Last news in Fakti

17 Март, 2018 18:48 2 875 12

Автобусен шофьор пуши и кара... с крака

  • шофьор-
  • автобус

Истински екшън е преживяла пътничка от автобус номер 17 по време на пътуването си. Тя разказва историятат във Фейсбук, където описва недопустимото отношение на шофьора и кондукторката към работата, която вършат и към пътниците. Ето и разказа на гражданката пред Трафикнюз:

На 15 март, около 11:00 часа преди обед се качих в автобус номер 17 от спирката пред детската градина в кв. Прослав. Това е трета или четвърта спирка от началото на маршрута на въпросния автобус. Кондуктор нямаше, шофьорът пушеше, говореше по телефона и тъй като и двете му ръце бяха заети с по-важни неща, позволяваше си да пуска волана и да управлява рейса, подпирайки кормилото с крака отдолу.

Едно от момичетата, които се качиха с мен се опита да си купи билет от него - той я игнорира и се повозихме така до някъде. На спирка след гребната база спря (преди това изхвърли фаса си през прозореца), за да отиде по малка нужда на 5-10 метра от возилото, като отлично се виждаше в гръб, а окъснялата кондукторка се качи от същото място, помота се минута-две и дойде да ме попита дали съм там за билети. Ами, не, за домати дойдох.

Както и да е, продължихме си по пътя, но след спирка-две се качиха две възрастни дами, на които внимание беше обърнато след дълго чакане. Едната дама си позволи да направи забележка и в отговор получи... крясъци. Кондукторката заяви с все глас, че ще си става когато си поиска и ще си прави каквото си поиска, а на възрастната дама извика: "Аре млъквай вече! Няма да се занимаваш с мен! Млъквай!"

Не издържах и се намесих (доста културно, защото така смятам, че е редно), направих забележка за тона, който държеше да пътниците, в отговор на което и аз получих крясъци. Обясних, че не може да се толерира такова отношение - шофьорът да пуши и всички да дишат, да говори по телефона, превозвайки пътници, да ходи по малка нужда пред тях, кондукторите да не обръщат внимание на новокачилите се, а после да им крещят и че ще потърся съдействие от работодателите им... В отговор получих крясък: "КЪДЕТО ИСКАШ ЗВЪНИ, САМО НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ, ЗАБРАНЯВАМ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С МЕН! КОЯ СИ ТИ, ЧЕ ДА МИ ДЪРЖИШ СМЕТКА?! НЯМА ДА ИЗДЪРЖА И ЩЕ УДАРЯ НЯКОЙ НАКРАЯ!"

Изключително е тъжно, че повечето съграждани не взимат отношение в подобни ситуации. А те са ежедневие. Не ми е приятно да вредя на когото и да било, да подавам сигнали и да застрашавам нечия работа и репутация, но очевидно е, че по друг начин няма как да се превъзпита този грозен, грозен манталитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан на Гала

    12 3 Отговор
    Първо Мария споменаваш че това е в Пловдив, за да не се налага 750 читатели на Факти да го търсят в Гугъл и да поглеждат горе кой е писал статията
  • 2 МВР 5

    7 7 Отговор
    Докладвайте шофьорите пушачи на телефона изписан зад кабината, мисля че за София е 02/8327111, звънете при всеки случай, само така ще има резултат, аз доклавам винаги котато шофьора пуши, разбира се ако сте жена направете го когато слезете, тоест да не ви види, запомнете 4 цифреният номер изписан на возилото
  • 3 Иван

    11 2 Отговор
    Е как, целият свят знае къде има автобус номер 17.
  • 4 Петър

    14 7 Отговор
    И какво като е пушил, като се за правите на Дева Мария от Гваделупа не ви разбирам
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Марио

    6 7 Отговор
    И после в казвате да ползавме по-често градски транспорт вместо коли.И няма как да стане.
  • 7 Муха

    10 2 Отговор
    А мен на 1.03. автобус на градския ми зажули колата... И после разбрах, че шофьорите карат 12 чсови смени за което взимат смешни пари! Чудя се аз възмущаващата се ако се вози дори като куфар 12 часа, дЪли и тя нямаше да пуши и пика?! Не оправдавам служителите, ама май трябва да търсим проблема другаде?!

    Коментиран от #11

  • 8 Тираджия

    6 4 Отговор
    Всичко ни е наред , та шофьор пушил ха ха ха . Ами тези хора да имат изолирана кабина и въпросът е решен. Доколкото знам те работят около 10 12 часа , не яж , не пикай бъди като робот. Ами що не им проверяват тахо шайбите колко часа работи , и колко дена в месеца за смешна заплата? Водач в градския транспорт работи 6 часа , и си заминава . Така работят в германия
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фишьор

    5 6 Отговор
    Аман от "будни" гражданки! Тази да не би да е светица ? Защо си крие името? Мъжът и знае ли къде е ходила с този автобус пачаврата му?Много е лесно да оплюваш ,но погледни най напред себе си !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Къртев

    0 0 Отговор
    Ако щете вярвайте, ама такова пък безобразие никъде не съществува.
    1. Тая патка има ли представа, какво е да шофираш градско по цял ден с автобус? Какво е станало толкова, че на човека му се е допикало и решил да пика? В кабината на автобуса ли да пика?
    2. Вярно има наложителни разговори, но като си шофьор, па вземи си едни слушалки не струват скъпо, пък и предпазват от досадни пътници.
    3. Пушенето е забранено, както за пътниците така и за водача. Никой не е умрял от непушене, точно обратно.
    4. Гражданска позиция не се изразява, като унизиш, наклеветиш или обидиш някой във фейсбук. С гражданска позиция, можеш да се изявиш на избори, на протест и в каузи, които са за напредък в обществото и този човек, който е безспорно в прегрешение на закона, нещо да го кара да спазва тоя закон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове