ако може. Бб се насади на пачи яйца, развалени. Много мирише, че чак се нетрае. Заряза и председателството и Ердуган, дето щеше да идва Март ама нещо не стана. Здраве да е. Много го докарва на ловджия.
  • 26 СерГей

    3 0 Отговор
    Опорните точки на Гинка ги пише жена ми.
    На Бойко е ....
    На Бойко е ....
    Сега ми вервате, нали ... ?
  • 27 ХЕБЪР

    5 3 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВИ БОКЛУЦИ Е СЪБРАЛА ОКОЛО НЕЯ НИНОВА...ВСИЧКИ СА ПО НЕЙНИЯ КАЛЪП ИЗЛЯТИ...С МИНАЛОТО ТОЕС ПЕНСИОНЕРИТЕ ГИ ПЛАШИ С ГЕРБ ЗА НЯКОЙ И ДРУГ ГЛАС ДА СПЕЧЕЛИ...ПОМЯРИ...ПОМЯРИ...
  • 28 Зигфрид

    5 1 Отговор
    Това момче Стоян Мирчев е син на доц.Мирчев ,кандидат за кмет на БСП за София и внук на Стоян Михайлов , член на ЦК на БКП и виден идеолог ( сатрап ) на партията .Защо обаче и синът и внукът са си сменили фамилията и са станали Мирчеви ?За дегизировка .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Путкин

    1 0 Отговор
    Костов, Борисов, Михайлова, Софиянски и още двма, трима са национални Предатели!!!
  • 32 факт

    2 0 Отговор
    България е страната с най-голямо неравество в ЕС, в която 1% олигарси владеят 90% от богатствата. В Европа най-голямото неравенство е било през 1789 г., когато 2-3 % са владели 99% от националното богатство. И тогава е дошла ГИЛОТИНАТА на революцията. Аналогията е случайна...
  • 33 999

    1 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО!
    ШАЙКАТА НА БЕСИЛОТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове