Last news in Fakti

21 Март, 2018 09:22 4 328 18

Издирват мъж, намерил портмоне с 1500 лв. и не го върнал

  • портмоне-
  • издирван-
  • магазин

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с около 1500 лева в голям строителен магазин, и не го върнал.

Охранителни камери обаче са го заснели и на видеото ясно се вижда лицето на мъжа, който вдига изпуснатия портфейл и го взима със себе си.

Потърпевшият е Валентин Парпулев, който на 2 март отишъл да купува материали за ремонт в банята си. Портмонето паднало от чантичката му, докато търсел монета, с която да отключи количка за пазаруване. 10-ина минути по-късно забелязал, че то липсва. Веднага помолил служителите на магазина да му пуснат записите от охранителните камери и тогава станало ясно какво се е случило, разказа той пред Нова телевизия.

На видеото се вижда още как мъжът бързо оставя на касата крушките, които трябвало да плати, и излиза от магазина. Заснета и част от колата му - вижда се марката, но не е регистрационния номер, казаха от магазина.

Валентин, който в момента е безработен и получава пари от Бюрото по труда, е подал жалба в полицията. Той помоли в ефир въпросния човек да се свърже с него и да му върне парите и документите, които също са изчезнали.

Според униформените търсеният мъж е крадец, макар да е намерил портфейла.

Служителите в магазина са инструктирани да следят дали той няма да се върне пак, а полицията призовава, който го разпознае, да сигнализира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъки бой

    39 12 Отговор
    Защо да е крадец? Онзи да не го е губил! Човека си е намерил портмонето. Не е постъпил коректно, но чак пък крадец е силно казано.
    Щом ще го съдят пък е още по-малко да върне протмонето.

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    50 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Валентин, който в момента е безработен и получава пари от Бюрото по труда... ЩЕ ПРАВИ РЕМОНТ НА БАНЯТА!

    Коментиран от #7

  • 4 Гостът

    22 5 Отговор
    Човека няма да издържи на медийния натиск и ще върне парите.
    Тъкмо си е помислил, че късметът го е споходил, а то какво стана хем ще върне портфейла, хем ще понесе голям срам. Може би това е най нещастният ден в животът му.
  • 5 Язе бех

    31 4 Отговор
    Епа намерих го ама докъде стигнем до полициото съм го изпуснал и некой друг го е взел ай със здраве
  • 6 Един от хората

    19 7 Отговор
    Да си беше върнал портмонето,как ще харчи такива пари,да не е политик или комунист,депутат или мутра чалга,за да знае как се харчат крадени пари????И аз съм намирал портмонета и без дори да ги отварям съм ги връщал.Дори не искам и да ми благодарят,това е нормално да си върнеш намереното,което не си загубил.......
  • 7 Един от хората

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    А не може ли един безработен,който получава пари от бюрото,да използва това време и да работи в къщи си,или по добре като повечето от ,,матреяла" да пие кафе и да се чеше по т - шаците???
  • 8 jpower

    30 5 Отговор
    Ами ако се окаже,че безработния борсаджия лъже, че вътре е имало 1500 лв.а примерно са били 100лв., кво става после????? ТОЗ ФИЛМ СА МИ ГО ИГРАЛИ НА МЕН. ПОВЕЧЕ НЕ НАМИРАМ НИЩО, И ДА ВИДЯ ЧАНТА ИЛИ ПОРТОМОНЕ НА ПЪТЯ ГО ПОДМИНАВАМ.......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 обикновен БГ

    18 3 Отговор
    УвАжаеми :-) съгражданйе .
    Вчера и аз изгубих 750000 евро :-) някъде ,незнайно къде в област София-град.
    Моля да ми бъдат върнати :-) може и на по-малки суми, но на няколко пъти :-)
  • 11 До "крадеца"

    7 2 Отговор
    Дано не те хванат но по вероятно е да те издаде някой добросъвестен съсед така че и да отричсш няма файда ами почни да си повтаряш че е имало 100 лева че си го взел инстинктивно после си се оплашил и си хвърлил портофеела между колите на паркинга .кажи че те е боляла главата цял ден и преди да идеш в магазина си пил лексотан и нурофен може и една бира и че нищо не помниш друго ...камерите не са доказателство и е тридно да се докаже кражба и колко пари е имало ...и е имало но в дебитни или кредитни карти а тоя плъх нарочно е казал 1500 иначе никой нямаше да си мръдне пръста .Успех и не им се връзвай.
  • 12 Забравих

    4 3 Отговор
    Изгори документите !!!
  • 13 Не им се давай чиче

    4 0 Отговор
    Ми то вчера имаше изригвания и мен ме болеше главата ....но не си намерих и една стотинка:(
  • 14 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    /гост № 3/ Да, безработен и носи 1500 лв. джобни, за да си накупи материали за ремонт на банята ! ? Че не е постъпил правилно сиромаха - не е! Какъв е,кой е, щом го наричат крадец и искат и да го съдят - да яде, да пие, да ги профука до стотинка - ще вземат " на босия цървулите"! Не е бъркал в ничий джоб !!Документите да остави на някое стълбище на сушина - да не се намокрят.Друго щеше да бъде , ако имаше МОЛБА за дръщане на парите и документите със някаква награда от 200-300 лева !!
  • 15 чашко бой

    9 0 Отговор
    Намереното не е откраднато! В случая щом е намерил портфейл няма и запетайка в закона, която да го задължи да го върне. Не е извършил никакво престъпно деяние. Друг е чисто човешкия фактор и честно казано не е редно това което е направил. Да си ги харчи със здраве.
  • 16 Ccc

    6 0 Отговор
    Колкото пъти съм намирал нещо и съм го връщал,никакво признание,за това вече не връщам.
    Не си бягате от късмета хора
  • 17 JEEP

    6 0 Отговор
    Глупости на търкалета. Наказанието за намерена и невърната вещ е административно и е от 100 до 300 лв. И да го намерят човека какво? Кой и как ще докаже колко са парите, дали е имало документи....кой дознател ще седне да пише една камара бумаги?
    Дали оправдавам постъпката му? Ами не знам....
    Преди години баща ми намери куфарче с документи и не голяма сума. Върна го на човека, но ония взе да подскача, че много повече били пари и да го заплашва, че ако ме му ги върне, ще стане еди какво си. Даже и срок постави. Добре, че познавам хора, дето го посъветваха съвсем "учтиво" да не скача като петле, че може перушината му бързо да опада... та така....
    Лошото е, че заради единични утрепки всички се овълчваме
  • 18 КРАДЕЦ Е БЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "лъки бой":

    Крадец е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове