21 Март, 2018 09:18 6 331 13

Диков: Отвратен съм от големите медии

  • сашо диков-
  • нап-
  • ддс-
  • медии

Причината е, че не са отразили стряскащите данни за НАП

НАП огласиха стряскащ факт за несъбрания ДДС. Отвратен съм, че големите медии не го отразиха. Това каза пред Фрог нюз журналистът Сашо Диков по повод пресконференцията на БОЕЦ.

На нея беше огласено, че дължимото ДДС е в размер на 16 млрд. лв.

"Направи ми впечатление стряскащата цифра. Впечатли ме и безумното разминаване в информацията за несъбраното ДДС между министерство на финансите и НАП. Първите са заявили, че нямат данни, а вторите, които са подчинени на първите, са я предоставили. Адмирации за шефа на НАП, че е дал информацията, коментира Диков.

"Има, обаче нещо, което буквално ме отврати. От 11 часа в сградата на БТА е имало пресконференция за БДЖ. Следващата пресконференция от 12 часа беше на БОЕЦ. Лично с очите си видях как в 12 без 3 минути, екипът на БНТ си тръгна без да остане. В 12 без 2 минути оператор на БТВ подробно снимаше яйцата, които са хвърлени по сградата на БТА. Но след това БТВ ги нямаше на пресконференцията. Човек от БиАйТи слезе в 12 без една по стълбите. Попитах го: Няма ли да останеш? А той ми рече: Никой не ми е казал.

Супер скандално е, че на тази пресконференция ги нямаше БНТ и БНР. БНТ ги нямаше и на кръглата маса за свободата на словото, организирана от съюза на издателите. Наистина не мога да си обясня. Тук не става дума, че БОЕЦ организира протест пред ВСС. Става дума за официален документ на НАП, от който е видно, че ДДС в размер на 16 млрд. лв. е натрупан от 2000-та година досега. Докато течеше пресконференцията на БОЕЦ, в залата стояха две камерки на Евроком и СКАТ и то в началото.

Видях, че в списъка на участниците са се записали колеги от Труд, Монитор и Телеграф. Интересно ми е каква ще е реакцията и гледната им точка. Ще е любопитно да се види какво ще е отношението на тези медии към шефката на НАП, огласила информацията за несъбраното ДДС. Точно този факт би трябвало да представлява интерес за всяка медия, защото касае всички хора", каза още журналистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зрител

    46 3 Отговор
    И аз съм отвратен от сервилните и меркантилни журналисти, ама на такова ниво ни е свободата на словото.
  • 2 българина

    34 1 Отговор
    хайде финансофия министър да бъде така добър и да представи един прост отчет с 5 реда, планирано ддс, събрано, несъбрано, върнато и измами, като се дръпне чертата ще се окаже че България връща повече отколкото е събрала, което остронще постави въпроса ЩО ЗА ДАНЪК Е ТОВА?!?!? да се махне или да не се връща или да се намали . ддс е само схема за кражба от бюджета, полза никаква за фиска
  • 3 123

    8 42 Отговор
    Сашо,Сашооо,напънала се мишката и се наакала....в Шоуто на Славчо!
  • 4 ЪРП

    38 4 Отговор
    ЕВАЛА НА САШО ДИКОВ!
    ДЖУРНАЛЯТА ОТ "ГОЛЕМИТЕ" МЕДИИ СА ГИ ПРЕВЪРНАЛИ НАГЛЯРСКИТЕ НИ ПОЛИТИЧЕТА В ЖАЛКИ И БЕЗГЛАСНИ МИЖИТУРКИ ДО ЕДИН!!!!!!!!!!!!
  • 5 Щерев

    41 1 Отговор
    Ако това е вярно излиза, че този данък в България се използва за източване на системата, а не за приходи в хазната, което е повече от стряскащо.
    Това, че не е отразено в медиите потвърждава отреденото ни място в класацията за свободата на словото.

    Коментиран от #9

  • 6 Кукувци

    27 2 Отговор
    Мдааа....
    Затова са се пък много са грижени същите медии за липса на демокрацията в Русия и за свободата на медиите и на словото там.
    Технолозите по манипулиране на народа дадоха указание да траят.
  • 7 ПЕЕВ

    17 18 Отговор
    И АЗ СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МАЗНИ КОМУНИСТИ.
  • 8 дааааааааа

    22 0 Отговор
    Частните медии обслужват интересите на собствениците си, а обществените - на управляващите. Каква свобода на словото, какви пет лева. Хората си пазят хлебеца. Жалка робска картинка.
  • 9 има надежда

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Щерев":

    А робът търпи и чака да си спаси душата.
  • 10 зомби килър

    3 1 Отговор
    Дъщеря му не работи ли в една от тия медии
  • 11 Bahti

    3 0 Отговор
    Е щом и ДДС е официален Рекет...
  • 12 Ханко Брат

    5 2 Отговор
    Джамия и на Шипка
    Освен трите джамии в София, вкл. една пред НДК, оказа се че се готви още по-голям абсурд.
    По искане на Турция, и със съгласието на Бойко Борисов, вече се разработва архитектурен проект за построяване на джамия в подножието на вр.Шипка.
    Отговорник за проекта отново е министърката на Европредседателството Лиляна Павлова, която вече натрупа опит с другите джамии. Освен това, построяването на нов мюсюлмански храм ще е добър знак пратен към Европа.
    "Целта на джамията е да има къде да се почитат загиналите обикновени турски войници. Става дума за хиляди хора, които никога не са се завърнали по домовете си. Те са същите като нас, трябва да ги почетем..." - обясни Павлова на пресконференция, свикана за да се обяви начинанието.
    Припомняме, преди време имаше идея да се издигне паметник на загиналите турски войски на Сюлейман паша именно на Шипка. Тогава избухна скандал и това не се случи. Сега обаче с цяла джамия плановете надхвърлят всяко въображение.
    Преди да стигнат до Шипка, същите обикновени турски войници изколват 16 хиляди души в Стара Загора, вкл. изкормват бременни жени и убиват неродените деца. Финансирането на джамията ще е 50:50% от българската и турската страна.
  • 13 RIDIK

    1 0 Отговор
    Ханко Брат защо не сложиш пред словоблудството си едно заглавие от типа на "Срам", " Нечувано"," Безсрамие" . Ще заприличаш на изданията на ,руското РЕН TV. Лъжа след лъжа. И ти лъжеш, при това "случайно" пробутвайки имената на възлови кадри на ГЕРБ. Свикнали сме на този похват отдавна. Дерзай лъжльо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове