Last news in Fakti

20 Март, 2018 11:17 48 833 39

Експерти от КАТ за катастрофата на Дивна

  • дивна-
  • катастрофа-
  • кат

За удара е спомогнала и мократа пътна настилка

Затвор до 2 години и отнемане на шофьорската книжка за дълъг период от време застрашават поп певицата Дивна за катастрофата, която тя предизвика преди дни на пътя Русе – София, пише "Таблоид".

Младата изпълнителка от дунавския град катастрофира тежко с автомобила си „Тойота Корола“ край село Българене, а при инцидентът сериозно пострада най-добрата й приятелка – манекенката Кристин Илиева.

За да бъде извадена моделката от смачканата кола на Дивна, било необходимо екип на пожарната в Плевен да реже с флекс близо 30 минути ламарините. През уикенда Кристин бе преместена във Военна болница, като десния й крак, който е жестоко пострадал е поставен в барокамера.

Състоянието на Дивна е далеч по-добро, певицата се е отървала с натъртвания и охлузвания по тялото, като еърбега я е спасил от по-сериозни наранявания. Младата поп звезда обаче е в изключително тежко психично състояние заради факта, че осакати най-добрата си приятелка.

Причината за катастрофата все още се изяснява, но от КАТ коментират, че за пътния инцидент вината е на Дивна, която е предприела неправилно изпреварване с висока скорост на рисков участък. „Експертизата ще установи с колко километра е предприела изпреварването, но според колегите, правили огледа, Дивна се е движила с около 110-120 км/ч при максимална разрешена скорост от 60 километра в този участък.

За удара е спомогнала и мократа пътна настилка и гумите на колата, които са били силно изтъркани. За такова нарушение се отнема книжка и се лежи в затвора, ако има пострадали“, коментираха представители на КАТ.

Прокуратурата вече е образувала досъдебно производство, а взетата алкохолна проба на певицата се е оказала отрицателна. На Дивна обаче не е правен тест за наркотици, тъй като в Плевен не разполагали с дрегер, отчитащ употреба на забранени стимуланти.

Дивна е първото дете-звезда, произлязло от музикалните риалити формати в България. Тя доби популярност едва на 11, когато спечели телевизионния конкурс „Пей с мен“ заедно с Миро от някогашния дует „Каризма“. Едва на 14 Дивна реализира първия си сингъл, в който участваха Миро и рапъра Криско, а през 2012 г. талантливото момиче издаде дебютния си албум с авторска музика.

В музикалните среди Дивна е известна като неконфликтна личност и абсолютен професионалист въпреки крехката си възраст. Поп звездата шофира от 2 години и до фаталния 12 март, когато заби колата си „Тойота Корола“ в мантинелата след неправилно изпреварване, тя не е участвала в нито един пътен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДИНКО

    46 80 Отговор
    Я КАЖЕТЕ КАК ДА ПРЕКАРАМЕ НОВИТЕ КАМЕРИ ИМА ЛИ ЛАЗЕРНИ ДЕТЕКТОРИ ДЕТО ПРАВЯТ ХУБАВА РАБОТА

    Коментиран от #3, #10, #15, #18, #21

  • 2 коки

    225 6 Отговор
    шофирането е като шаха иска мислене няколко хода напред
  • 3 Алфонсо

    175 26 Отговор

    До коментар #1 от "ДИНКО":

    Ти си карай съгласно правилата, не мисли как да прекараш камерите. Заради такива като теб, пътищата ни са като гробищен парк, с безброй паметници по банкетите!
  • 4 Dan4o

    161 8 Отговор
    Ха-ха ,верно ли за птп се лежи две години ,а за сгазен пешеходец три години условно?А забравих,а за открадната туршия може и десет. Хахахаха...
  • 5 експерт по сигурност

    91 11 Отговор
    Кифлеенето е опасно за вашето здраве и живот.
  • 6 Я изкарай Гано

    110 4 Отговор
    БАШ в Плевен НЯМАТ апаратура за тест за наркотици!!!!!!!!!!!!!!!! Плевен, Плевен, малката София... и това ако е случайно? А като се возят наркобароните в ламборджинита, ферарита и бентлита всички подскачаме. Айде мерси, царя е гол!

    Коментиран от #7

  • 7 инструктор

    77 17 Отговор

    До коментар #6 от "Я изкарай Гано":

    В Плевен нямат дрегер за наркотици щото Слави е от там.
    А по случката мога да кажа само че това може да се случи на всеки, чукайте на дърво и се молете за двете момичета. Нима никой от вас не превишавал разрешената скорост? особено при изпреварване. Сигурен съм че на всеки се случва да превиши скоростта.
    Грешката на Дивна е че като знае че няма опит и рутина просто е трябвало да не предприема рискови маневри, но това е присъщо на всички млади, да си мислят че всичко могат.
    Дано да се възстанови напълно раненото момиче, а Дивна със сигурност ще си направи изводите за живота напред.

    Коментиран от #8, #26

  • 8 dragula

    62 12 Отговор

    До коментар #7 от "инструктор":

    До 20 км/ч превишение е едно, а с 50 и повече е съвсем друго.
  • 9 vasik atanasova

    22 29 Отговор
    грозотия е тази

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    56 8 Отговор
    Добре че Слави Трифонов коментира, за да се каже нещо за катастрофата на Дивна. Жалко за момичетата, бързо възстановяване на Кристин, но Дивна да си понесе наказанието, така е редно.

    Коментиран от #17

  • 12 Гост

    24 10 Отговор
    Добре че Слави Трифонов коментира, за да се каже нещо за катастрофата на Дивна. Жалко за момичетата, бързо възстановяване на Кристин, но Дивна да си понесе наказанието, така е редно.
  • 13 222

    32 17 Отговор

    До коментар #9 от "vasik atanasova":

    Атанасова, много си тъпа ма . А си и завистлива. Що не вземеш да се гръмнеш в тъпата чутура.

    Коментиран от #19, #23, #28, #37, #39

  • 14 basin

    38 7 Отговор
    чета коментарите и някои от тях са особено показателни за състоянието на държавата. Можело да се кара с превишена скорост - ама......., не трябвало да се прилага закона, щото ...., и т.н. Ами все от някъде трябва да се започне. Защото ще си имаме всяка година 1000 убити и 3000 осакатени.
  • 15 Петко

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДИНКО":

    Поставяш по един диск на четирите колонки на купето а отдолу се завързва една тел за кюнеца да се влачи по асфалта.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 аз съм

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А Москов ????????????????????????????????
  • 18 Батко му

    103 5 Отговор

    До коментар #1 от "ДИНКО":

    Динко, не знам на колко години си. не е добре, това , което си написал. Надявам се да не го мислиш. И не е добре , че го пишеш така и този род мислене.
    Съмсем добронамерено искам да коментирам нещата. Човек на 53 години съм, карам кола от 35 години, всеки ден. И аз съм летял когато бях на 20 год. и толкова ми беше акъла. Сега се старая да карам безопасно. Не значи бавно, но съобразено. С всичко възможно. Сега пътувам много и постоянно виждам паметни плочи около пътя. Пътувам често София-Варна. Лошото е , че тези плочи стават все повече и повече........страшно е
    И с бързо каране и с нормално съобразено каране за 300км път разликата е 20 мин. НЕ СИ СТРУВА риска за себе си и за другите. Това е едно спиране на бензиностанция до тоалетна.....
    Колите вече са добри, трафика е бърз, тирове и камиони летят......не бавят.
    НЕКА ДА СЕ ПАЗИМ ВЗАИМНО. БЕЗУМИЕ Е ТОВА, КОЕТО СТАВА ПО ПЪТИЩАТА.........
    Бъдете живи и здрави всички.

    Коментиран от #30

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гадина

    7 5 Отговор
    Къде точно е станала белята защото точно при Българене на пътя Русе-София никъде няма ограничение 60км.ч.
  • 21 чичо Гошо

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "ДИНКО":

    С добър радар детектор се Упрява рботата(има и Български).

    Коментиран от #22

  • 22 чичо Гошо

    6 10 Отговор

    До коментар #21 от "чичо Гошо":

    Публикувано във факти.бг: С добър радар детектор се Упрява работата(има и Български). -скапана клавиатура извинявам се.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 радев

    12 2 Отговор
    закона еднакъв за всички!!!
  • 25 Дрегери за наркотици

    17 2 Отговор
    И как така нямат полеви тест за наркотици като в плевен не проверяват за алкохол а първо за наркотици каво ни правите на бавно развиващи или просто са видяли че е Дивна и край що не са на******** едно хубаво в ду** всички полицай се прайте на луди
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 знаещият

    26 5 Отговор
    Нищо няма да и направят .Тая има пари и ще си плати. Преди години Максим Стависки (спортист) беше пиян и предизвика катастрофа ,при която загинаха хора ...Плати си човека и се оттърва от пандиза...

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Браво на "Батко му"!!!

    20 1 Отговор
    Това е най-човечния, най-разумния и най-нормалния коментар, който съм чела в нета от много време насам!!! Браво за човечността!
  • 30 Браво на "Батко му"!!!

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "Батко му":

    Това е най-човечния, най-разумния и най-нормалния коментар, който съм чела в нета от много време насам!!! Браво за човечността!
  • 31 Gad

    10 2 Отговор
    Където има радари спазваш,а после след знака за край на ограниченията газ,кво да ги цакаш,като другите спазват скоростта ти ще ги прескачаш ли Динко. Или се набива у некоя като тебе ,ти Динко, тя Дивна и накрая сбогом Гергино!
  • 32 Gad

    10 3 Отговор
    Ше настъпиш динената кора Динко, както Дивна! Опичай си акъла идиот,че като дръпнете от дрогата много сте,,велики", че вече има вендета,от липсата на правосъдие!28
  • 33 Михаил

    11 1 Отговор
    Максим танцьорчето на лед дане би да е затвора .... не се занимавайте с момиченцето,на което не му е лесно в момента 100 на 100
  • 34 Нахален

    4 0 Отговор
    Може да ти изглежда странно но "atanasova" е от мъжки род (поне в такъв се изразява в постовете си).Аватара и(му) също беше на жена преди да го изтрие.Прави си изводите....!
  • 35 Гостенин

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "знаещият":

    Този казус ще го учат студентите.Как не се правораздава
  • 36 Месо Пръжков Салатов- Къщев

    4 1 Отговор
    КАТ СЛАГАТ КАМЕРИ ДА СИ ПЪЛНЯТ СМЕТКАТА. И СУМАТИ ПАРИ ПРЪСНАХА. ИМА И ДЕУГИ НАЧИНИ ЗА КОНТРОЛ ПО ПЪТЯ.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    5 0 Отговор
    Смятам че 2 години са твърде недостатъчно за опит.Самият аз съм от 20 години шофьор и има ситуации в които не съм попадал и не твърдя че мога да се справя на 100%.Човек се учи докато е жив.Самият факт че е карала на мокра настилка с доста голямо превишение е достатъчно красноречив.Знам че има хора които не са съгласни с мен но трябва да се внимава.На карта си заложил живота и здравето на много хора като седнеш зад волана.Зад волана няма място за страх и самонадеяност.
  • 39 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "222":

    Може да ти изглежда странно но "atanasova" е от мъжки род (поне в такъв се изразява в постовете си).Аватара и(му) също беше на жена преди да го изтрие.Прави си изводите....!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове