6 500 23

Кмет към журналист: Що не се преместиш в друга държава, да се куртулисаш

Предложението е на кмета на Пазарджик Тодор Попов

На редовния си брифинг тази седмица кметът на Пазарджик Тодор Попов призовал своите съграждани да се гордеят от факта, че купувачът на ЧЕЗ Гинка Върбакова е от техния град. Кметът предлага на журналист, който задава въпроси за сделката, да се премести да живее в друга държава. Част от брифинга е публикувана в пазарджишкия вестник "Виделина", издаван от Валентин Ненков - именно него кметът съветва да иде в чужбина.

Публикуваме думите на кмета на Пазарджик Тодор Попов без редакторска намеса:

Тодор Попов: Ние използваме факта, че се намираме на едно логистично и природно добро място и имаме инициативни хора. В цялата палитра на обществения продукт имаме дами, които правят сделки за един милиард, които разбуниха държавата. Искрено се забавлявам от този процес аз, има други дами пък, които с развлекателни шоа също добиват успехи за нашия град.

Ето, виждате ли каква богата палитра имаме. Така че всичко това е повод за гордост. Пазарджик е актуален. Тук обаче искам да обърна внимание, че аз лично няма да позволя и смятам за неприемливо от всеки един от нас, това да подценяват града и хората, които живеят в него. Които са находчиви и умни хора и това, че някои не го разбират, си е за тяхна сметка. Ако не получаваме добри и коректни отношения, този, който го прави, може да очаква същото и от нас. А иначе не очаквам някакви мелодрами за сделката за ЧЕЗ, мисля че те приключиха…

...

„Виделина”, Валентин Ненков: Проблемът е, че има съмнения, че се перат пари.

Тодор Попов: Тия са страшен перач, бе Вальо, къде разбра, кой изпра тия пари? Слушай сега, ако тази компания беше купена от тези индийци, това щеше да бъде отразено с три изречения в медиите. Ама това, че тя е купена от българска компания, ние типично по български почваме… Какви са тия бе, те перат пари. Ти познаваш ли ги тези хора, г-н Ненков?

Валентин Ненков: Да, от 2008 г., когато проведохме един разговор и после се скриха. В дните, когато изсякоха само за две нощи гората край Априлци.

Тодор Попов: Ти как мислиш, че се прави сделка за 1 милиард?

Валентин Ненков: В нормална държава се прави с нормални пари.

Тодор Попов: Ти искаш да кажеш, че чешката държава пере пари и прави сделки, за да пере пари… затова няма да успеем никога в живота, колега. Всеки си има право на мнение, както всеки си има уши. Различни уши, различно мнение.

Валентин Ненков: Само тука в Пазарджик са измамили един почтен строителен предприемач с 300 хил. лв. и за това има влязло в сила съдебно решение. И парите не са върнати. Сезирана е и прокуратурата още през 2013 г., но до момента няма развитие. Човекът се лекува в Турция от рак.

Тодор Попов: Ау…, страшни измами. Ние вместо да се гордеем, че те са от Пазарджик и направиха сделката, която е най-добрата за последните 20 години в България…

Валентин Ненков: Нека да я финализират и да видим какво ще излезе…

Тодор Попов: Ще я финализираме, спокойно. А ти що не се преместиш в друга държава, аз не мога да разбера. Да се куртулисаш.

Валентин Ненков: Мислил съм за Холандия преди време.

Тодор Попов: В Холандия, при лъвчетата, в спасителен център. Сега, колеги, трябва да разберем едно просто нещо, трябва да правим необходимото, за да можем всички да вървим напред.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Още по темата

 • Да продаваш Родопите за под 3 лв./кв. м

  Да продаваш Родопите за под 3 лв./кв. м

  Прието беше предложението на кмета на Пазарджик Тодор Попов за продажба на 370-те дка гора край пазарджишкото село Црънча. Това стана ясно след ...
  30.04.2020
  10 279
  70

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 я пак

  25 2 Отговор
  Ако може този Попов да каже какво е това-куртутулисаш -аз за пръв път я чета тази дума нещо от неговия край ли е що ли ?

  Коментиран от #4, #5

 • 2 Пазарджиклия

  53 4 Отговор
  Ах кмете, от сърце ти пожелавам ти да отидеш в друга държава, но сам а жена ти и децата да останат ливадата да ти косят в Паталеница. Знаем, че искаш да си останеш сам с циганите в Пазарджик и това ще стане, но ти няма да си кмет да видиш.
 • 3 Вей Хайвей

  40 5 Отговор
  Не знам от какво се впечатлявате толкова? за 10 г.управление от ГЕРБ не разбрахте ли че за тех думите пране на пари,измама,корупция не са лоши неща.В Пазарджик защо са си избрали не морален човек за кмет?

  Коментиран от #6

 • 4 Сссдф

  28 0 Отговор

  До коментар #1 от "я пак":

  Кортулисаш - мирясаш
 • 5 СссереМ

  1 14 Отговор

  До коментар #1 от "я пак":

  Май означава да умреш.
 • 6 Наблюдател

  5 14 Отговор

  До коментар #3 от "Вей Хайвей":

  Кме е трети мандат. Последните избори ги печели като "независим" с подкрепата на БСП. Комунист и русофил.

  Коментиран от #7


 • 7 Вей Хайве

  14 4 Отговор

  До коментар #6 от "Наблюдател":

  Никъде не съм казал че кмета е от ГЕРБ! затова уточнявам последните 10 г.!!!! Че от както ГЕРБ са на власт като цяло тези думи пране на пари,корупция,измама не са вече с ЛОШО ЗНАЧЕНИЕ!!!!

  Коментиран от #8

 • 8 Наблюдател

  1 6 Отговор

  До коментар #7 от "Вей Хайве":

  Да, приемат се за бон тон.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 с.Мокрище

  30 2 Отговор
  Нагъл, арогантен, самозабравил се... запомни кмете: “Пази боже, сляпо да прогледа...” Пак ще се срещнем след 10г., да те видя каква песен ще пееш тогава... ако си още тук, де..
 • 11 9ур

  22 1 Отговор
  Не знам защо още говорите тоя бил БСП другия герб като всичките са едно.Докато не го разберете и гласувате ту за едните ту за другите все така ще е.Всички партий в БГ са от едно люпило.Мафията може да бъде победена са по един начин,знаете как-с кривак/тояга/.
 • 12 Гост

  9 0 Отговор
  Куртулисаш -да се спасиш.използвало се е в южна българия.някои стари хора още я използват.

  Коментиран от #13

 • 13 Вей Хайвей

  6 0 Отговор

  До коментар #12 от "Гост":

  По- скоро да се ,,Отървеш от нещо" - от турския език идва поправям се от ком.4 е сега питах

  Коментиран от #15

 • 14 Чурулик чурулик

  11 0 Отговор
  Както казвам има много хора за изтребване за да се защити нацията
 • 15 Гост

  13 1 Отговор

  До коментар #13 от "Вей Хайвей":

  Да.може и така да се каже- да се спасиш от нещо.но както и да е,кметът предлага на журналиста да се махне в друга държава защото е неудобен за някои хора.типичната мутренска демонстрация
 • 16 ха ха ха

  12 0 Отговор
  ЧЕЗ се купува от Борисов и Цветанов - за да могат да свалят и контролират всяко правителство, различно от ГЕРБ! А тоя кмет да не дава акъли кой къде да ходи, че ако остане на циганите ще умре от глад!
 • 17 Боцмана

  18 0 Отговор
  Какво става в тази наша държавица, какво се случва ! Директорка на Земеделие в Пловдив казва на журналистите да си гледат работата, а Кмет си позволява думи с които директно заплашва журналист да имигрира ????????????? Незнам, но явно който е набарал кокала си мисли , че е хванал Боцмана за шнура и не му пука.Да си подават веднага оставките такива мелеси.
 • 18 Koko

  11 0 Отговор
  Пожелавам му на кМета, само електората дето гласува за него да остане тук да му плаща данъците.....
 • 19 Кмета на Паталеница

  14 0 Отговор
  По нагло същество от това в Пазарджик няма! ...Скоро синя зона и във вашия дом драги пазарджиклии!
 • 20 Kcaniba

  8 0 Отговор
  Този готин пич със секси стъкълца и големи вежди много як ще да е
 • 21 некойси

  9 0 Отговор
  Много тежки думи от човек, който преди няколко години беше провесил нос заради убийството на PR-ката му.
 • 22 555

  2 0 Отговор
  Съмнителният просперитет и дейността на кмета на Пазарджик Тодор Попов е известна както на ДАНС, така и на МВР в годините назад, разкри АФЕРА. Основният чадър обаче е бил опънат от Георги Великов, бивш служител на ДАНС и бивш шеф на кабинета на МВР-шефа Цветлин Йовчев. Великов бе дясната ръка на Цветлин Йовчев. През годините има служители на ДАНС и МВР в Пазарджик, които са били отстранявани, защото са разследвали кмета Тодор Попов. Както е известно и уличните кучета в България, разследването по зверското убийство на дясната ръка на пазарджишкия кмет Тодор Попов е докарано до „кривата круша“. Вижте имението в село Паталеница, което обитава Тодор Попов, иначе получаващ 2000 лева кметска заплата.
 • 23 555

  2 0 Отговор
  Съмнителният просперитет и дейността на кмета на Пазарджик Тодор Попов е известна както на ДАНС, така и на МВР в годините назад, разкри АФЕРА. Основният чадър обаче е бил опънат от Георги Великов, бивш служител на ДАНС и бивш шеф на кабинета на МВР-шефа Цветлин Йовчев. Великов бе дясната ръка на Цветлин Йовчев. През годините има служители на ДАНС и МВР в Пазарджик, които са били отстранявани, защото са разследвали кмета Тодор Попов. Както е известно и уличните кучета в България, разследването по зверското убийство на дясната ръка на пазарджишкия кмет Тодор Попов е докарано до „кривата круша“. Вижте имението в село Паталеница, което обитава Тодор Попов, иначе получаващ 2000 лева кметска заплата.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.