21 Март, 2018 18:14 2 170 15

Зелените не се интересуват от щъркелите. Само от донори и поръчки

  • щъркели-
  • щъркел-
  • зелени

Ами те само усвояват пари, а не раздават милосърдие и грижа за животни и природа

Този път зелените окончателно се разкриха, че не са никакви зелени природозащитници, а обикновенни рекетьори, които се интересуват единствено от пари и изпълняват поръчки на донорите и кукловодите си. Крайно време е държавата да провери и спре рекетьорско корупционната им дейност срещу развитието на икономиката в цялата страна.

И всички нормални и необвързани с тях медии да застанат заедно, за да покажат че на лъжата краката са къси и да бъдат изхвърлени завинаги от достъп до икономически и еко програми и дотъп до пари. Какъв по нагледен пример от този с щъркелите трябва да се случи, за да разбере цялото общество за какви реални наглеци и рекетьори става дума!

Народът избухна по форумите срещу зелените и природозащитниците организации, които вместо да крачат по площадите, трябва да са по полята и да помагат доброволно и безвъзмездно на замръзналите щъркели. А не за всяка дейност да искат пари и особено ако са по европрограмите. Хората се питат къде са видните еколози Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Владислав Панев? Но те явно си седят на топло по кабинетите или обикалят безплатно по други държави с чужди пари.

Ето какво пише по форумите:

"Все повече започвам да си мисля че еко-защитник е платен клакьор ,който му дай да вика по площадите. Какво значи нямали пари за такава програма, кой определя програмите и кой дава тези пари. Ако нямате пари да спасите бедстващи птици ,по добре си заврете програмите знаете къде!!!! Видяхме в какви условия живеят хората спасили щъркелите.Те повече пари ли имат от вас като организация? ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!"

"Ами те само усвояват пари, а не раздават милосърдие и грижа за животни и природа. Просто крадат фондове".

"А....тях само на площадите ги търсете. Как ще вземат щъркели в домовете си? Нали ще им ги изцапат? Ха..ха..ха".

"Когато излезнат да протестират за нещо-да не ги подкрепяме или споделяме".

"Само на думи са зелени - нищо не ги интересува освен парите !"

"На тях последната им грижа са щъркелите!"

Обикновените хорица от български села обаче отвориха къщите си, за да приберат кой колкото щъркели може. Браво! В кампанията обаче не се включи нито една от екологичните организации, получаващи на година стотици милиони да пазят птиците. Нещо повече, оказа се, че една от тях е отказала дори логистична подкрепа на човек от каолинско село, алармирал за измръзващи щъркели. Били особено нагли по телефона: В момента нямаме средства по такава програма!

Ето кои са неправителствените организации, които се грижат за животните и птиците - Зелени Балкани, Българско дружество за защита на птиците, Фондация „Биоразнообразие“, WWF България и други.

Всички тези неправителствени организации, които са над 50, се финансират от екопроекти. Но не е редно да се грижат за природата, животните и птиците само, когато има пари. Даваме примери:

Сдружение „Зелени балкани“ е участвало във възстановяване на лалугера в парк Сините камъни и на популации на черен лешояд и царски орел – на обща стойност 98 хил. лв.

Българско дружество за защита на птиците се е занимавало с възстановяването на глухар, трипръст, белгръб кълвачи срещу 434 хил.лв.

Фондация „Биоразнообразие“ изпълни проект срещу 515 хил.лв. за опазване на дивата коза и кафявата мечка.

Сдружение „За дивата природа Балкани стана съзипълнител за спасяване на местообитания на Витоша срещу 1.9 млн. лв.

Сумите са огромни, но резултатите никакви!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАТВОР ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ

    34 3 Отговор
    Браво Атанасова, това ти е най-точната статия, все пак "зелените" са вредили много-много на блъгарския народ
  • 2 никой

    21 2 Отговор
    ако темата беше на тема русия или сащ коментарите щяха да са стотици.тук йок.
    отдавна е ясно,че само смучат пари по програмите.днес ще дям нагледен пример с блъснато от кола куче.лежеше горкото живо но обездвижено.жената се обади на всички видове инстации и навсякъде нищо.даже от 4 лапи и казаха че трябва да го осинови за да може да си покрие разноските по лечението му.каква наглост само.накрая от екоравновесие със съдействие с община искър го взеха но каква ще е съдбата му не се знае
  • 3 г-н Хокинг

    16 3 Отговор
    Зелените са Управлят от Високите етажи на властта затова не се е направило нищо за да ги затрият от лицето на нашата България и няма и да ги изтрият защото някой там ще губи едни милиони заради някакъв Беден Народ който иска СПРАВЕДЛИВОСТ.
  • 4 гражданин

    8 0 Отговор
    Зелените са последната фракция на опозицията във високите и етажи.
  • 5 Борис

    12 1 Отговор
    Зелените са уникални наглеци. Пречат на строежа на пътища, лифтове, които са все полезни неща и се интересуват само как да прилапат още милиони.
  • 6 Зелен

    5 2 Отговор
    НАЙ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗЕЛЕНИТЕ ПАРИ!!!
  • 7 123

    11 1 Отговор
    Ако плащаха за спасена птица, щеше да водят редиците. Най-отпред.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анриско

    6 1 Отговор
    За пореден път става ясно, че българските природозащитници не стават за нищо. Тях ги вълнуват само финансови облаги. Добре, че има още добри хора с големи сърца, които да спасят щъркелите в беда.
  • 11 Иванов

    4 1 Отговор
    "Зелените" се интересуват само от усвояването на зелени пари и от оказването на натиск срещу бизнеса в България!
  • 12 Полина

    4 0 Отговор
    От кога се знае за тоя студ и тия зелените организации пак са си питали ушите
  • 13 Сократ

    2 0 Отговор
    Значииии, други птици ги интересуват - тези, за които им се плаща! Айде сега и вие, те не могат да са загрижени за птиците като цяло, за планините като цяло, за горите като цяло, нИдейте тъй :))))
  • 14 Гринго

    2 0 Отговор
    Естествено, че зелените се вълнуват само от парите и бягат от реална работа.
  • 15 незнайко

    0 0 Отговор
    ТАЗИ ПАРТИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА !!! ЗАЩО СЪЩЕСТВУВА ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове